Kombinacija je malina (RasPi) na kojega je prikačen Wolfson DAC (tj. Wolfson Audio Card for Raspberry Pi), iz kojega Line Out izlaz ide drito u pojačalo (NAD 304). Zvučnici su Infinity SM-85, ako koga baš zanima...
Dakle, RasPi + Wolfson Card -> pojačalo
RasPi se napaja putem malog vanjskog USB huba s vlastitim napajanjem (adapter 5V/2A), na koji je prištekan i vanjski 2.5" HD, spojen USB "Y" kabelom - relativno "zdravoseljački" pristup (RasPi nema zasebno napajanje, sve se napaja preko USB huba).
Nakon par dana slušanja raznoraznih materijala na navedenom sustavu - od MP3ca, FLACova od 16/44 do 24/192, mogu reći da stvar zvuči sasvim solidno. Što je najvažnije, i što me prije kod maline živciralo, NEMA prekidanja, štucanja, krckanja, ničega - čak i na 24/192 materijalima! Stvar radi odlično, bez zastajkivanja. Sučelje je brzo i ugodno.
Sve to uz jednu bitnu napomenu: sve ovo vrijedi za MPD server i "lightweight" web server i web klijente (server je lighttpd, web sučelje je phpmp2 ili neompc). Sve skupa odlično radi i kada se koristi MPDroid s Android mobitela.
Prije sam probao Squeezebox server (Logitech Media Server), ali to se prilično sporo "vuče", a tu i tamo štogod i "štucne", pogotovo kod zahtjevnijih formata s konverzijama (AIF i sl.). Squeezebox server je ipak nešto zahtjevniji, pa se to itekako osjeti na (sporom) sučelju.
Moja preporuka je RasPi + Wolfson card + MPD server - za rješenje tipa "prištekaj i sviraj"...