Šta se radi...a nema blage veze sa....

Re: Šta se radi...a nema blage veze sa....

PostPostao/la pamook » Ned ruj 28, 2014 8:40 pm

hoce to, pogotovo ako su same, jedino ih ne valja puno zalijevat vodom :D

kod mene su izrasle na psu (vidi se da nije osobito sretan) :P
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la pamook » Uto ruj 30, 2014 5:03 pm

... dok se jedna strana suši, druga dobija pojacanje na rubu... Dremel se pokazao kao vrlo ugodan alat za radit, manje se "otima" od velike braće a odradi posao sasvim OK (iako sporije)....

nemam dovoljno ravnih povrsina za ljepljenje vise ploca odjednom (a nemam ni dovoljno stega za to), pa se ide malo po malo...

armiračke knipex-ice je stari jedno jutro pronasao na kontajneru kraj zgrade :doh:

:D
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
pamook

PostPostao/la pamook » Sri lis 08, 2014 6:49 pm

...nastavak price :D

jedan panel se jos susi jer je tek zalijepljen, dva su na slikama, treci je podrezan, pohoblan na mjeru i ceka daljnji proces :character-grover:

magneti su prvo cijanoakrilatom ljepljeni dva i dva, pa utopljeni u dvokomponentni epoxy u svaku pripremljenu rupu... naravno, strateski su rasporedjeni da odgovaraju zeljeznim nosacima postolja :P

naravno, nakon prvog panela je glodalica nicim izazvana otkazala poslusnost, pa nakon igre detekcije utvrdjeno je da jedna strana prekidaca za paljenje vise ne radi... usput je odstranjen i sklop regulacije okretaja (tijekom igre detekcije) kao kolateralna zrtva, ali buduci da sam ga koristio ukupno jednom (stavio na max) nece mi narocito nedostajati...

vec sam se vidio kako idem u potragu za novom oberfrezom, ali... na (ne)srecu, ne treba :D

jos malo pa i ova epizoda zavrsena... valjda ce onda bit nesto za teme "...sto ima veze sa..." :mrgreen:
pamook

PostPostao/la tubeman » Sri lis 08, 2014 7:41 pm

nije se niti kod mene ljenčarilo :)

Budući je bojanje zidova jedinstvena prilika da se po kući štogod dovede u red, to je i mene dopalo dosta toga :(
Sređivanje dignutog parketa, nove karniše za zavjese, neke police i koješta drugo.
Najvažnije od svega je to što sam konačno počeo raditi nešto i na svojem sustavu.
Uvijek nešto radim drugima a sebe zapostavljam.

Počelo je s razmještanjem komponenti.
Do sada je sve bilo natrpano po nekakvim pomoćnim policama, hrpe žica su virile na sve strane.
Nakon tek malo preslagivanja nema više žica i sve je stalo na (za to odavno predviđenu) policu :)
DAC je dobio gaće, svi uređaji (CD player, tuner, DVD player, SACD player, BR player, gramofon, kazetofon) spojeni u sustav, a nakon svega je ostala monstruozna hrpetina razno raznih žica, interkonekta, zvučničkih kablova, mrežnih kablova koji nigdje ne nedostaju :) :)
TV je spojen na sustav (preko DAC-a) i na internet.
Ostavljeno je mjesto za PC based izvor koječega i SUB pojačalo.

Hebate, svi uvjeti za lagodan život zadovoljeni osim slobodnog vremena :) :)

Sada su mi jedini "problem" ovi "mali" zvučnici na leđima Dynaudia jer ih jednostavno trenutno nemam gdje upogoniti ili kuda arhivirati :(

Problem će se, naravno, javiti kod (skore) promjene pojačala, ali o tome ćemo razmišljati u datom trenutku :whistle:

Slika

Konačno mogu normalno koristiti i gramofon što danas cijeli dan i činim :) :)
Ostalo je još par stotina LP-a koji trenutno čekaju na red da ih se nekuda arhivira, ali to je manji problem.
Ništa ne bacam. Sve mi treba.......
tubeman

PostPostao/la pamook » Ned lis 12, 2014 11:28 pm

...evo, ja zgotovio panele :D ... sad ih treba jos polakirati po rubovima i s unutrasnje strane povuci ruku-dvije laka, za zastitu od vlazne sredine... bilo je malo pimplanja oko toga "da svi budu u mm tocno visoki", pa kada sam zaista krenuo pretjerivati, draga me vratila u stvarnost sa jednostavnom recenicom " 6 godina ti nije smetalo da je onako otvoreno, a sad cemo se pjenit oko milimetra?"

mudro, nema sto :P

ali, svejedno sam ih upasirao :mrgreen:
pamook

PostPostao/la joe dalton » Ned lis 12, 2014 11:38 pm

pamook napisao:...evo, ja zgotovio panele :D ... sad ih treba jos polakirati po rubovima i s unutrasnje strane povuci ruku-dvije laka, za zastitu od vlazne sredine... bilo je malo pimplanja oko toga "da svi budu u mm tocno visoki", pa kada sam zaista krenuo pretjerivati, draga me vratila u stvarnost sa jednostavnom recenicom " 6 godina ti nije smetalo da je onako otvoreno, a sad cemo se pjenit oko milimetra?"

mudro, nema sto :P

ali, svejedno sam ih upasirao :mrgreen:

Poznato mi je to.
Kad radim onda nek bude kak treba ili ne radim. :D
joe dalton

PostPostao/la Khadgar2007 » Ned lis 12, 2014 11:43 pm

Pamooče, akvarij ti stvarno prekrasno izgleda. Toliko toplih boja da je stvarno milina, pustiš glazbu,omiljeno piće u ruci i pogled na akvarij. :)
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la pamook » Ned lis 12, 2014 11:51 pm

to i jest plan :D ... a tome je i sluzio, odn. prije bavljenja lampama je bio ventil za post-poslovno opustanje, odn. za spustit roletnu na mozak i čačkaj pomalo, rekreativno... po svemu gledajuci (a narocito po brojkama na testerima parametara vode :doh: ) malo sam ga zapustio, te bi ga valjalo vratiti u tip-top stanje... srecom, to nije problematicno sa tankom ove starosti (prebolio sve djecje bolesti i nestrpljivosti vlasnika), pa bi i boje koralja trebale biti barem duplo intenzivnije (sto "prljavija" voda, odn. visak nitrata i fosfata u vodi, to su boje tkiva koralja zagasitije i vuku na smedju... kad vratim fosfate na upotrebljivu razinu, bit ce jos ljepse :P )

visnjevac i led su pripremljeni, glazba je uvijek tu.

a jos nije ni zima pocela :D
pamook

PostPostao/la Khadgar2007 » Ned lis 12, 2014 11:55 pm

Kako ti je uspjela višnjevača,ako se ne varam radio si sa šljivovicom a ne lozom. Da li ima okus po šljivi ili je višnja preuzela aromu?
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la pamook » Pon lis 13, 2014 12:03 am

ja ne osjetih sljivu, ni u natruhama... par ljudi koji su probali, isto tako... jedina razlika u dvije "ture" je bila sto sam jednu radio sa dodatkom crnog vina pa je za razliku od one ture bez vina (a ista receptura, ista tura visanja) malo trpko "na kraju" ...

e sad, ja nemam bas nesto razmazeno nepce pa nisam mjerodavan, ali koliko god se trudio "iskopati" taj dio kroz ostale okuse - nisam uspio. Al kazem, nije bas da sa nesto selektivan po tom pitanju, a rakiju ne volim pa ne mogu ni tvrditi da razlikujem jednu "vrstu" od druge (ok, izuzev travarice i vilijamovke koje je tesko fulat)...

uz malo leda meni idealno za "night cup", taman i desert i anestetik u istom pakiranju :lol:
pamook

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica