... dok cekam da mi se jave momci iz jedne firme iz Brisbanea (jedini koji su imali priblizne dimenzije ovjesa pa sam poslao upit s tocnim dimenzijama koje mi trebaju), otvorio sam ovaj SABA hifi 8100 receiver jer mi je tuner, unatoc FM skali do 104MHz, nesto "cudan"...naime, na kraju skale (od 102-104MHz) cujem HRT2 (koji je na 98.nesto), a ni ostatak skale nije nimalo kako bi trebalo
skinuo SM, kaze da je ova limenka u straznem lijevom kutu FM tuner. Ok...
netko je odlemio dolazni kabel sa antenskog konektora (ovaj 270ohm) i na jednu zicu istog nalemio komad tanke bakrene (ova plava na slici) i doveo drito na saraf jedne od zavojnica
odlemio sam doticnu i vratio antenski na predvidjena mjesta, ali nista, odn. jos gore - sad hvata ukupno nekih 2 stanice
pretpostavljam da je "netko" tuner podesio bas kako bih i ja (do nedavno)
SM ima opisanu proceduru podesavanja, ali moje pitanje glasi - da li "simptomi" koje sam opisao djeluju kao "samo razdesen tunerski dio" ili eventualno nesto vise? Moram naci nekoga lokalno tko "se bavi" jer slati cijelu skalameriju nije bas jednostavno (dimenzije, a ni kilaza nije za bacit, lomljivo)
znam da zvuci kao pogled u kristalnu kuglu, ali mi trebaju smjernice barem od kuda (i kuda) krenuti
Ovi momci iz Australije se nist ne javljaju, mozda nisam trebao u mailu napisati "Brisbane men stay home at night, `cos I outlawed all of the vice"
narucio sam nove elektrolite za napajanje, pa cu njih (i jos poneke) promijenit... Ove narandzaste plasticne bacvice na PCB-ima nikako da premjerim, da li su i oni podlozni starenju ili "ne diraj"?
eto, malo udavih. al hvala unaprijed

/edit
evo link na jednu povecu...

Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.