Evo, da skratim nedoumice: Raspberry Pi (ver. B s 512MB) imam već skoro godinu dana. Uzeo sam za neke druge stvari, ali sam skužio da ljudi koriste i za audio, pa sam probao - i razočarao se.
Naime, kada se RasPi spoji na USB DAC, rezultat nije baš nešto. Zapravo je vrlo loš: pucketanje, prekidi u reprodukciji, katastrofa....
Razlog je konstrukcijske prirode: USB i Ethernet (mrežni priključak) koriste istu sabirnicu (bus), što konstrukcijski (pogotovo u pogledu zvuka) nije baš najsretnije rješenje, jer dolazi do smetnji, koje strahovito utječu na zvuk. Nešto se softverski popravljalo, ali se nije dobilo bogznašto.
No, sve se sto stubokom mijenja ako se koristi I2S DAC: I2S je drugi komunikacijski "kanal", koji ne koristi USB, pa zato i ne pati od navedenih problema.
Nedavno sam uzeo Wolfson DAC za RasPi (koji koristi I2S komunikaciju), i evo, slušam to već par dana, koliko stignem.
Ja zadovoljan

Što reći, lijepo svira, nema nekih problema niti mana (štucanje, pucketanje i slične svinjarije kao prije)...
A koliko je kvalitetan zvuk u odnosu na druge 24/192 DACove, to će vjerojatno bolje reći netko istančanijih ušiju od mojih

Premda su dvojica-trojica kolega koja su to slušala rekla da uopće nemaju primjedbi. Napominjem da iz tog Wolfson DACa koristim analogni Line-out signal drito u pojačalo, bez S/PDIFa i sličnih intervencija.
Dakle, za ispod 1.000kn dobije se i kompjuterski izvor zvuka (audio server na koji se može zakačiti vanjski USB disk npr. ili mrežni disk) i DAC koji ide do 24/192. Sasvim pristojno.
I, usput budi rečeno, slobodno možete naručiti kod Galago Marketa: i ja sam kod njih kupovao, odlični su. Poštarina za HR je manje-više ista kao i za SLO, a paket(ić) vam dođe doma - carine nema, niti bilo kakvih drugih dažbina. Plaćanje može i u KN, dobijete predračun u kunama i plaćate na njihov račun u Zagrebačkoj banci. Nikakve posebne petljanije, paket stiže za 3-4 dana. Vrlo sam zadovoljan uslugom, komunikacijom i kvalitetom. Kod njih ću opet kupovati - imaju solidne cijene i pouzdani su.
Eto, nadam se da je pomoglo. Ako ima još kakvih pitanja, samo naprijed....