RIZ 634

RIZ 634

PostPostao/la dudo » Sri svi 07, 2014 7:29 pm

Pozdrav svima. Došao mi je u ruke RIZ 634, izvana je u odličnom stanju ali "iznutra" katastrofa.Neki "elektroničar" je povadio sve neispravne dijelove pa se sada treba snaći nekako preko sheme gdje što ide. Najveći problem je to što nema izlaznog transformatora pa bi molio za pomoć ako netko možda ima transformator za prodati ili za zamjenu ili bar specifikacije izlaznog transformatora.
Probao sam na rubrici kupujem ali bezuspješno. :pray:
dudo

Re: RIZ 634

PostPostao/la tom_hifi » Sri svi 07, 2014 10:05 pm

Ajd stavi par slika iznutrica, da barem vidimo o čemu se radi.
tom_hifi

Re: RIZ 634

PostPostao/la tubeman » Sri svi 07, 2014 10:26 pm

Slika
Dudo,
Odluči se hoćeš li napisati nešto o uređaju, njegovoj restauraciji (ili samo popravku), savjetima, osvrtima ili tako nešto ili će i ovo biti "mali oglasnik"
Ako je mali oglasnik, i samo trebaš nešto, onda to napravi u odgovarajućoj temi (najbolje brbljaonica).
Ako se baviš sređivanjem aparata iz usluge, onda nije previše fer ovdje tražiti dijagnostiku i savjete za stvari koje bi kao takav trebao znati i sam.
Za tu svrhu se treba malko i sam pomučiti.

Jedno je kada se javiš (poput onog prvog radija- soče) kada se stekao dojam da to radiš sebi, ali je nešto posve drugo ako se shvati da se to radi za druge.
Predlažem ti da (kao što je Tom-hifi napisao), stavi par slika, pokaži neku volju da taj prilog bude zanimljiv i nekom drugom pa će se sigurno razviti neka diskusija.
Ovako, kada sa tek 10-15 postova trebaš savjete za već TRI različita radija (najvjerojatnije svi iz usluge), nemoj se čuditi ako ćeš dobiti samo znakovitu šutnju :)
Od svega toga nismo vidjeli niti jednu sliku :(

Inače, trafo možeš lako zamijeniti (uz male korekcije) s bilo kojim PP trafom za EL84.
Ništa ne bacam. Sve mi treba.......
tubeman

Vrati se na: Refresh starih uređaja