GRUNDIG TK-747 iz cca 1976. godine.
4,5/9/19 cm/sek. Velik i snažan motor, 3 glave, mono/stereo.
Mogu se koristiti špule do 18 cm.
Sadrži podosta elektronike, ali i mehanike
Relativno veliki magnetofon koji je stigao u "nepoznatom" stanju.
Najdraža dijagnoza : ne radi.
Ne bih sada štancao slike tipa "vidi kondenzator prije i sada".
Tek nekoliko slika unutrašnjosti i finalizacije (kada bude gotov).

Sam popravak nije trajao dugo.
Za to što "ništa nije radilo" je prvenstveno bio kriv spaljen jedan osigurač u ispravljaču"
Nakon toga je uređaj prozujao, ali opet nije radio kako treba - nije hvatalo premotavanje, zvuk je bio loš a traka se bez veze namotavala na pinch roller jer desni kolut nije "vukao".
Slijedilo je čišćenje mehaničkih dijelova, tarnih kolutova i zamjena gumica (onih koje sam trenutno imao).
Sanirani su i potenciometri koji su gubili kontakt i škripali.
Zamijenjeno par elektrolita (nije trebalo) i žaruljice za osvjetljenje skale.
Ništa posebno.
Najdosadnije je bilo namještanje nekoliko mikroprekidača koji su se malo izmaknuli kontroli, te podešavanje poluge solenoida koji dinamički kontrolira više funkcija, a među inim i pritisak tarnih kolutova za vrtnju FF lijevo i u desno.
To je i bio glavni razlog što "lijevo" i "desno" nisu radili kako treba.
Jasno, trebalo je dobro očistiti glave za snimanje i reprodukciju. Nakon "namakanja i ribanja" otpalo je puno zmazanoće i oksida.
Nakon toga je sve proradilo vrlo dobro. Zvuk je dobar i čist, a i na glavama se vidi da uređaj nije bio jako korišten.
Sada predstoji još malo podešavanja, mada mislim da neće trebati nešto posebno jer koliko se vidi, po uređaju se nije šarafilo.
Kolega koji ga je donio rekao je da je on to nosio k nekim "majstorima" ali su ga svi nakon "dijagnostike" otpravili s konstatacijom da se "to ne da popraviti"
Najvjerojatnije im se nije dalo, jer pogled na hrpu omlohavjelih gumica i zmazanih mehaničkih sklopova im je uništio svaku želju da se uhvate u koštac s uređajem
Sve u svemu, nije bilo tako strašno a magnetofon je vrlo upotrebljiv.