Punjac praznjivac baterije toyota hibridne

Re: Punjac praznjivac baterije toyota hibridne

PostPostao/la Bepone » Pet stu 21, 2025 1:28 pm

Fantocci napisao:Koliko km se može napravit samo na struju (ako je to uopće moguće, ne poznajem tog hibrida..)?

to su prvi hibridi sa slabijim baterijama, tehnologija nasljedna od Priusa 2005-2015, samo malo sasija predelana da stane pod zadnji sic, NiMh stara ( pouzdana) tehnologija.. meni ok jer mores sve sam popravljat.. noviji su na Li Ion.. mogao sam oko 5km po ravnom kad je nova.. ali zamisljena je za start , prvih 40kmh ovdje..

noviji hibridi puno vise.. sa top dometom kod RAV 4 PHEV (cca 100km), samo ca je jako skup auto :mrgreen:
Bepone

PostPostao/la Fantocci » Pet stu 21, 2025 3:51 pm

A moj plan za budućnost je unaprijediti battery pack na mome mališanu, u kome su baterije nakon 13 godina već pomalo degradirale, pa umjesto početnih 120-130 km odradi po 85km.
Sada je u njemu 88 ćelija baterije LEV50 od japanske YUASA koje imaju svaka po 50Ah na 3.7V, sve zajedno znači 16.3kWh

Kinezi odnedavno nude u identičnoj formi bateriju CATL sa 93Ah.
https://www.alibaba.com/product-detail/ ... 7d90f7a478

To bi onda bilo 30.3kWh dakle skoro duplo više pa bi takav autić mogao prelaziti i preko 250km.
Investicija bi bila oko 3000€, koliko sam dao i za sam auto. Samo ću pričekati koju godinu da se na netu pojave prikazi pouzdanih DIY prerada, jer su potrebne i neke dorade BMS-a, kako bi taj prepoznao veći kapacitet novih baterija-
Fantocci

PostPostao/la Bepone » Pon stu 24, 2025 10:05 pm

da ide to u dobrom smjeru, ja bi gledao da su japanske baterije tu onda nema greske.. kod kineza ima svega, od najlosijih do premium stvari.. treba uvijek to iznutra istrazit.. trenutno nisam sa kinezima vec par godina inace bi to moj prijatelj interno na taobao pogledao za bagatelu
Bepone

Prethodni

Vrati se na: Pomagala