...ja se danas igrao da sam ja Branko Kockica
ovaj GDI printer mi stoji u posjedu vec dugo godina, a dobiven je davno prije "jer ne radi" a u stvari se ispostavilo da naravno da "ne radi" jer je program koji ga je trebao "hraniti" - pisan u Clipper-u, tj. radi u DOS-u... a ekipa kupila GDI printer od cca 40kg za ondasnjih XX000 dojčmaraka... u medjuvremenu je i otkazao poslusnost tako da je stajao dugo po raznim mjestima
naravno, smeta, a kako je (pre)tezak, valjalo ga se rijesiti... na najzabavniji nacin
"nesto dijelova" sam ostavio jer "ce trebat", a plasticuriju bacio u reciklazu... ukazalo se tu jedan lijepi kavezni ventilator sa mrezicom za ispravljanje mlaza (da se dobije laminarno strujanje, jednoliko), filter napona, SS relay, i hrpica zica... naravno, to sve sad (opet) zauzima mjesta koliko i cijeli printer, ali... nije zabavno da je nedirnut.
vec samo podvozje ukazuje na to zasto je toliko tezak, sama ploca od Al je par kg...
naravno, i laser sa pogonom i optikom je isto tako u Al "kutijici" od par kg, a unatoc natpisu "ne otvaraj", morao sam zaviriti i tamo
na jednoj od ploca se zlatno presijava Motorola 68020...
lijepo je vidjeti "kako su ih nekad radili", jest da su kostali ko tenk, ali su i bili gradjeni shodno cijeni
eto, zgodno ubijeno par sati prije rucka, a nakon pijace i buvljaka koji je bio vise nego razocaravajuc
par fotki

Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.