Raspberry Pi

Re: Raspberry Pi

PostPostao/la yoke » Pon lip 02, 2014 9:43 pm

To neki koji se izgubio u prevodu...
dovraga...sad se skroz zagubio....
:P

os i ti jednu malinu ?
Sad kad si napokon uhvatio korak sa schultzem? steta da ga opet izgubis ;)
yoke

PostPostao/la Dean » Pon lip 02, 2014 9:44 pm

Iskreno...nemam pojam što bi mi to trebalo..... Osim (kako pravila nalažu) da zdekujem u garažu... :whistle:
...pipl mast trast as....
Dean

PostPostao/la Master of disaster » Pon lip 02, 2014 9:56 pm

Pa, sad, izmeđuostalog mogao bi ti jako dobro poslužiti da nama bude jeftijije. :mrgreen:
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la Dean » Pon lip 02, 2014 9:58 pm

Master of disaster napisao:Pa, sad, izmeđuostalog mogao bi ti jako dobro poslužiti da nama bude jeftijije. :mrgreen:

Gle, imam dosta pločica s kojih trebam skidati dijelove; ne treba mi još jedna :mrgreen:
...pipl mast trast as....
Dean

PostPostao/la Master of disaster » Pon lip 02, 2014 10:00 pm

Si siguran? Prespavaj malo pa vidi. :lol:
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la denis_vz » Uto lip 03, 2014 1:45 am

Evo, da skratim nedoumice: Raspberry Pi (ver. B s 512MB) imam već skoro godinu dana. Uzeo sam za neke druge stvari, ali sam skužio da ljudi koriste i za audio, pa sam probao - i razočarao se.
Naime, kada se RasPi spoji na USB DAC, rezultat nije baš nešto. Zapravo je vrlo loš: pucketanje, prekidi u reprodukciji, katastrofa....
Razlog je konstrukcijske prirode: USB i Ethernet (mrežni priključak) koriste istu sabirnicu (bus), što konstrukcijski (pogotovo u pogledu zvuka) nije baš najsretnije rješenje, jer dolazi do smetnji, koje strahovito utječu na zvuk. Nešto se softverski popravljalo, ali se nije dobilo bogznašto.

No, sve se sto stubokom mijenja ako se koristi I2S DAC: I2S je drugi komunikacijski "kanal", koji ne koristi USB, pa zato i ne pati od navedenih problema.

Nedavno sam uzeo Wolfson DAC za RasPi (koji koristi I2S komunikaciju), i evo, slušam to već par dana, koliko stignem.

Ja zadovoljan :)

Što reći, lijepo svira, nema nekih problema niti mana (štucanje, pucketanje i slične svinjarije kao prije)...

A koliko je kvalitetan zvuk u odnosu na druge 24/192 DACove, to će vjerojatno bolje reći netko istančanijih ušiju od mojih :) Premda su dvojica-trojica kolega koja su to slušala rekla da uopće nemaju primjedbi. Napominjem da iz tog Wolfson DACa koristim analogni Line-out signal drito u pojačalo, bez S/PDIFa i sličnih intervencija.

Dakle, za ispod 1.000kn dobije se i kompjuterski izvor zvuka (audio server na koji se može zakačiti vanjski USB disk npr. ili mrežni disk) i DAC koji ide do 24/192. Sasvim pristojno.

I, usput budi rečeno, slobodno možete naručiti kod Galago Marketa: i ja sam kod njih kupovao, odlični su. Poštarina za HR je manje-više ista kao i za SLO, a paket(ić) vam dođe doma - carine nema, niti bilo kakvih drugih dažbina. Plaćanje može i u KN, dobijete predračun u kunama i plaćate na njihov račun u Zagrebačkoj banci. Nikakve posebne petljanije, paket stiže za 3-4 dana. Vrlo sam zadovoljan uslugom, komunikacijom i kvalitetom. Kod njih ću opet kupovati - imaju solidne cijene i pouzdani su.

Eto, nadam se da je pomoglo. Ako ima još kakvih pitanja, samo naprijed....
denis_vz

PostPostao/la denis_vz » Uto lip 03, 2014 1:50 am

I još jedan dodatak: za one koji ne znaju što bi s RasPijem, može ga se VRLO solidno koristiti za gledanje filmova: slika je odlična, gore ide neka od XBMC varijanti (OpenELEC ili RaspBMC, itd.), prikazuje HD video bez problema. Ja jednoga koristim upravo u tu svrhu: na njega se zakači bilo koji daljinski (uz vrlo malo programiranja, tj. intervencija u konfiguracijske datoteke), a može se upravljati i putem mobitela (makar tu ne vidim nekog smisla za filmove....). Područja primjene su prilično široka: kućna automatika, mali web server, kućni file server (npr, može se koristiti kao NAS i za njega "zakačiti" vanjski USB disk....). Tako, zgodna igračka, a zapravo za neke stvari sasvim solidna stvarčica. Kažem, do sada sam ga koristio za gledanje filmova, zakačenog na TV, a već par dana ga imam prikačenog i na pojačalo, kao hi-fi izvor zvuka :) I uopće ne zvuči loše.
denis_vz

PostPostao/la Schultz » Uto lip 03, 2014 8:30 am

Pošto ima na Galago marketu samo tri komada dostupna a ima nas tri ja bi zatvorio ovaj group buy i krenuti ću sutra u organiziranje isporuke istoga....

Živili!
Malvazijski tigar
Schultz

PostPostao/la yoke » Uto lip 03, 2014 8:41 am

ne, mislim, da pise, da ima minimalno 3komada na stanju :mrgreen:

ustvari ne znam...
ja samo ono ''3kom/ov'' iscitao kao ''3kom/ili vise'' :mrgreen:
sto se babi tilo, to se babi snilo :mrgreen:

mozda ih ipak ima samo 3komada

probaj ih rezervirati preko neta :roll:
yoke