Niskopropusni mrežni filter 12A

Niskopropusni mrežni filter 12A

PostPostao/la davorin » Ned srp 21, 2013 11:12 am

Za potrebe kućnih audio uređaja sam napravio 2 niskopropusna mrežna filtera za struju od 12A.
Potiskivanje smetnji (bidirekcionalno) je bolje od -40dB na F=/>300Hz, a bolje od -66dB na F=/>20kHz.
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
davorin

Re: Niskopropusni mrežni filter 12A

PostPostao/la tom_hifi » Ned srp 21, 2013 11:20 am

Tako nešto bih i ja trebao :) Započetak sam pronašao dva ista toroida, pa ih spojio da dobijem jedan odvojni trafo, ali ću, uskoro, dati namotati toroid po specifikacijama koje si mi dao. Ipak, koliko vidim, ovdje se radi o još kvalitetnijoj 'spravi' s par mrežnih filtera uz odvojni trafo.

Ne vidim sa slika, što su ove 'crne kutijice' naslagane jedna na drugu? :D
tom_hifi

PostPostao/la davorin » Ned srp 21, 2013 11:33 am

tom_hifi napisao:Tako nešto bih i ja trebao :) Započetak sam pronašao dva ista toroida, pa ih spojio da dobijem jedan odvojni trafo, ali ću, uskoro, dati namotati toroid po specifikacijama koje si mi dao. Ipak, koliko vidim, ovdje se radi o još kvalitetnijoj 'spravi' s par mrežnih filtera uz odvojni trafo.

Ne vidim sa slika, što su ove 'crne kutijice' naslagane jedna na drugu? :D

Ovdje nema odvojnog trafa, već se na slici vide prigušnice od 100mH/12A.
Nisam siguran na kakve "crne kutijice" misliš, ali je moguće da se radi o mrežnom prekidaču(automatskom osiguraču koji prekida sva tri voda (nulu, fazu i uzemljenje) na spoju mreže.
Odvojni trafo sam predvidio na nivou cijelog voda prema potrošačima, i bit će ugrađen odmah iza kućnih osigurača za taj dio stana.
davorin

PostPostao/la tom_hifi » Ned srp 21, 2013 12:39 pm

Aha, to su prigušnice :D Eh, čim vidim takve ili slične jezgre, odmah pomislim na trafe :lol:

Da, kaj se tiče 'crnih kutija', to je sigurno to. ;) Hvala na pojašnjenju.
tom_hifi

Vrati se na: Pomagala