s@ki napisao:obzirom da sam već postao sretni dobitnik pamukovih minijatura (kako ovo pogrešno zvuči) nema smisla da se guram

S druge strane osjećam dužnost istresti svoje viđenje ove cijevi iako moguće potpuno pogrešno.
osobno me takve cjevčice uvijek podsjete na diferencijalni par tranzistora na ulazu nekog SS pojačala pa bih vjerojatno pokušao spaliti nešto po principu ove žvrljotine i iskoristiti ujedno i IRFP150N koji stoje već dulje vremena u ladici:
DSC_1122 by
saki_zg, on Flickr
Ako ima donekle smisla, možemo raspraviti u zasebnoj temi
Predložena šema sigurno ne bi radila, ali mislim da sam shvatio što želiš!
Koliki napon napajanja za FET-ove predviđaš?
Iskoristio bih negativni napon za napajanje katoga pomoću izvora konstantne struje, ali za pozitivni napon napajanja elektronke će sigurno trebati viši od napajanja FET-ova. Pojačanje diferencijalnog okretača faze sa elektronkom 6101 je oko 22x, što znači da se sa 1Veff pobude, dobije 22Veff na svakom izlazu, naravno bez primjene negativne povratne veze. Harmonijska i intermodulacijska zobličenja uz izvor konstantne struje, dovoljno visok napon napajanja te otpor opterećenja slijedećeg stupnja i odgovarajući izbor radne točke su vrlo niska, a fazna također ukoliko se ne pretjeruje sa zahtjevima previsokog izlaznog napona. Cijela ta topologija sa kvazi-komplementarnim izlaznim stupnjem ima dosta problema sa izjednačavanjem pozitivne i negativne periode, pa je nužna upotreba povratne veze.
Korištenjem potpuno komplementarnog izlaza bi prilično smanjilo neke probleme, ali bi donijelo nove zbog nejednakosti P i N FET-ova.
Slična topologija hibrida je često obrađivana na svijetskom DIY-forumu, a kompletnu kritiku i obradu mana sa prijedlozima za riješavanje problema je dosta detaljno obrazložio
ilimzn.
Zanimljivo kako je taj princip često privlačan samograditeljima, i nema gotovo nitkoga tko se na kratko ne "zaljubi" u sličnu konstrukciju (uglavnom s bolnim razočaranjem i otrežnjenjem!).