xlr

xlr

PostPostao/la spina » Sub ruj 28, 2013 3:39 pm

Pozdrav,

Zamolio bih znalce balansiranog gradiva za mišljenje u vezi mase u balansirano ustrojenim uređajima.Da li je moguće napraviti dvožilni xlr kabel bez korištenja trećeg voda kao mase bez opasnosti za uređaje,dakle samo vrući krajevi bi bili u funkciji.Znam da dvožilni xlr funkcionira u praksi ali razmišljam o ugradnji vodiča za masu iz sigurnosnih razloga za ne daj bože...Masa mi komplicira konstrukciju kabela pa zato trebam savjet nekoga tko ima argumente za i protiv trećeg voda ,a web je oskudan informacijama u vezi te diskutabilne gnd žile.
Stvar je u tome da moja konstrukcija geometrije ima samo dva vodiča i treći vod treba dodavati izvana pa me zanima da li je ta masa samo iz sigurnosnih razloga u slučaju da je neki od uređaja u sustavu galvanski izoliran i služi samo za izjednačavanje potencijala.Čini mi se da je masa kod xlr-a pasivna i svrha mu je možda jedino kao shield jer inače balansirani princip ne bi imao prednosti nad single ended ustrojem gdje masa sigurno provodi signal pa ga prlja više od xlr-a.Koristim samo single ended pa nemam mogućnosti mjeriti i sam zaključiti kako stoje stvari pa molim mišljenja eksperata.

:)
spina

Re: xlr

PostPostao/la sinisap » Ned ruj 29, 2013 11:06 am

http://www.rane.com/note110.html
Tu imaš hrpu informacija.
sinisap

PostPostao/la spina » Ned ruj 29, 2013 11:33 am

Hvala sinisap.
spina

PostPostao/la sinisap » Ned ruj 29, 2013 12:26 pm

sinisap

PostPostao/la spina » Pon ruj 30, 2013 4:07 am

Ponešto o masi :D .Hvala za link .Za svaki slučaj ide na papir da negdje ne nestane. :)
spina

Vrati se na: Pomagala