Kako koristiti SMPS napajanje u audio spravama?

ON TOPIC forum. sav off topic biti će premješten

Re: Kako koristiti SMPS napajanje u audio spravama?

PostPostao/la aparatusonitus » Čet pro 11, 2025 11:37 pm

Bojs, ne zajebavajte se olako s pitaj boga odakle SMPS o kojima ama baš ništa neznate, ne postoji podatak tko je to proizveo, o datasheetu da ne govorimo ili bilo koja povjest o istome na mreži. Unosite u dom tempiranu bombu a da toga niste ni svijesni...Pa što mislite koliko je iteracija jednog te istog SMPS napravio jedan Hypex ili B&O, počevši od sheme, pločice i korištenih elemenata, preko mjerenja i spa tretmana u soak room-u prije nego su pustili na tržište i opet im se kadkad provuće koji problem (ne nužno njihovom greškom). Da kojim slučajem idem u shopping no-name SMPS, ne bi ga pustio da radi ni jebene sekunde a da ja nisam u prostoriji s aparatom za gašenje i batinom da ga zamlatim. Mislite na sebe, druge i svoju imovinu...
aparatusonitus

Re: Kako koristiti SMPS napajanje u audio spravama?

PostPostao/la grunf » Čet pro 11, 2025 11:58 pm

aparatusonitus napisao:Bojs, ne zajebavajte se olako s pitaj boga odakle SMPS o kojima ama baš ništa neznate, ne postoji podatak tko je to proizveo, o datasheetu da ne govorimo ili bilo koja povjest o istome na mreži. Unosite u dom tempiranu bombu a da toga niste ni svijesni...Pa što mislite koliko je iteracija jednog te istog SMPS napravio jedan Hypex ili B&O, počevši od sheme, pločice i korištenih elemenata, preko mjerenja i spa tretmana u soak room-u prije nego su pustili na tržište i opet im se kadkad provuće koji problem (ne nužno njihovom greškom). Da kojim slučajem idem u shopping no-name SMPS, ne bi ga pustio da radi ni jebene sekunde a da ja nisam u prostoriji s aparatom za gašenje i batinom da ga zamlatim. Mislite na sebe, druge i svoju imovinu...

slažem se sa ovin 100% , dobar i kvalitetan SMPS može trajati godinama i biti pozdan , treba samo usporediti cijene 'pravih' u Mousera i ovih sa neta bez PDF-a i sve će biti jasno
ja san jednom radia neke pokuse sa SMPS napajanjima sve dok mi jedan nije eklspodira ispri očiju , a baš san ih spaja u seriju da dignem napon , od tada šta kako kažeš ništa bez aparata za gašenje i čekića u blizini ;)

a ovo spajanje dvi cigle od laptopa ne bi ni pod razno jer tu ima dosta skrivenih problema , nije to baterija ili trafo , ipak je to sklop koji je vezan svojin GND na uzemljenje, nulu i fazu a sve zbog zaštite krajnjeg korisnika , svako krivo spajanje izlaza briše te zaštite i dovodi korisnika u opasnost ,a i šta će biti ako jedan crkne , ko će ugasiti drugog , šta će biti sa pojačalom ,..... puno je tu nepoznanica a po netu vidin da ekipa to baš i ne radi , ljudski život je najvrijedniji
Bolje nešto od nečega, nego ništa od ničega
grunf

Prethodni

Vrati se na: Tutoriali