Remote pot

Remote pot

PostPostao/la s@ki » Ned ožu 31, 2013 7:34 pm

eto jedno gotovo... pa ako ima ko bolje(a znam da dean nešto radi po tom pitanju :D) neka okači
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
i šut u dupe je korak prema naprijed
s@ki

Re: Remote pot

PostPostao/la micro » Ned ožu 31, 2013 8:13 pm

I kako radi ako si pravio. Jedan nedostatak mikrocip za stare mikrokontrolere dere kozu s ledja taj kosta 4,5funte , postoje vrlo male razlike u odnosu na noviji 16f628 koji je 1,5funtu ali ovaj drugi ima jos analogne komparatore pa ne mora da radi isti kod , sve zavisno od koda.

Postoji sada kao otvoreni projekt ovaj attenuator ali su ga zakomplikovali do j.... vrlo skupo za izradu.
Kako postoji i C kod na netu da izvadim samo IR kod a ovo ostalo iskljucim:)

Link na projekt
http://www.vaneijndhoven.net/jos/relaixed2/index.html

Link na C kod

http://sourceforge.net/p/relaixed2/code ... ixApp-LCD/
Zadnja izmjena: micro; Ned ožu 31, 2013 8:18 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.
micro

PostPostao/la s@ki » Ned ožu 31, 2013 8:18 pm

pojma nemam, radio sam pločicu LesFaulu.
i šut u dupe je korak prema naprijed
s@ki

PostPostao/la pamook » Ned ožu 31, 2013 8:34 pm

bilo bi odlicno ako se moze napraviti "learning" remote, da se moze koristiti neki postojeci (tipa dvije tipke na daljincu od TV-a, maxTV-a), ili uzeti neki maleni "dedicated" tipa ovih po bay-u za foto aparate

http://www.ebay.com/itm/Wireless-Remote ... 4171c84973

i mir...

ako moze, naravno :D
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la micro » Ned ožu 31, 2013 8:41 pm

pamook napisao:bilo bi odlicno ako se moze napraviti "learning" remote, da se moze koristiti neki postojeci (tipa dvije tipke na daljincu od TV-a, maxTV-a), ili uzeti neki maleni "dedicated" tipa ovih po bay-u za foto aparate

http://www.ebay.com/itm/Wireless-Remote ... 4171c84973" target="_blank" target="_blank

i mir...

ako moze, naravno :D

Ne pratis nastavu , taj o kojem se prica moze da se upari sa univerzalnim daljincima , da li SAT funkcija TV ili nesto drugo i odaziva se na tri tipke volume up,volume dn, mute s tim sto mute mozes da iskljucis. Radi samo sa RC5(stari philips standard). Ovaj sto sam ja dao ali on nije za mot. pot vec atenuacija relejima + kanali je nesto drugo, on zna da prepozna RC5, RC6 (philips) i sirc (sony) daljince. S tim sto postoji C kod koji je moguce relativno lako prepraviti a ovaj sa hex postoji samo hex kod koliko sam shvatio koji je prakticno vrlo tesko da ne kazem nemoguce prepravljati.

Nego pamook da li ti treba onaj osciloskop igracka?
micro

PostPostao/la pamook » Ned ožu 31, 2013 8:46 pm

Istina, ne pratim skroz :D

igracka bi mogla da i ja (opet) nesto probam naucit... cujemo se kad prodje ovaj iduci tjedan baziran na izbezumljenim privatnicima oko racunalnih problema sa fiskalnim kasama :o :lol: :lol:
pamook

PostPostao/la pamook » Ned ožu 31, 2013 8:48 pm

a i bas sam napikirao ovog ljepotana, kad vec mora bit Philips kod...

http://www.ebay.com/itm/Philips-TV-WEEM ... 19d9c6126e
pamook

PostPostao/la micro » Ned ožu 31, 2013 9:01 pm

pamook napisao:a i bas sam napikirao ovog ljepotana, kad vec mora bit Philips kod...

http://www.ebay.com/itm/Philips-TV-WEEM ... 19d9c6126e" target="_blank" target="_blank

Jeftinije mozes uzeti u vinkopromu , za ovaj ti je postarina samo 15$ :=)

Dajes sate osnove koristenja PC-a:)
micro

PostPostao/la sonny » Pon tra 01, 2013 12:04 pm

Evo i tu, da ne nastavljamo u temi o predstavljanju....

------

Ma prije dosta vremena sam tražio nekakv jednostavan sklop za daljinac a koji ne uključuje mikrokontrolere i naletio sam projekt s Holtek chipovima HT12A za predajnik i HT12D za prijemnik... Naručio sam po par komada od svakoga i probao napraviti sklop(ove)... I to funkcionira odlično... Meni je trebalo samo za motorizirani potenciometar pa je u principu cijeli sklop prilično velik, al nema veze... Treba potrošiti preostale dijelove... Prijemnik ne uključuje kontrolu motora, tako da treba i to dodatno ugraditi....
Malo drugačiji pristup, al' eto funkcionira već par godina...

Slika

Tu naprijed je predajnik, na velikoj pločici prvi se vidi prijemnik i s lijeve strane IR fotoelement ( TSOP serija )...

Svakako bih volio probati i neki projekt s mikrokontrolerom, ukoliko je stvar jednostavnija za izradu, a pogotovo manja dimenzijama...
Zadnja izmjena: sonny; Pon tra 01, 2013 12:22 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.
Simple kind of man
sonny

PostPostao/la pamook » Pon tra 01, 2013 12:15 pm

Ovaj dio s mikrokontrolerom je odlican jer je zbilja visenamjenski... ono sto je Micro isprogramirao meni za DAC je vise nego izvrsno - Standby mode - upravljanje s 2 releja (moze i ne mora ovaj za odgodu HV-a, znaci upotrebljiv u bilo kojem uredjaju), indikacija, a sve unutar jednog chipa i svega nekoliko dodatnih elemenata... jos ako se ubaci remote volume kontrola, cini vrlo dobru osnovu za dosta siroku paletu uredjaja...

najjeftinije kinesko rjesenje je daljinac, motorni pot i selektor 4 ulaza, sve sastavljeno za 50$ sa shippingom (narucio prije jedno mjesec dana, jos nije stiglo - napravim malu recenziju kad stigne)... nekakvo "kucno" rjesenje bi bilo svakako bolje i po cijeni i po prilagodljivosti pojedinom slucaju/uredjaju

ja navijam "za" :D
pamook

Sljedeće

Vrati se na: Pomagala