Potenciometar

Re: Potenciometar

PostPostao/la deleted user » Čet tra 18, 2013 1:14 pm

Mozda padam s kruske i ispravite me ako grijesim, ali zasto nitko nije spomenuo Alpha potenciometre? Ima ih po par dolara komad i meni se cine sasvim ok....

http://www.alphapotentiometers.net/

Imaju ih manje vise svi web shopovi a nadje ih se i na ebay-u.

PostPostao/la davorin » Čet tra 18, 2013 1:18 pm

LesFaul napisao:Mozda padam s kruske i ispravite me ako grijesim, ali zasto nitko nije spomenuo Alpha potenciometre? Ima ih po par dolara komad i meni se cine sasvim ok....

http://www.alphapotentiometers.net/

Imaju ih manje vise svi web shopovi a nadje ih se i na ebay-u.

To su pojedinačno odlični potenciometri (stabilni, trajni, mehanički izvrsni), ali za 2 komada sa približno jednakim otporom pri svakom kutu otvorenosti treba kupiti bar 10 komada.
davorin

PostPostao/la deleted user » Čet tra 18, 2013 1:21 pm

davorin napisao:To su pojedinačno odlični potenciometri (stabilni, trajni, mehanički izvrsni), ali za 2 komada sa približno jednakim otporom pri svakom kutu otvorenosti treba kupiti bar 10 komada.

Pa s obzirom kolike su se cijene spominjale za druge prijedloge, nije uopce problem kupiti po 10 komada od obje trazene vrijednosti...

npr.

http://www.tubesandmore.com/products/potentiometers_0?filters=Brand%3DAlpha

PostPostao/la davorin » Čet tra 18, 2013 1:28 pm

LesFaul napisao:
davorin napisao:To su pojedinačno odlični potenciometri (stabilni, trajni, mehanički izvrsni), ali za 2 komada sa približno jednakim otporom pri svakom kutu otvorenosti treba kupiti bar 10 komada.

Pa s obzirom kolike su se cijene spominjale za druge prijedloge, nije uopce problem kupiti po 10 komada od obje trazene vrijednosti...

npr.

http://www.tubesandmore.com/products/potentiometers_0?filters=Brand%3DAlpha

Da, nađu se 2 približno jednaka, a što sa 8 preostalih? Nije mali posao izmjeriti i usporediti 10 potenciometara pri najmanje 10 kutova jednake otvorenosti (ponekad i nema 2 jednaka među 10 komada!! BOURNS potenciometri se vrlo malo razlikuju po otporu uz isti kut otvorenosti, pa ih treba kupiti samo 2. Skuplji su, ali uštede nekoliko sati posla!
ALPHA su odlični potenciometri za mono konstrukcije (obično pojačala za instrumente), kao i CTS i još neke druge firme.
davorin

PostPostao/la deleted user » Čet tra 18, 2013 1:33 pm

Davorine, slazem se sa svime sto si napisao. Ali ako se hoce provjerena rjesenja, onda to i kosta. Ako neko hoce eksperimentirati (dakle pokusati nesto a bez sigurnosti u ocekivani rezultat) treba biti spreman cak i na veci trosak od provjerenih rjesenja.

PostPostao/la tom_hifi » Čet tra 18, 2013 1:41 pm

Opet ovisi o cijeni samog projekta. Npr. kod mojeg GM-70, ja ću svakako isprobati više skupljih rješenja od onog Tocos potenciometra koji je kupljen kao prvi pokusni kunić. Želja mi je TKD potenciometar, a baš i nije skroz nedostižan ... Možda i P+G, ali oni su već bezobrazno skupi.

Cosmos Tocos mi se čini kao odličan potencimetar za tu cijenu, čak i dosta bolji od plavog Alpsa.
tom_hifi

PostPostao/la Dean » Čet tra 18, 2013 5:25 pm

tom_hifi napisao:..Cosmos Tocos mi se čini kao odličan potencimetar za tu cijenu, čak i dosta bolji od plavog Alpsa.

Ali nemrem naći vrijednosti koje mi trebaju ! :(

P.S. Šiberi su stigli ! :bow-yellow:
...pipl mast trast as....
Dean

PostPostao/la deleted user » Čet tra 18, 2013 9:13 pm

davorin napisao:Ne boj se! Kad sutra primim paket od tebe, sve ću poslikati, napraviti spisak i postati da svi vide da je to dvosmjerno! :happy-smileygiantred: :happy-smileyinthebox:

:text-worthless:

PostPostao/la davorin » Čet tra 18, 2013 9:57 pm

LesFaul napisao:
davorin napisao:Ne boj se! Kad sutra primim paket od tebe, sve ću poslikati, napraviti spisak i postati da svi vide da je to dvosmjerno! :happy-smileygiantred: :happy-smileyinthebox:

:text-worthless:

Nisam rekao odmah! :mrgreen:
davorin

PostPostao/la midruzin » Čet tra 25, 2013 4:43 am

Şad i ja imam problem sa stereo potenciometrom 2x50K na mom novom ampu 6BG6-GA(6P7S) - 6S4P. Ova dva jeftina kineska pota koje imam (no name) razlikuju se po kutu otvaranja i po vrijednosti otpora, tako da mi uvijek jedan kanal glasnije svira od drugog. Rabljeni koje sam probao, zbog istrošenosti i prašine, dosta pucketaju, odnosno prekidaju, pa ne dolaze u obzir. Morat ću to trajno riješiti, uprkos recesiji, jer ću si taj amp svakako ostaviti za slušanje zbog svoje kvalitete.
midruzin

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Nabava dijelova