Malo oko MC zvučnice...

Malo oko MC zvučnice...

PostPostao/la gilhooley » Ned tra 19, 2015 2:59 pm

Poprilično sam nov u ovome, do sada sam bio sve na MM zvučnicama. Sad bih trebao MC.

Eh sad...trebao nih malo sugestije gdje nabaviti zvučnicu i pripadajuću iglu, odnosno na što obratiti pažnju kod nabave istih.

Znam da nije cjenovno isto, ali što je - tu je...

Zahvalan.

Gil
Haba, haba, haba...
gilhooley

Re: Malo oko MC zvučnice...

PostPostao/la tubeman » Ned tra 19, 2015 3:24 pm

- U principu 1: NE POSTOJE posebne igle za MC zvučnicu - čitaj : zvučnica i igla su gotovo u pravilu jedinstvena cjelina.
Za skuplje modele postoji mogućnost da se pošalju proizvođaču na zamjenu ili popravak (opet nije jeftino :( ).

- U principu 2: nema jeftinih MC zvučnica - cijene entry modela su jako puno iznad cijena entry MM modela.

- U principu 3: ne treba računati na to da postoji neki posebni MC model koji će "nadsvirati" neke druge "puno skuplje" MC zvučnice drugih proizvođača :) :)
Postoji cijela gama dostupnih, i kao u svemu ostalom samo je predviđeni budžet limit.
U Nekom cjenovnom razredu će više-manje svi proizvođači imati predstavnike otprilike jednake kvalitete.
Svi će oni napisati da je baš njihov model u nekoj cjenovnoj klasi revolucionaran i puuno bolji od ostalih u toj istoj klasi.

- U principu4: jako je rizično (vidi pod1) kupovati rabljene zvučnice koje su svirale pa makar i "jedva 100 sati" :) :)

Da mogu dati bolje rezultate od MM, mogu, ali to je ipak stvar usporedbe cjenovno jednakovrijednih zvučnica
Ako se uspoređuje MM zvučnica od 500 Eura s onom MC iste cijene, bojim se da neće biti neka značajna razlika. Dapače.

Dakle, samo o proračunu ovisi isplati li se zakoraknuti korak dalje :) :)

Eh, nije da odgovaram. Dapače, ali nije loše znati što te čeka :)
Ništa ne bacam. Sve mi treba.......
tubeman

PostPostao/la Zmajz » Ned tra 19, 2015 4:56 pm

Ako već ideš u te vode (MC), osnovno je voditi računa o kompatibilnosti zvučnice sa ručkom. Tu stoji najveći potencijalni problem. Nabavljaš li novu zvučnicu za postojeću ili nabavljaš i novu ručku. Imaš li već predpredpojačalo za MC, ili trafo, ili i tu ide nova komponenta. Izbor je ogromni, mislim na zvučnice, a i sve drugo. Sva pravila koja vrijede za MM vrijede i za MC, osim problema sa zamjenom igle (mislim da samo jedan ili dva proizvođača imaju model kod kojeg se igla može zamijeniti u kućnim uvijetima, ako i to više postoji).
Zmajz - Z na kraju se ne čita i ne izgovara bez potrebe, to je nepostojano Z!
Zmajz

PostPostao/la gilhooley » Ned tra 19, 2015 8:07 pm

Pozdrav dobrim ljudima.

Hvala na odgovorima, za sada imam i MM i MC preamp. Imam i MM na jednom gramofonu, ali drugi gramofon je bez ičega. Samo vire žice, odnosno instslacija. Sad bi tu trebalo staviti neku iglu, može i MM, ali može i MC, a kako MM već imam - pomislih možda bi bilo lijepo probati s nečim drugim.

Dakle - nije nužda jer već imam MM…

Još jednom hvala, pozdrav

Gil
Haba, haba, haba...
gilhooley

PostPostao/la zuzi » Ned tra 19, 2015 8:26 pm

Ova ide direkt u MM ulaz
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
zuzi

PostPostao/la zuzi » Ned tra 19, 2015 8:29 pm

Ova u MC ulaz
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
zuzi

PostPostao/la zuzi » Ned tra 19, 2015 8:34 pm

A možda ti treba MC mono :)
zuzi

PostPostao/la gilhooley » Pon tra 20, 2015 6:39 am

Oh...ovo je velika čast, gosp. Precednik...

Zahvaljivam najtoplije. :D

Ne znam sad što bih, iskreno MC je OK, ali cjenovno izgleda jako postaje neatraktivna u odnosu na MM.

Ajde, budem još razmislio, možda nađem neku kombinaciju da zamjenim zvučnike za MC zvučnicu... :|

Gilhooley
Haba, haba, haba...
gilhooley

PostPostao/la Zmajz » Pon tra 20, 2015 8:40 am

Ove Denon 103 i 110 zvučnice su entri level samo po cijeni, i po ničem više.
Zmajz - Z na kraju se ne čita i ne izgovara bez potrebe, to je nepostojano Z!
Zmajz

Vrati se na: Brbljaonica