Opremanje radionice

Re: Opremanje radionice

PostPostao/la Schultz » Čet ožu 19, 2015 7:35 pm

Je, je... Sjutra... Hvala na podsjetniku....
Malvazijski tigar
Schultz

PostPostao/la Schultz » Čet ožu 19, 2015 7:36 pm

LesFaul napisao:Ziva ti klaka, mi tu slinimo danima a njemu se sprdlo i kupio. :o Ako sam noz kosta 635kn, koliko tek zapada pila i nogare? :think:

Nije sve onako kako piše, a nogare su gratis....

Majkemi...
Malvazijski tigar
Schultz

PostPostao/la Dean » Čet ožu 19, 2015 8:03 pm

micro napisao:
Dean napisao:Dvadeset godina imam i cirkular, 6 freza, dva ručna cirkulara, ubodne pile, bušilice, a i puuuno ostalog električnog alata. Nema te zaštite na alatu koja može spriječiti ozljedu ako ne razmišljaš o tome što i kako radiš.
P.S. Imam još sve prste !

Ne kazem da se moze sve zastiti ali ne treba bas ni izigravati hudinija.

Ma jasno ! ;)

No imao bi što reći onome tko je izmislio zaštitu na radu ! Taj sigurno nije nikad radio na strojevima. :doh:
...pipl mast trast as....
Dean

PostPostao/la davorin » Čet ožu 19, 2015 8:22 pm

Dean napisao:
micro napisao:
Dean napisao:Dvadeset godina imam i cirkular, 6 freza, dva ručna cirkulara, ubodne pile, bušilice, a i puuuno ostalog električnog alata. Nema te zaštite na alatu koja može spriječiti ozljedu ako ne razmišljaš o tome što i kako radiš.
P.S. Imam još sve prste !

Ne kazem da se moze sve zastiti ali ne treba bas ni izigravati hudinija.

Ma jasno ! ;)

No imao bi što reći onome tko je izmislio zaštitu na radu ! Taj sigurno nije nikad radio na strojevima. :doh:

S time bi u potpunosti složili Ivan zvan Dvoprsti, Marko zvan Jednoruki, Jednooki Pero i pokojni Andrija! :lol:
davorin

PostPostao/la Dean » Pet ožu 20, 2015 12:37 am

Ma radi se o tome da zakon vrvi glupostima.
Tipa: radnik u prostoriji mora nositi zaštitnu kacigu. Ok. A šta je sa svim onim ljudima koji nisu radnici a u prostoriji su?
Šta jedino radniku može nešto pasti na glavu? Drugima ne?

Radnik obavezno nosi zaštitne cipele(sa metalnom kapicom) i zaštitne naočale.. Zašto?

......Ma mislim...nedavno sam radio na prilično velikom gradilištu (adaptacija prostora) i svađao se sa majmunom iz zaštite na radu. Tip je tvrdio da moram uvijek imati zaštitni prsluk(reflektirajući), naočale, cipele rukavice i kacigu.
Ok, zakon je takav (glup)
Što je sa ljudima koji se non-stop vrzmaju u prostoriji? Oni ne moraju??!!!!
U čemu je razlika između mene koji nešto crtam po bloku i njega koji obilazi sa arhitektom i piše (po bloku) ?
E..veli on; ti si radnik... E pa hebem ja tebe i takve glupe zakone ( i onog tko ih je napisao/izglasao, a nikad nisu bili van kancelarije. ( vjerojatno ne nose kacige i reflektirajuće prsluke u kancelariji) Ja bi im to propisao, pa da malo razmisle o kopiranju glupih (američkih) natuknica. točka :geek:
Dean

PostPostao/la Dean » Pet ožu 20, 2015 12:43 am

A problem je i to što nitko ne zna razlikovati velike sisteme od malih.... Imaš knjigovodstveni ured doma i na vrata moraš naljepiti rnaljepnicu "Izlaz", jer ti inače masno naplate kaznu ?
A mogao bi takvih gluposti spomenuti još.....

Najbolje je kad na olovkama (u Americi) napišu da se nesmiju ubadati u oči ! Jer očito ima tamo nekih idiota koji i to pokušaju, a kako ne piše da se ne smije, tuže nekog proizvođača i dobe miljunski iznos.... Takve gluposti su sve češće i kod nas. Dolaskom povratnika koji su prekopirali neka pravila, da bi opravdali velike plače, radeći u državnoj upravi.... :obscene-hanged:
Dean

PostPostao/la sonny » Pet ožu 20, 2015 1:12 am

Ja se nadam da ces se i ti vratiti :)
Simple kind of man
sonny

PostPostao/la joe dalton » Pet ožu 20, 2015 2:25 am

Dean napisao:Ma radi se o tome da zakon vrvi glupostima.
Tipa: radnik u prostoriji mora nositi zaštitnu kacigu. Ok. A šta je sa svim onim ljudima koji nisu radnici a u prostoriji su?
Šta jedino radniku može nešto pasti na glavu? Drugima ne?

Radnik obavezno nosi zaštitne cipele(sa metalnom kapicom) i zaštitne naočale.. Zašto?

......Ma mislim...nedavno sam radio na prilično velikom gradilištu (adaptacija prostora) i svađao se sa majmunom iz zaštite na radu. Tip je tvrdio da moram uvijek imati zaštitni prsluk(reflektirajući), naočale, cipele rukavice i kacigu.
Ok, zakon je takav (glup)
Što je sa ljudima koji se non-stop vrzmaju u prostoriji? Oni ne moraju??!!!!
U čemu je razlika između mene koji nešto crtam po bloku i njega koji obilazi sa arhitektom i piše (po bloku) ?
E..veli on; ti si radnik... E pa hebem ja tebe i takve glupe zakone ( i onog tko ih je napisao/izglasao, a nikad nisu bili van kancelarije. ( vjerojatno ne nose kacige i reflektirajuće prsluke u kancelariji) Ja bi im to propisao, pa da malo razmisle o kopiranju glupih (američkih) natuknica. točka :geek:

Svi koji se motaju po gradilistu moraju imati zastitnu opremu. A sad koliko koja oprema u pojedinom slucaju ima smisla to je druga prica. A da mi je kaciga koji puta pomogla to stoji. a i da sam je imao svaki put kad sam trebao sad bi me manje glava bolila :D
joe dalton

PostPostao/la audio kutak » Pet ožu 20, 2015 9:35 am

kužim da moraš imati šljem.... kužim za cipele sa ojačanjem... ali, ne kužim kojeg gnjurca moraš imati rukavice?? JEl
i one moraju biti reflektirajuće? :lol:

inaće, meni je njemac davnoooo prije rekao: ili šljem na glavu ili doma! A nitko na gradilištu nije nosio šljem!?

a da ima glupih zakona, ima..... kao u jednoj američkoj državi gdje se ne smije nositi sladoled u džepu!! Nemam riječi....
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la Master of disaster » Pet ožu 20, 2015 11:56 am

audio kutak napisao:kužim da moraš imati šljem.... kužim za cipele sa ojačanjem... ali, ne kužim kojeg gnjurca moraš imati rukavice?? JEl
i one moraju biti reflektirajuće? :lol:

inaće, meni je njemac davnoooo prije rekao: ili šljem na glavu ili doma! A nitko na gradilištu nije nosio šljem!?

a da ima glupih zakona, ima..... kao u jednoj američkoj državi gdje se ne smije nositi sladoled u džepu!! Nemam riječi....

Pa logičnio šta?!! Ajde reci, koliko si puta nosio sladoled u džepu?

:lol: :lol: :lol:
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Pomagala