Osciloskop Tektronix 475A s multimetrom DM44, 250MHz 2kanala

Osciloskop Tektronix 475A s multimetrom DM44, 250MHz 2kanala

PostPostao/la ilimzn » Pet svi 24, 2019 2:29 pm

Prema najavi za TF:

Prodajem analogni osciloskop Tektronix 475A s multimetar opcijom DM44.
Uz njega dolazi i ugradjena torbica za sonde na gornjoj plohi (iza multimetra), kratka verzija, original za DM44 opciju, kao i plasticni poklopac za prednju plocu za zastitu kod prenosenja.
Osciloskop je ispravan, u odlicnom stanju (vidi slike), podaci i servisna dokumentacija je lako dostupna na netu.
Naravno, potenciometri su pomalo skripavi s obzirom na starost i rijetko koristenje. DM44 sam samo na brzinu isprobao i cini se OK, prakticki je nekoristen sto znaci da ne bi bilo lose malo kontakt sprejem tretirati prekidace. DM44 ima nacin rada s kojim se mogu mjeriti vremena ili vremenski intervali pojava na ekranu osciloskopa.
Filter ekrana je zamjenjen staklenim polarizacijskim filterom za povecanje kontrasta.

Evo prilike za nabavu ovog legendarnog osciloskopa za cijenu manju od modela bez multimetra na ebay-u, kojem ce k tome faliti torba i poklopac...
Dakle: 1500KN

Tek_475_DM44.jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
ilimzn

Re: Osciloskop Tektronix 475A s multimetrom DM44, 250MHz 2ka

PostPostao/la aparatusonitus » Pet svi 24, 2019 9:41 pm

Zainteresiran...prodaje se kao ispravan, pa pretpostavljam da je riješen problematični elkosi/tantali u napajanju? Ako je, da li je usput napravljen recap ostalih kritičnih elektrolita? Da li dolazi s sondama (kojim), ako ne koje bi preporučio kao zamjenske?
aparatusonitus

PostPostao/la ilimzn » Sub svi 25, 2019 6:59 pm

Samo dio, ima ih povise, no samo neki su kriticni i to je promjenjeno.
Nije napravljen re-cap (to je prilican posao ali tko zeli neka izvoli) i ne dolazi sa sondama, jer je postena sonda za 25-300MHz ranga barem pola cijene osciloskopa. Inace sam ga najcesce koristio sa obicnim 100MHz sondama iz Elmatisa. Na eBay-u sad ima i jeftinijih a kvalitetnih sondi za 150Mhz.
Vrlo bitan za taj osciloskop je ventilator i njegov filter, jer hlade kraj katodne cijevi. Ovdje je ventilator u odlicnom stanju i filter je nov (inace se lako napravi od one zelene krpice za ribanje sudja).
ilimzn

PostPostao/la tubeman » Sub svi 25, 2019 7:38 pm

Dosta dugo imam isti (skoro) takav osciloskop (nema A i vjerojatno je stariji model :) ) i mislim da vrijedi svake lipe.
Nije da nagovaram ili "pomažem" ali doista se radi izvrsnom i kompleksnom uređaju.
Nije badave u svoje vrijeme koštao petnaestak tisuća DM.
Naravno, oni koji pate na brojke i slova po ekranu će biti zakinuti, ali oni kojima treba preciznost i pouzdanost ne mogu promašiti.
Da se radi o ozviljnom uređaju govori i to da se ispred ekrana nalazi superfina metalna mrežica (koja se praktički ne vidi) a koja sigurno pomaže među ostalim i kod otklanjanja smetnji.
Dodatni digitalni multimetar ima posebne priključke za mjerenje ali je i spregnut sa samim osciloskopom i s njim se može koješta izmjeriti.
Već samo ime daje naslutiti da i "metar" spada u High-End klasu.
Kod mene je tkav skop u "prvoj postavi" na radnom stolu i pored kojekakvih digitalaca i ostalih solidnih osciloskopa (jedno petnaestak aktivnih ;) ). koristi se daleko najčešće.

Slika
Slika
Ništa ne bacam. Sve mi treba.......
tubeman

PostPostao/la Bepone » Sub svi 25, 2019 11:08 pm

jos jedan plus za tektronix..
Bepone

PostPostao/la aparatusonitus » Ned svi 26, 2019 11:40 am

Ok, ok nagovorili ste me :lol: ...u toku dana poslat ću pm da se dogovorimo oko plaćanja i ostalog...
aparatusonitus

PostPostao/la Bepone » Ned svi 26, 2019 11:49 am

Top 3 brandova svih vremena su lecroy, tektronix i hp, poslije agilent, poslije keysight... Noviji lecroy u svojoj klasi je space shuttle po dodatnim opcijama i vrijednosti, to nisu igracke za malu djecu..tek .je uvijek u vrhu..imali.smo.zastupnistvo u firmi za lecroy..koje su to pile.. Tek je tu uvijek bio u vrhu odmah do..iman doma 2465b tek koji ima 40 godina, 30 god je imao kad sam.ga uzeo, sad mi radi 10 skoro svaki dan.. napravljen da traje zauvijek....
Bepone

PostPostao/la ilimzn » Ned svi 26, 2019 3:57 pm

Trenutni vrh:
Tektronix
HP - Agilent - Keysight
Rohde & Schwarz
LeCroy
Kako tko u kojoj klasi. U zadnjih 10 godina R&S su uzurpirali to trziste, iako im je minimum cijene visok, jednom kad se plati dobije se po mnogome najjaci stroj u toj klasi.
A sto se tice LeCroy-a... vidi sliku, bit ce u posebnoj temi...
LeCroy_9450_1.jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
ilimzn

PostPostao/la Bepone » Ned svi 26, 2019 4:09 pm

isporucivali smo koncaru institutu HDO skopove od lecroya.. nekoliko desetaka tis. eur.. pa onda one manje klase wavesurfer i wave runner... to je ljubav na prvi pogled...
kako imaju disk naslo se ih i na radnom mjestu firmi pune filmova (normalno, zna se kakvih) . pa onda vidis da ljudi stalno delaju na njima po cijele dane :lol: :lol:
Bepone

PostPostao/la Bepone » Ned svi 26, 2019 4:14 pm

kad smo vec kod osciloskopa gledan uzet mali RTB rode svarc, citam stalno manuale...jako privlacni! puno se pise o njima po forumima, po 100 tine str.. ljudi jako zadovoljni... sad je neki offer 50% sa sw packom analize svega i svacega.. FFT me zanima to normalno.. ali ovaj ima frek plot! arb generator sa tom opcijom, mislim da necu odolit :mrgreen:
kapis.jpg

pa cemo ispitivat pojacala nabrzinu a ne pjeske ,danonocno, kao do sada!! :lol:
Bepone

Sljedeće

Vrati se na: Prodajem