K: bass reflex cijevi

Re: K: bass reflex cijevi

PostPostao/la Schultz » Sri lis 23, 2013 11:31 pm

audio kutak napisao:jel svejedno ako je cijev fi 5 ili 7 ili 10 cm ako odgovara po traženom volumenu?

Nije svejedno.
Malvazijski tigar
Schultz

PostPostao/la audio kutak » Čet lis 24, 2013 12:11 am

Schultz napisao:
audio kutak napisao:jel svejedno ako je cijev fi 5 ili 7 ili 10 cm ako odgovara po traženom volumenu?

Nije svejedno.

ne znam, pitao sam par ljudi i oni su mi rekli, da ako ne nađem odgovarajuću cijev da onda uzmem 2 manjeg promjera, naravno,
uz proračunat volumen tih cijevi da odgovara toj jednoj većoj... a slično sam naletio i nekoliko puta u raznoj literaturi...
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la gilhooley » Čet lis 24, 2013 8:02 am

@joe dalton

Nije se ništ meni stvarno zapetljalo, nego smo počeli s "ptičjim..."...

Nema problema ni za što. Sve su mi opcije poznate i tunel i građenje sa skraćenom prednjom stranom i dvije cijevi i jedna cijev i bla bla...

No što si stariji - tražiš jednostavnija rješenja. I naravno priručna rješenja. Nije mi problem kupit cijevi ili u Chipoteci ili u Elektrokemu ili u Dobrom Zvuku, ali ako sam dobro gledao na web stranicama - nemaju baš to što trebam.

E zatim idem pitat grupu - možda netko ima.

Tek iza toga idem na Europe Audio i Internet. Zašto da strancu dajem novce i prednost kad i kod nas netko može dobit lovu ili još bolje - robna zamjena.

Što se tiče Europe Audio - nabavljao sam dva HF Scan Speaka prije 2 godine. Nisu bili jeftini, ali su me došli sa svim troškovima duplo više. Osim toga morao sam ići u Buzin po njih tako da izbjegavam u širokom luku jer nikad ne znam kako će mi doći.

Cijena još hajde - OK, mogu preći preko toga ali da me naguze pod radnim vremenom da idem tamo po to - e to više neću. Stvarno nije u redu. Nemam tu mogućnost više.

Prigovori ? :lol:

Gil
Haba, haba, haba...
gilhooley

PostPostao/la tom_hifi » Čet lis 24, 2013 9:18 am

Možda se sad nešto promijenilo u Europe Audiu otkad smo u Europi. Nije da imam potrebe nešto od njih naručivati, barem ne još, ali tko zna. Znam samo da su prije slali FedEx-om (ako se dobro sjećam), što nikako ne može jeftino ispasti.
tom_hifi

PostPostao/la yoke » Čet lis 24, 2013 9:58 am

audio kutak napisao:
Schultz napisao:

Nije svejedno.

ne znam, pitao sam par ljudi i oni su mi rekli, da ako ne nađem odgovarajuću cijev da onda uzmem 2 manjeg promjera, naravno,
uz proračunat volumen tih cijevi da odgovara toj jednoj većoj... a slično sam naletio i nekoliko puta u raznoj literaturi...

mislim da nije svejedno
gledajuci neke simulatore, vidio sam da se promjenom promjera mijenja i brzina zvuka na izlazu...
yoke

PostPostao/la Master of disaster » Čet lis 24, 2013 4:51 pm

Načelno (i logično) veći promjer bass reflexa znači smanjenje brzine gibanja (strujanja) zraka u bass reflexu, brzina zvuka se ne mjenja.
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la yoke » Čet lis 24, 2013 5:11 pm

vjerujem da se skuzilo na sta sam mislio :character-mario:
yoke

PostPostao/la Master of disaster » Čet lis 24, 2013 7:26 pm

:D neeema labavo :lol:
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la joe dalton » Čet lis 24, 2013 8:38 pm

Povećanje presjeka cijevi traži i povećanje duljine ukoliko želimo zadržati isti tjuning kutije. Ujedno se smanjuje i brzina strujanja zraka što je načelno povoljno.
@ Gil - ne znam zašto te ne zadovoljavaju Visaton BR cijevi, ali ako misliš da netko od 100njak ljudi koji prate ovaj forum ima viška baš cijev kakvu tražiš onda si stvarno optimist :D . Obećajem da ti više neću pomagati :angelic-green:
joe dalton

PostPostao/la gilhooley » Pet lis 25, 2013 6:15 am

A ja obećajem da više neću išta pitati. :D

Hvala - problem riješen, isprika što sam protratio grupi dragocjeno vrijeme.

Gilhooley
Haba, haba, haba...
gilhooley

Prethodni

Vrati se na: Kupujem