Zamolio bih znalce balansiranog gradiva za mišljenje u vezi mase u balansirano ustrojenim uređajima.Da li je moguće napraviti dvožilni xlr kabel bez korištenja trećeg voda kao mase bez opasnosti za uređaje,dakle samo vrući krajevi bi bili u funkciji.Znam da dvožilni xlr funkcionira u praksi ali razmišljam o ugradnji vodiča za masu iz sigurnosnih razloga za ne daj bože...Masa mi komplicira konstrukciju kabela pa zato trebam savjet nekoga tko ima argumente za i protiv trećeg voda ,a web je oskudan informacijama u vezi te diskutabilne gnd žile.
Stvar je u tome da moja konstrukcija geometrije ima samo dva vodiča i treći vod treba dodavati izvana pa me zanima da li je ta masa samo iz sigurnosnih razloga u slučaju da je neki od uređaja u sustavu galvanski izoliran i služi samo za izjednačavanje potencijala.Čini mi se da je masa kod xlr-a pasivna i svrha mu je možda jedino kao shield jer inače balansirani princip ne bi imao prednosti nad single ended ustrojem gdje masa sigurno provodi signal pa ga prlja više od xlr-a.Koristim samo single ended pa nemam mogućnosti mjeriti i sam zaključiti kako stoje stvari pa molim mišljenja eksperata.