Šta se radi...a nema blage veze sa....

Re: Šta se radi...a nema blage veze sa....

PostPostao/la Khadgar2007 » Pet ruj 19, 2014 8:23 pm

ja mislim da je to previše vremena prošlo,možda je riža nešto izvukla ali najbolje bi bilo da se kompletno rastavio i onda osušio. Vjerojatno se nije do kraja osušio i onda malo po malo voda odradi svoje. Znam jer u lokalnom RTV servisu majstor kaže da čim mobitel upadne u vodu odnesti ga u servis.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la audio kutak » Pet ruj 19, 2014 9:01 pm

hrđa i loši materijali.... ništa drugo.... voda je dugo stajala na tim mjestima...

ja prvo rastavim mobitel do kraja.... isperem ga dobro u isopropanolu, uronim ga u maloj posudici (to mi savjetovao stari majstor u mobi servisu),
prođem pemzlom sva mjesta, kontakte, čipove.... te ga posušim fenom... u svakom slučaju, ekranprije skinuti da nebi ušlo unutra!!!!

tako sam uspio spasiti gotovo sve aparate.... a rižu nisam nikad koristio...riža je dobra za ona skrovita mjesta gdje ne možeš
prstima, alatom...
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la drazenK » Pet ruj 19, 2014 9:43 pm

Ma bilo mi nezgodno sa otoka nositi u servis. Ali da toliko korodira hi-tech naprava....
drazenK

PostPostao/la pamook » Sub ruj 27, 2014 4:42 pm

...ja se danas igrao da sam ja Branko Kockica :mrgreen:

ovaj GDI printer mi stoji u posjedu vec dugo godina, a dobiven je davno prije "jer ne radi" a u stvari se ispostavilo da naravno da "ne radi" jer je program koji ga je trebao "hraniti" - pisan u Clipper-u, tj. radi u DOS-u... a ekipa kupila GDI printer od cca 40kg za ondasnjih XX000 dojčmaraka... u medjuvremenu je i otkazao poslusnost tako da je stajao dugo po raznim mjestima

naravno, smeta, a kako je (pre)tezak, valjalo ga se rijesiti... na najzabavniji nacin :D

"nesto dijelova" sam ostavio jer "ce trebat", a plasticuriju bacio u reciklazu... ukazalo se tu jedan lijepi kavezni ventilator sa mrezicom za ispravljanje mlaza (da se dobije laminarno strujanje, jednoliko), filter napona, SS relay, i hrpica zica... naravno, to sve sad (opet) zauzima mjesta koliko i cijeli printer, ali... nije zabavno da je nedirnut.

vec samo podvozje ukazuje na to zasto je toliko tezak, sama ploca od Al je par kg...

naravno, i laser sa pogonom i optikom je isto tako u Al "kutijici" od par kg, a unatoc natpisu "ne otvaraj", morao sam zaviriti i tamo :mrgreen:

na jednoj od ploca se zlatno presijava Motorola 68020...

lijepo je vidjeti "kako su ih nekad radili", jest da su kostali ko tenk, ali su i bili gradjeni shodno cijeni :P

eto, zgodno ubijeno par sati prije rucka, a nakon pijace i buvljaka koji je bio vise nego razocaravajuc :(

par fotki :D
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la micro » Ned ruj 28, 2014 2:03 pm

zendra napisao:Ma bilo mi nezgodno sa otoka nositi u servis. Ali da toliko korodira hi-tech naprava....

Pretostavljam da je uzrok korozije urea za koju je morska voda nista :lol: , mozda da se "kiselio" u destiliranoj vodi da bi stradao malo manje.
micro

PostPostao/la drazenK » Ned ruj 28, 2014 6:36 pm

micro napisao:
zendra napisao:Ma bilo mi nezgodno sa otoka nositi u servis. Ali da toliko korodira hi-tech naprava....

Pretostavljam da je uzrok korozije urea za koju je morska voda nista :lol: , mozda da se "kiselio" u destiliranoj vodi da bi stradao malo manje.

pao je u umivaonik pod tekuću vodu. pretpostavljam da su prije toga mile dječje ručice pokrenule proces kada sa mokrim ili vlažnim prstićima nakon kupanja u moru udare po igricama
drazenK

PostPostao/la pamook » Ned ruj 28, 2014 6:48 pm

... ja se igrao sa bambusovim parketom .... tema - oklopimo (konacno, nakon samo 6 godina) stalak za akvarij :lol: :doh: :doh:

parket je bio po cijeni prosjecnog laminata, pa mi se svidjela ideja... sad cemo vidjeti oko realizacije :D

prvih pet je pripremljeno da budu "gornje" i sve jednake, a onda ispuna ide vertikalama... za start, čeona strana na lijepljenju (vidljivo sa naopake, straznje tzv. "pake" strane :mrgreen: ), sutra (ako rezultati pokazu da je izvedivo) - idu bocnice. Naravno, idu i pojacanja odn. "rebra" na ove okomite, nakon sto se ljepilo osusi...
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la audio kutak » Ned ruj 28, 2014 7:24 pm

meni to zgleda kao da si bambus priljepio za stol! :mrgreen:
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la tubeman » Ned ruj 28, 2014 8:06 pm

Izraslo jutros...... :o

Slika
Ništa ne bacam. Sve mi treba.......
tubeman

PostPostao/la Khadgar2007 » Ned ruj 28, 2014 8:25 pm

Maca izrasla iz tegle,nisam znao da je to moguće. :lol:
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica