Raspberry Pi

Re: Raspberry Pi

PostPostao/la Schultz » Pon pro 29, 2014 12:46 am

Preslabo je to....
Malvazijski tigar
Schultz

PostPostao/la Master of disaster » Pon pro 29, 2014 12:50 am

Bumo vid'li :violin:
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la denis_vz » Pon pro 29, 2014 1:50 am

Ne znam otkud to da je malina preslaba...
Uredno vrti 24/192 hi-rez... NEšto žešće od toga (DSD i ostale ezoterije) nisam probavao, i ovo mi je previše, a sredio sam da radi 24/192 zato što to drugi traže: ono, fora tipa "e, ako ne podržava 24/192, onda nevalja..." :(

Meni je dosta Red Book...

Uglavnom, radi bez "štekanja", pucketanja i bilo kakvih drugih problema. Wolfson kartica/DAC gore, signal ide preko I2S, izlaz analogni na RCA činčeve, pa u pojačalo....zvuk odličan... Prikačen disk od 1,5TB, pun kufer mjuze, indeksira vrlo brzo, sve radi glatko.

Master, za početno podešavanje ipak preporučujem prištekati monitor/TV i tipkovnicu drito na Malinu, pa onda pogledati što i kako ne šljaka.

Ono "volumio.local" u adresnoj traci preglednika šljaka samo ako imaš Bonjour servis (iTunes pod Windowsima). Doduše, ne mora se instalirati cijeli iTunes da bi radilo, treba naći samo Bonjour instalaciju za WIndowse, pa će onda raditi. Pod linuxima treba Avahi servis...
Inače se na Malini s prikačenim monitorom pogleda koja joj je IP adresa, pa se u tablet/drugo računalo upište izravno ta IP adresa, npr. tipa "192.168.1.x"....
Da bi pristupanje koristeći IP adresu inače radilo bez nepotrebnih gnjavaža, bilo bi zgodno na kućnom routeru Malini dodijeliti fiksnu adresu ("static IP"), pa se onda uvijek nalazi na istoj IP adresi.... Onda se može maknuti i monitor i tipkovnica, i onda dalje radi "bezglavo" :)
denis_vz

PostPostao/la Master of disaster » Pon pro 29, 2014 6:56 am

Hvala Denis, večeras ću se pozabaviti sa time.
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la Schultz » Pon pro 29, 2014 12:24 pm

Ne, ne, ne....

Krivo sam shvatio MoD-a. Napisao je muzički centar a ja sam prodrazumio i HD video, zato sam rekao preslabo....

Za muziku, radi k'o avion....
Malvazijski tigar
Schultz

PostPostao/la yoke » Pon pro 29, 2014 12:36 pm

mislim da i mkv 1080p vrti bez problema
limeni/robot to koristi i za filmove
ja planiram instalirati XBMC ali cekam da mi vrate mobac sa servisa (radi upravljanja) :mrgreen:
yoke

PostPostao/la Schultz » Pon pro 29, 2014 12:52 pm

Meni je na XBMC kada bi ga upregnuo kako treba, malo štekao, ali, hej men, radi se o redu veličine 2oo kuna.... Radi to super...
Malvazijski tigar
Schultz

PostPostao/la yoke » Pon pro 29, 2014 1:02 pm

moguce ;)
ja ga nisam isprobao, znam da mi je limeni slao fotke kako gleda odiseju preko rPi /1080p :roll:
vidjet cu :mrgreen:
yoke

PostPostao/la denis_vz » Pon pro 29, 2014 5:26 pm

Inače, FYI, ja sam složio sustav koji koristi XBMC - prikazuje 1080p filmove (HD), svira internetski radio (i datoteke s USB sticka), dakle pravi kućni multimedija centar...
Ukratko, i HD filmove (1080p) prikazuje bez neke frke...
Ako koga zanima, mogu napraviti i neku demonstraciju... trebam još malo dotjerati vanjski izgled i srediti neke HDMI produžne, da to sredim do kraja, pa ide u prodaju... :)
denis_vz

PostPostao/la Schultz » Pon pro 29, 2014 7:17 pm

Možda sam ja nešto zeznuo ili je film bio loše kodiran....

U svakom slučaju Malina je odlična stvar ali mene osobno više interesira platforma kao što je Arduino...
Malvazijski tigar
Schultz

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Nabava dijelova