Nakon zamjene gotovo svih komponenti, zaštitnog platna zvučnika, lakiranja drvene kutije, ponovnog (i pravilnog) podešavanja titrajnih krugova (neke zavojnice su bile u prekidu, a neke sam morao ponovo i namotati!

), zamjene izlaznog trafa (koji je pravio probleme pri pojačanom signalu, a izgleda da bi negdje unutar namotaja iskrilo!

), svih elektronki (zahvaljujem
pamook-u na donaciji nekoliko elektronki od koji je najvažnije ispravno "magično oko" EM4!) radio je proradio!
Taj model nema ugrađeneu feritnu antenu pa je prijem direktno ovisan o kvalitetei (čitaj: dužini i visini postavljanja!) žičane antene bez koje nema nikakvog prijema. U nedostatku antene sam preko dvorišta rastegnuo komad žice (zapravo jedan produžni mrežni kabel!

) i spojio ka u antensku buksnu. Preko dana sam imao nekoliko vrlo slabih signala na kratkom valu, ali na večer sam čuo i nekoliko postaja na dugom i srednjem valu (na kratkom valu se "pojavilo" ~desetak stanica sa vrlo jakim signalom!).
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.