yoke napisao:Ja nisam spajao vanjski dac...
ni preko i2s ni usb...
samo sam htio poslusati dali svira na plavom konektoru za slusalice na plocici...to bi trebalo svirati po difoltu ?
Prilikom prvog butanja sam imao spojen TV preko hdmi...
koliko sam skuzio, ako je spojen HDMI onda nema nista na izlazu za slusalice...(nisam probao dali ima zvuka na TV dok je spojen preko HDMI)
nakon sto sam ga rebootao,otpojio HDMI...svejedno nema nista na plavom izlazu za slusalice ?
Za rucno ubacivanje linija teksta bi trebao imati pritakanu usb tipkovnicu ?
Malo si se zaletio, neće to raditi odmah, samo po sebi... Treba uključiti/omogućiti onaj izlaz koji ti treba. Vidi koji ti je točno naziv za taj izlaz za slušalice, jer se kartica (hifiberry) javlja s nekoliko "uređaja", treba odabrati točno onaj koji ti treba i uključiti najprije driver u /etc/modules, pa probati. Ako ne ide jedan, probaš drugi, i tako redom

Da, treba ti ili monitor i tipkovnica, ili mreža, pa se spajaš udaljeno koristeći ssh s nekog linux računala, ili s Windowsa koristeći program "Putty" (free, skine se s Interneta).
Za provjeru "zvučnih izlaza" koji su ti na raspolaganju možeš koristiti naredbu "aplay -l".
Kod mene to izgleda ovako:
root@PiMPD:~# aplay -l
**** List of PLAYBACK Hardware Devices ****
card 0: sndrpiwsp [snd_rpi_wsp], device 0: WM5102 AiFi wm5102-aif1-0 []
Subdevices: 0/1
Subdevice #0: subdevice #0
card 1: ALSA [bcm2835 ALSA], device 0: bcm2835 ALSA [bcm2835 ALSA]
Subdevices: 8/8
Subdevice #0: subdevice #0
Subdevice #1: subdevice #1
Subdevice #2: subdevice #2
Subdevice #3: subdevice #3
Subdevice #4: subdevice #4
Subdevice #5: subdevice #5
Subdevice #6: subdevice #6
Subdevice #7: subdevice #7
Pri čemu je "card 0" Wolfson, a "card 1" je RasPi-jeva ugrađena zvučna (bcm2835) s nekoliko dostupnih izlaza ("Subdevice").