AU 317

AU 317

PostPostao/la Kale021 » Sub ruj 10, 2016 6:59 pm

BTW, kada me je vec put nanio ovdje, evo jedan malo drugaciji prikaz nedavne restauracije jednog AU317...

Watch on youtube.com

Nije sve prikazano, jer bi onda mozda bilo zamorno... naime svi prekidaci, potenciometri, selektori su otvarani i cisceni, cak sam trafo (kuciste) rastavljao jer je kuciste bilo korodiralo, pa je prvo to trebalo dovesti do metalnog sjaja, pa opituritai... 80% lemnih spojeva je prvo posisano, pa tek onda prelemljeno novim lemom, i ono vrazje ljepilo... uf... svaki put me satare.
Kale021

Re: AU 317

PostPostao/la Edison » Sub ruj 10, 2016 9:22 pm

Dobar ovaj novi nacin prikaza refresha za one koji ne znaju citati, ili za ljenije kojima se to ne da... ;)

Kale, lijepo odradjeno, a fascinantno je koliko si ga uglancao na kraju, sjaji kao nekad novi sa Sansui trake... :clap: :clap:
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la ziki » Sub ruj 10, 2016 10:32 pm

Baš kao novi. Bilo bi zgodno naći jedan takav za sebe.
ziki

PostPostao/la Kale021 » Ned ruj 11, 2016 8:17 am

Da... u biti ciscenje i oduzme najveci dio vremena, a pogotovo ciscenje onog prokletog agresivnog ljepila kojim su lijepili kondenzatore za plocicu. Ako se to zeli uraditi kako treba, a da se ne ofriza tisak na plocici, onda se to ljepilo mora natapati nitro razredjivacem vise puta, da omeksa, pa ga pazljivo skidati nemetalnom alatkom...

BTW, evo morao sam i RCA uticnice demontirati sa plocice, da bi ih lijepo ispolirao, pa oprao u ultrazvucnoj kadici, da bi na kraju bile ovakve...

Slika
Kale021

PostPostao/la davidbraco » Pon ruj 12, 2016 5:21 pm

S čime premažeš štampu-kolafonij?
davidbraco

PostPostao/la Kale021 » Pon ruj 12, 2016 10:09 pm

Stari kalofonij temeljno odstranim (ali tek nakon sto odradim kompletno lemljenje) i onda pazljivo i u tankom sloju nanesem novi kalofonij. Znam da kalofonij je danas nije bas u upotrebi raspostranjem, jer ima puno boljih sredstava, ali eto ja pokusavam to odraditi u duhu vremena uredjaja, plus toga svjedokom sam bio nebrojeno puta da je kalofonij spasio plocicu od propadanja zbog proljevanja raznih tekucina (najgora coca-cola) po uredjaju pa da nije bilo kalofonija, bakar od vodova bi nestao... cak i ovako sa slojem kalofonija, pa stop lakom opet se zna na mjestima javiti korozija... i jos jedan detalj, pertinax je poznat da voli upijati vlagu iz zraka, pa i tu kalofonij pomaze da se to smanji...
Mana (no nekima i prednost) kalofonija je sto kada se uredjaj ugrije, kalofonij odasilje specifican miris koji se nekome svidja a nekome i ne bas....
Kale021

PostPostao/la Khadgar2007 » Pon ruj 12, 2016 10:51 pm

Meni nema ljepšeg mirisa od kalofonija, baš ono vintage miriši. :)

I inače ovaj video uradak ti je baš super pristup prezentaciji refresha. :)
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la joe dalton » Pon ruj 12, 2016 11:12 pm

Svaka čast Kale. Ovako na snimci se još bolje vidi koliko je pažnje posvećeno detaljima. :clap:
Pojačalo je dovedeno praktički u stanje novoga. Jedino mi se čini da velike elktrolite u napajanju nisi mijenjao? Ili se varam?
Uglavnom zgodan amp. Svojevremeno mi je jedan "prošao" kroz kuću i oderao mog tadašnjeg Rotela.
joe dalton

PostPostao/la Kale021 » Uto ruj 13, 2016 8:29 am

joe dalton napisao:Jedino mi se čini da velike elktrolite u napajanju nisi mijenjao? Ili se varam?

U pravu si! Naime iako postoje danas Nichiconi koji perfektno mijenjaju ove, vlasnik se ipak nije odlucio na to da bi maximalno reducirao cijenu troska.
Evo kako izgledaju ovdje:

Slika

Naime nabavljivi su jedinu u USA, pa to povisuje cijenu... no i ovako ovo pojacalo je fantasticno! Od ove serije AU Sansui pojacala, ako hocete ulozeno / dobiveno proci najpovoljnije onda su moj izbor AU317 i AU517.
Kale021

Vrati se na: Refresh starih uređaja