Raspberry Pi

Re: Raspberry Pi

PostPostao/la denis_vz » Čet lip 05, 2014 11:34 am

Evo kratkog izvještaja, nakon par dana ozbiljnijeg slušanja.

Kombinacija je malina (RasPi) na kojega je prikačen Wolfson DAC (tj. Wolfson Audio Card for Raspberry Pi), iz kojega Line Out izlaz ide drito u pojačalo (NAD 304). Zvučnici su Infinity SM-85, ako koga baš zanima... :)

Dakle, RasPi + Wolfson Card -> pojačalo

RasPi se napaja putem malog vanjskog USB huba s vlastitim napajanjem (adapter 5V/2A), na koji je prištekan i vanjski 2.5" HD, spojen USB "Y" kabelom - relativno "zdravoseljački" pristup (RasPi nema zasebno napajanje, sve se napaja preko USB huba).

Nakon par dana slušanja raznoraznih materijala na navedenom sustavu - od MP3ca, FLACova od 16/44 do 24/192, mogu reći da stvar zvuči sasvim solidno. Što je najvažnije, i što me prije kod maline živciralo, NEMA prekidanja, štucanja, krckanja, ničega - čak i na 24/192 materijalima! Stvar radi odlično, bez zastajkivanja. Sučelje je brzo i ugodno.

Sve to uz jednu bitnu napomenu: sve ovo vrijedi za MPD server i "lightweight" web server i web klijente (server je lighttpd, web sučelje je phpmp2 ili neompc). Sve skupa odlično radi i kada se koristi MPDroid s Android mobitela.

Prije sam probao Squeezebox server (Logitech Media Server), ali to se prilično sporo "vuče", a tu i tamo štogod i "štucne", pogotovo kod zahtjevnijih formata s konverzijama (AIF i sl.). Squeezebox server je ipak nešto zahtjevniji, pa se to itekako osjeti na (sporom) sučelju.

Moja preporuka je RasPi + Wolfson card + MPD server - za rješenje tipa "prištekaj i sviraj"...
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
denis_vz

PostPostao/la yoke » Pet lip 06, 2014 1:03 pm

jel' tko vido Schultza !!!
navodno da se pjeske zaputio u sloveniju pred par dana
po maline
al od tad mu nema glasa!!!
:?:
yoke

PostPostao/la Master of disaster » Pet lip 06, 2014 5:57 pm

Navodno da je zaglavio u nekoj birtiji malo poslje Slo granice u kojoj rade kućnu pivu. Glasine kažu da je tamo stao na okrijepu nakon dugog pješačanja upravo kada se gazda hvalio da imaju toliko pive da se nemože desiti da je ponestane i da će ako se to ikad desi pojesti najveću bačvu koju ima u podrumu. Navodno je konobarica do sada istrošila dva para borosani, nekoliko bačvi je već prazno a gazda je u predinfarktnom stanju.
:mrgreen:
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la Schultz » Pet lip 06, 2014 6:15 pm

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

MoD, dobra, dobra....

Uglavnom danas sam dobio mail da su Maline krenule...

Ja sam još u ponedjeljak u HR. Onda idem do subote malo na bauštelu u Nemačku... Ako dođu Maline u ponedjeljak imati ćete ih odma a ako ne onda kada se sunovratim is sve Keln na Rajni.... :whistle:
Malvazijski tigar
Schultz

PostPostao/la yoke » Pet lip 06, 2014 9:04 pm

:techie-hiding:
yoke

PostPostao/la Master of disaster » Sub lip 07, 2014 10:11 am

Meni se ne žuri, dobar mi je i ponedjeljak a dobar mi je i sljedeći tijedan...
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la yoke » Sub lip 07, 2014 10:34 am

Nema ni meni hice...
ali se necu buniti ako mi dodje slijedeci tjedan :mrgreen:
yoke

PostPostao/la Schultz » Uto lip 10, 2014 8:34 am

Maline su došle jutros u 8....

Nažalost do slijedećeg tjedna ništa jer se pokušavam ukrcati u avion za Keln. Idem Semmiru i Tomu u posjet....
Malvazijski tigar
Schultz

PostPostao/la Master of disaster » Uto lip 10, 2014 9:16 am

Čuvaj se, na njih se s*anja ljepe samo tako. :mrgreen:
Master of disaster

PostPostao/la deleted user » Uto lip 10, 2014 11:01 am

Master of disaster napisao:Čuvaj se, na njih se s*anja ljepe samo tako. :mrgreen:

Sreca pa jos ne patroliraju po zraku....

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Nabava dijelova