tom_hifi napisao:Volio bih sad čuti ponovno. Ali da, bolje da je malo 'toplije', nego preotvoreno.
prevela je tu sad filozofija i racunica..rijesio bi je automatski parametrijski EQ upravljan telepatijom za svaku stvar posebno ali to ne postoji, baren ne jos
ali ajde da proban pojasnit , definitivno je bolje imat 2 zrna mutniji saund nego zrno ostriji
onda u racunicu stavin da ja, baren kako vidin po drugim ljudima, cujem 500-1000x jace frekvencije od 1 - 5 kHz i redovno ih spustam, dok je nekim mojim prijateljima i zeni svejedno jer uopce to ne separiraju kao tocno te frekvencije.. onda imamo tu vrstu muzike koja ne podnosi puno visokih i zvucnika jer nastane preveliko krestanje a to je hard rokerija, metal, blues cak prolazi, itd, imamo i lose snimke, cdje, ploce i jutub kojih je pun svijet i svega iz 70 tih ca se meni najvise slusa, uvijek uzasno snimljeno ,osim gilmoura i dire straits, pogotovo live koncerti koje gledam.. i ca onda, ugasit ili?
imamo rezime svega- smanji 2,3-5 dB sve iznad 1 kHz i bit ce sve "podnosljivo", lose snimke ce proc, a odlicne nece toliko patiti. tako da/ u mom slucaju opet/ ne moze ravni fr spektar nikako proc pod "podnosljivo" vec spada pod "iritantno". kad slusam neku akusticnu muziku, neki cinguli minguli poludepreseija, koju ne slusam ama bas nikad, ali ajde desi se, onda nabijen visokih i volim cut kako odzvanjaju zice i vokal koji se cuje iz grla jedan metar dubine, ali toga ima u dnevnom redu, u promilima.