yoke napisao:
Dali netko ima ideju, link s vodicem za idiote za slijedecu konfinguraciju;
rPi s piCorePlayeeom i2s izlaz
HDD spojen preko usba
i upravljanje preko mobitela,tableta
piCoreplayer je
samo player, za squeezebox sustav ti treba još i server, a ne vidim da picoreplayer to omogućuje. Možeš eventualno staviti LMS server (squeezebox server) na neko drugo računalo, pa puštati muziku na RPi s picore-om... ali mi je to bez veze, overkill, jer ti treba raditi još jedno računalo sa serverom, koje šalje glazbu na RPi (i na koje ćeš uštekati taj vanjski disk s glazbom)...

Dakle, ako koristiš piCorePlayer, ne možeš "samo prištekati USB disk" na RPi i očekivati da će svirati.... neće ići.
Probaj na RPi karticu instalirati npr.
squeezeplug i probati hoće li tvoj DAC raditi na njemu - tu imaš i server i player (squeezelite). Ja sam probao, i nisam bio oduševljen brzinom sučelja

S druge strane, u squeezeplug distribuciji možeš odabrati instalaciju MPD servera umjesto squeezebox servera - to trenutno koristim, i solidno radi, bez problema.
Jedino, ponavljam, svoj DAC ćeš morati ručno podesiti kroz Alsu, alsamixer i ostalo... trebat će neke stvari ručno editirati po konfiguracijskim datotekama, jer imaš "nestandardni" DAC. Pogledaj na linkanom forumu iskustva ljudi s drugim DACovima...