Osciloskop nabava.

Re: Osciloskop nabava.

PostPostao/la Edison » Sub stu 30, 2013 11:52 pm

Hvala joe, Deane i Dacho sto ste sigurno dopremili osciloskop do Siska. Platim kavicu kad se vidimo. :D
Ma hoce i Khadgar, samo jos ne moze doci sebi od uzbudjenja. Zatvorio se sa skopom i uci... :lol:

Malo mi zao tog uredjaja, no bio mi je velik i nisam imao kud s njime (ispod kreveta je vec hrpa pojacala). A nisam stigao ni nauciti radti s njime. Znaci fali prostora, fali vremena, neki pametniji su rekli da je to u biti isto... pa je bolje da ga netko koristi, nego da meni smeta. Khadgar, samo polako, pazi da ga ne spalis. Bilo bi vise zao meni, nego tebi...
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la audio kutak » Ned pro 01, 2013 1:23 am

Dean napisao:Ma i ja velim, ne treba Khadgar, budemo Joe i ja popili kafu....

skuhaj i za mene jednu, još nisam odlučio kada dolazim u nenajavljenu inspekciju!
znati češ kada dođem :lol:

Edison napisao:Hvala joe, Deane i Dacho sto ste sigurno dopremili osciloskop do Siska. Platim kavicu kad se vidimo. :D

i tako je Edison sretan što se riješio aparata i još plaća kavu! :mrgreen:
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la Khadgar2007 » Pet sij 10, 2014 1:35 pm

Nastavak priče. Danas je izvršena kupovina ovih dviju sondica: http://www.barrytech.com/tektronix/probes/tekp6430.html i ove http://www.barrytech.com/tektronix/prob ... 6063b.html Na temperaturnu sam slučajno naletio na ebayu a ova standardna je nađena zahvaljujući mom starom(9a3jn) koji je neki dan gledao oglase na HAM forumu.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la Khadgar2007 » Pon sij 13, 2014 3:43 pm

Sonda sa hamradio.hr oglasa je stigla. Lijep paketić sa svom dokumentacijom, kompletna oprema i veoma dobro očuvano. Ja zadovoljan,ma ča zadovoljan prezadovoljan. :D

6063B.jpg

Temperaturna sonda koja dolazi iz Kanade još se čeka.
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Khadgar2007

PostPostao/la s@ki » Pon sij 13, 2014 3:49 pm

ajde... za koga je dobro je :twisted: :mrgreen: :dance:
i šut u dupe je korak prema naprijed
s@ki

PostPostao/la Khadgar2007 » Pon sij 13, 2014 4:05 pm

Hihi. Ma ča dobro,odlično :lol: . Kakve sam vidio sonde na ebayu gole da golcate ne mogu biti ova za 412kn(poštarina uključena) je stvarno ulov i po. Htio sam Tekovu pošto poto a na ebayu sa full opremom dođu "malo" više od cijene koju sam ja platio.
Khadgar2007

PostPostao/la Khadgar2007 » Uto sij 21, 2014 1:21 pm

Danas došao poštar na vrata, mislim si ča će mi donijeti. Dvije stvari koje sam naručio sa ebaya su došle još dvije trebaju,neke zenerice 120V i temperaturna sonda za moj skop. Mislim si hebeš zenerice samo da sonda nađe put od Kanade do mojih vrata jer sam je uzeo sa free shipingom pa kaže da nema trackinga. Najjeftinija poštarina bi došla 40$ a sonda je došla 30 dolarčina što je ubod i po pa si kažem idemo riskirati. Tako ja lijepo dobijem paket i pišta na njemu Ontario/Kanada :dance: :dance: :dance: .
Raspakiram ja sondu i idem je uštekati u skop a ono ne ide...WTF? :confusion-scratchheadblue: Znam da sam prije kupovine pogledao točnu oznaku i da to paše na DM44. Gledam ja da nisam nešto krivo okrenuto konektor, vrtim ga ja po rupi da upadne a on odbija. Onda pogledam ja malo bolje taj konektor i vidim da se može odšarafiti i da je već na pola odšarafljen, sredim ja to gurnem sondu i upalim skop a ono radi. :dance: Kaže mi da imam temperaturu od 36°C pa vjerujem da je dobro kalibrirana.

Temperaturna sonda.jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Khadgar2007

PostPostao/la harkonen » Uto sij 21, 2014 1:26 pm

Standardna analna sonda ti se ni inače ne kalibrira.
Opus Diy
harkonen

PostPostao/la Khadgar2007 » Uto sij 21, 2014 1:35 pm

Ha...ha...ha. Ne znam ča ti koristiš ali meni treba kalibrirana i to ne analna sonda. :ugeek:

p.s.
Ne zaboravi dati Dachi one prekidače kada navrati do tebe;jedan trostruki i jedan četverostruki on/on.
Khadgar2007

PostPostao/la tubeman » Uto sij 21, 2014 1:42 pm

E, jesi igrač. :)
Koji će ti uopće kufer ta sonda? :?: :idea:
Bojim se da će to analno mjerenje biti i najznačajnije, ali razumijem kada ti je dosadašnji etalon bio bežična IC igračka :) :) :)

Ali dobro, svi mi imamo svoje male (sve skuplje) strasti :twisted:

Vidio sam da postoje i originalne navlake za njih :mrgreen:
Ništa ne bacam. Sve mi treba.......
tubeman

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Nabava dijelova