Vrlo jednostavan uređaj koji ima sve što treba:
sve značajne ulaze, RIAA, VU metre.....
Izlazni stupanj je realiziran s STK 2129 izlaznim IC-om.
Otprilike u vrijeme kad se uređaj pojavio na tržištu počela je era takvih IC-ova.
Proizvodilo ih se u svakakvim konfiguracijama i snagama.
U biti, odlično rješenje koje sadrži ili praktički cijeli izlazni stupanj ili tek pobudne i izlazne tranzistore (fetove, darlingtone .....)
Među HI-FIstičarima se takva pojačala baš i ne cijene previše ali nisam siguran da su u pravu.
Problem je što to izgleda prejednostavno, prejeftino i ne može se prodavati magla oko toga jesu li izlazni tranzistori "upareni", jesu li bili tretirani sa zmijskim uljem i sl.

Moje prvo pojačalo s takvim IC-ovima je bilo s parom STK025 koji su razvijali ponosnih 20 W po kanalu i moram priznati da je to na početku osamdesetih jako dobro zvučalo.
Tome su bili pridodani TCA 730 i TCA 740 (IC ton blende i glasnoća) i ispalo je malecko a prilično dobro pojačalo

To još negdje postoji kao i par rezervnih STK025 (koji nisu nikad zatrebali

No, zastranio sam malo.....
Ovo pojačalo spada u kategoriju jednostavnih, "entry level" uređaja ali unatoč tomu ne izgleda loše uz vrlo pristojan zvuk.
Dojam jedino donekle kvari to što je zadnja strana plastična.
Ako se pogleda unutrašnjost ne mogu se oteti dojmu da su ga proizveli Japanci

Došlo je sa spaljenim izlazom.
Nisam ga popravljao jer su u to vrijeme ti čipovi bili poprilično skupi i praktički se nije isplatilo.
Trenutno ih Ima po e-Bayu i Aliexpressu od 6 do 50 eura komad ali nekako se nisam usudio ući u "avanturu" s onim jeftinijim.
Netko bi rekao da je sve puno "fake" komponenti ali mislim da nitko nije lud izvorno proizvoditi nešto takvo. Vjerojatnije će se dogoditi da se radi o komponentama izvan tolerancija koji se onda jače griju ili unutarnja uparenost nije doba ili tako nešto. "Fake" se češće može dogoditi kod poželjnih tipova tranzistora ili fetova koji se više ne prizvode gdje se štancaju oznake na koješta ili su čak sve "noge" kratko spojene

Nedavno sam uspio nabaviti jedan iz pouzdanog izvora po relativno dobroj cijeni.

Nakon "popravka" je uređaj proradio od prve ali imao je malo previše bruma. Trebalo je zamijeniti i elektrolite u ispravljaču.
Preventivno su se zamijenili vezni.
Sad je zvuk OK, izobličenja su unutar deklariranih, nema neočekivanog grijanja, snage ima pa mislim da mogu reči da nisam kupio "fake"

Jedino podešavanje se odnosi na osjetljivost VU metara.
Nakon toga je sve sjelo na svoje mjesto.