Šta se radi...a nema blage veze sa....

Re: Šta se radi...a nema blage veze sa....

PostPostao/la Edison » Pon svi 22, 2023 10:35 am

Master of disaster napisao:Da, bolje je kad se lagano razradi :D


Mislis, usvira... :lol:
Avatar korisnika
Edison
 
Postovi: 5681
Pridružen: Pon ožu 18, 2013 9:29 pm
Lokacija: Rijeka

Re: Šta se radi...a nema blage veze sa....

PostPostao/la Master of disaster » Pon svi 22, 2023 10:36 am

Tako je :lol:
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Avatar korisnika
Master of disaster
 
Postovi: 3255
Pridružen: Uto ožu 19, 2013 6:45 am
Lokacija: epicentar

Re: Šta se radi...a nema blage veze sa....

PostPostao/la davorin » Pon svi 22, 2023 11:18 am

Jučer sam imao drugi čin "usviravanja" i odmah se vidio napredak! :lol:
Na degustaciju je stigla moja punica i moj najstariji unuk koji je inače vrlo izbirljiv u jelu, a jede jako malo za svoje godine.
Pojeo je 3 velika cheesburgera takvom brzinom da sam se zabrinuo da će mu biti zlo, a i punica je pohvalila roštilj i hranu spremljenu na njemu (naravno i moje kulinarske sposobnosti! :lol: ).
Ispekao sam uz meso i povrće (tikvice i krumpir prerezani napola i ispečeni u kori) i pomalo savladavao održavanje temperature kontinuiranom (preporuka je da bude ~250°C~270°C na ugrađenom mjeraču) unutar prostora za pečenje (pomažu pomični regulacioni otvor na ložištu, regulaciona "klapna" na dimnjaku i 2 stupnja dodavanja zraka izvlačenjem pepeljare).
Danas pauza od roštilja (vegetarijanski ručak i večera! :lol: ), ali sutra imam "na repertoaru" odležane ramsteke.
U petak je u planu riba, a za subotu polaganje "završnog" ispita sa piletinom koju je najteže dobro ispeći.
Sve je ovo upitno ukoliko opet počne kišiti kao zadnjih ~15-ak dana koji su ličili na monsunski period u Bengalu.
Sav drveni ugalj izgori i preostali pepeo propadne na kraju u pepeljaru tako da je i čišćenje relativno jednostavno.
Avatar korisnika
davorin
 
Postovi: 6945
Pridružen: Pon ožu 18, 2013 8:43 pm
Lokacija: Zadar, Hrvatska

Re: Šta se radi...a nema blage veze sa....

PostPostao/la Edison » Pon svi 22, 2023 2:07 pm

davorin napisao:Ispekao sam uz meso i povrće (tikvice i krumpir prerezani napola i ispečeni u kori) i pomalo savladavao održavanje temperature kontinuiranom (preporuka je da bude ~250°C~270°C na ugrađenom mjeraču) unutar prostora za pečenje


Pametno si ugradio instrument pa sad mozes dobro podesavati bias... ;)
Avatar korisnika
Edison
 
Postovi: 5681
Pridružen: Pon ožu 18, 2013 9:29 pm
Lokacija: Rijeka

Re: Šta se radi...a nema blage veze sa....

PostPostao/la Topolino » Pon svi 22, 2023 2:39 pm

Trebao su ukomponirati samson-a u dizajn
Topolino
 
Postovi: 113
Pridružen: Sub vel 25, 2023 9:06 pm

Re: Šta se radi...a nema blage veze sa....

PostPostao/la davorin » Pon svi 22, 2023 5:01 pm

Edison napisao:
davorin napisao:Ispekao sam uz meso i povrće (tikvice i krumpir prerezani napola i ispečeni u kori) i pomalo savladavao održavanje temperature kontinuiranom (preporuka je da bude ~250°C~270°C na ugrađenom mjeraču) unutar prostora za pečenje


Pametno si ugradio instrument pa sad mozes dobro podesavati bias... ;)

Trebalo bi dobro razmisliti i ugraditi sklop za "auto-bias"! :lol:
Avatar korisnika
davorin
 
Postovi: 6945
Pridružen: Pon ožu 18, 2013 8:43 pm
Lokacija: Zadar, Hrvatska

Re: Šta se radi...a nema blage veze sa....

PostPostao/la SaWa » Pon svi 22, 2023 5:10 pm

Topolino napisao:Trebao su ukomponirati samson-a u dizajn



:snooty: neće valjda od mene da pravi ražnjiće!!!.. :lol:
SaWa
 
Postovi: 1486
Pridružen: Ned stu 03, 2013 10:01 am
Lokacija: Nova Gradiška

Re: Šta se radi...a nema blage veze sa....

PostPostao/la Khadgar2007 » Pon svi 22, 2023 5:17 pm

Kriza je,meso postaje sve skuplje, treba se snaći...
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Avatar korisnika
Khadgar2007
 
Postovi: 5723
Pridružen: Uto tra 09, 2013 12:20 pm
Lokacija: Sisak

Re: Šta se radi...a nema blage veze sa....

PostPostao/la grunf » Pon svi 29, 2023 1:34 pm

gotova rabota do jeseni , onda ponovo na škver ali malo veći remont uz kompletno brušenja dna i zamjena gnjilih madira a dotle treba nabaviti drvo (borovina) i staviti ga kriviti :D
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Bolje nešto od nečega, nego ništa od ničega
Avatar korisnika
grunf
 
Postovi: 2464
Pridružen: Čet ožu 21, 2013 8:01 pm
Lokacija: Šibenik

Re: Šta se radi...a nema blage veze sa....

PostPostao/la grunf » Pon lip 05, 2023 9:53 pm

'brudet' u tri slike :D

brudet0.jpg


brudet1.jpg


brudet2.jpg


sastojci su; arbuni, malo kvasine, petrisumen, kušerva,maslinovo ulje, kapula i malo soli i papra ;)
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Bolje nešto od nečega, nego ništa od ničega
Avatar korisnika
grunf
 
Postovi: 2464
Pridružen: Čet ožu 21, 2013 8:01 pm
Lokacija: Šibenik

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica

Tko je online

Nema registriranih korisnika pregledava forum i 6 gostiju