Sjeća li se netko ovih trgovina?

Sjeća li se netko ovih trgovina?

PostPostao/la phobon » Uto lis 21, 2025 10:18 am

Slučajno naletio na ovo i odmah mi se vratila sjećanja kako sam slinio ispred ovog izloga.
Prvo pola sata ispred da sve pregledam što ima u izlogu, da se ne motam puno po trgovini jer bi mogo satima biti unutra.
Normalno, para za ništa, samo slina curi ....
Nije tada bilo puno trgovina gdje se je mogao kupiti elektronički materijal.
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
phobon

Re: Sjeća li se netko ovih trgovina?

PostPostao/la Zden » Uto lis 21, 2025 10:50 am

Ovo je za anale raritet
Zden

PostPostao/la davorin » Uto lis 21, 2025 11:16 am

phobon napisao:Slučajno naletio na ovo i odmah mi se vratila sjećanja kako sam slinio ispred ovog izloga.
Prvo pola sata ispred da sve pregledam što ima u izlogu, da se ne motam puno po trgovini jer bi mogo satima biti unutra.
Normalno, para za ništa, samo slina curi ....
Nije tada bilo puno trgovina gdje se je mogao kupiti elektronički materijal.

U istoj ulici (Frankopanska) je bio i dućan EI-Niš, ali nekoliko zgrada udaljeniji od Ilice.
Postojao je i drugi dućan "As-Tehno Centar" koji se nalazio na uglu Martićeve i Kraševe ulice (koja je danas preimenovana u Bauerovu ulicu), a čini mi se da je tu danas neki kafić.
davorin

PostPostao/la phobon » Uto lis 21, 2025 12:49 pm

Davorine hvala što si se javio, nisam toliko star, ali već pomislio da sam jedan od rijetkih dinosaura ovdje.
Inaće dućan u Frankopanskoj je po mom sjećanju imao najveći asortiman, mada je i u ostalima bilo svašta.
Koliko sam samo vremena proveo gledajući te mjerne instrumente i kojekave elektroničke dijelove
koje nije bilo nikakve šanse da kupim.
Najviše mi je ostalo u sjećanju da su imali puno kit-kompleta za kojekakve samogradnje.
Ili mi je to tada bilo najinteresantnije, neznam više.
phobon

PostPostao/la Zden » Sri lis 22, 2025 12:55 pm

Zvučnici su u Ei dućanu bili nekima od nas bili pojam i uvod u neke diy exzibicije
no i sam pogled na te njihove zv pljenio je pažnju .Tu sam kupio prve njihove visokotonce
a to čak nije niti zvučalo loše a neki rade i brundaju dan danas .
Zden

PostPostao/la DrFireBottle » Sri lis 22, 2025 1:24 pm

Imam nekoliko ovakvih računa doma za bubnjeve, nekakve tranzistore i lampe od starog iz 1979god, u omotu neke njegove ploče su, ali svakako bih volio vidjet hrpu ovakvih sadržaja ovdje i da svi slikaju svoje vremeplove i usporedbe "onda-sad".

~To mi je ekstra zanimljivo jer sam ja nastao u ovom stoljeću pa nemam pojma kako je to izgledalo :)
DrFireBottle

Vrati se na: Nabava dijelova