Šta se radi...a ima veze sa....

Re: Šta se radi...a ima veze sa....

PostPostao/la audio kutak » Ned stu 24, 2013 11:27 pm

stressman napisao:mogu se sarafi i sa zadnje strane u drvo sarafiti, pa se ne bi vidjeli sprijeda. ja sam to onak' teroristicki, na ho ruk slagao :)

na to sam i mislio ;)
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la yoke » Pon stu 25, 2013 12:33 am

joe dalton napisao:
yoke napisao:fuck...ne mogu ja vise pratiti sve ove teme...

Pa da si lijepo otvorio temu kako sam ti predložio sad bi nam bilo lakše :lol:
Ajd izvještavaj o rezultatima kad ih bude
I otvori temu konačno :angelic-halo:

hajde sutra malo poslozim te stare postove
ali, kazem, ovo mi nije nesto hitno...tako da ce sve skupa potrajati...nista novo kod mene :mrgreen:

evo jedno mjerenje s smoothingom od 1/24
raal 14-150D i satori 16P
s malo vece udaljenosti
nekih 1.3-1.5m

Slika
yoke

PostPostao/la joe dalton » Pon stu 25, 2013 12:37 am

Jesi li razmišljao da staviš to u TL kutiju?
joe dalton

PostPostao/la tom_hifi » Pon stu 25, 2013 8:41 am

To je i meni prvi palo na pamet :) S tim da bih ja stavio 2 Satori drivera i ribonac. Znači, 2.5 sistemska kutija.
tom_hifi

PostPostao/la yoke » Pon stu 25, 2013 9:44 am

ne, nikave transmisije ili velike kutije ;)
htio sam, zelim, napraviti male dvosistemce, s ovom kombinacijom
samo iz razloga sto su mi ovi 2.5 poprilicno veliki...ali opet nisu toliko veliki :lol:
yoke

PostPostao/la pamook » Uto stu 26, 2013 6:39 pm

:think:

odnedavno (unazad jedno tjedan dana) se pojavio povremeni "puk" na lijevom zvucniku (odn. kanalu) na DAH-2.... nisam puno obracao paznju u startu ali kako me sve vise nerviralo (tjera me da osluskujem jel probija ili ne umjesto da slusam sto svira :evil: ), danas ga odlucih otvoriti i provjeriti... Ne nadjoh losih lemova, cak zamijenih dva elektrolita u katodnoj grupi drivera boljima (kada sam sastavljao DAH nisam imao bolje od nekih megakineza), visekratno sve jos provjerih (ipak se grije nemilice) i zatvorih ga. Upalim, pola sata nista, onda opet pocelo svakih recimo 5-10 minuta jedan "puk" na lijevom zvucniku...

ugasio, pustio da se ohladi, zamijenio mjesta izlaznim lampama, upalio. nakon nekih pola sata (valjda kad se "dovoljno" zagrije), pocelo, ovaj put na desnom kanalu :doh:

koliko god sam sretan sto sam (vjerojatno) locirao "kvar", rekoh da priupitam za zamjenu - pretpostavljam da je doticna lampa dosla do kraja svog uporabnog vijeka, vrijeme je za novi par? Da li je ovakav scenario vise-manje cest u lampaskom svijetu ili sam samo sretni dobitnik?

nije frka za lampe, par je u rezervi i zamijenit cu, ali me zanima koliko je ovo cest scenario u lampaskom svijetu (buduci da sam ja u njemu tek oko godinu i pol) :D
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la Dean » Uto stu 26, 2013 6:51 pm

Kako je 6c33 dupla trioda, što ne bi recimo na tom kanalu spojio "onu drugu" ? Tako bi ih mogao i mijenjati ljevu za desnu....
...pipl mast trast as....
Dean

PostPostao/la tom_hifi » Uto stu 26, 2013 7:17 pm

Mislim da DAH-2 nije zamišljen tako.

Daj počisti pinove na babuškama, ako već nisi. Moguće da je tu problem.
tom_hifi

PostPostao/la pamook » Uto stu 26, 2013 7:39 pm

Dean napisao:Kako je 6c33 dupla trioda, što ne bi recimo na tom kanalu spojio "onu drugu" ? Tako bi ih mogao i mijenjati ljevu za desnu....

Koliko je meni jasno (sic!) :lol: , DAH2 ne radi na polovinku vec tutta forca obje strane, tako da nista od toga :snooty:

Tom - vec jesam prije recimo mjesec-dva, dok je bio na remontu, ali probat cu ponovo, nece skodit.... thx za ideju :handgestures-thumbup:
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la davorin » Uto stu 26, 2013 7:55 pm

pamook napisao::think:

odnedavno (unazad jedno tjedan dana) se pojavio povremeni "puk" na lijevom zvucniku (odn. kanalu) na DAH-2.... nisam puno obracao paznju u startu ali kako me sve vise nerviralo (tjera me da osluskujem jel probija ili ne umjesto da slusam sto svira :evil: ), danas ga odlucih otvoriti i provjeriti... Ne nadjoh losih lemova, cak zamijenih dva elektrolita u katodnoj grupi drivera boljima (kada sam sastavljao DAH nisam imao bolje od nekih megakineza), visekratno sve jos provjerih (ipak se grije nemilice) i zatvorih ga. Upalim, pola sata nista, onda opet pocelo svakih recimo 5-10 minuta jedan "puk" na lijevom zvucniku...

ugasio, pustio da se ohladi, zamijenio mjesta izlaznim lampama, upalio. nakon nekih pola sata (valjda kad se "dovoljno" zagrije), pocelo, ovaj put na desnom kanalu :doh:

koliko god sam sretan sto sam (vjerojatno) locirao "kvar", rekoh da priupitam za zamjenu - pretpostavljam da je doticna lampa dosla do kraja svog uporabnog vijeka, vrijeme je za novi par? Da li je ovakav scenario vise-manje cest u lampaskom svijetu ili sam samo sretni dobitnik?

nije frka za lampe, par je u rezervi i zamijenit cu, ali me zanima koliko je ovo cest scenario u lampaskom svijetu (buduci da sam ja u njemu tek oko godinu i pol) :D

Takav PUK je najvjerojatnije (nisam zapravo čuo konkretni slučaj pa ne mogu biti potpuno siguran!) je znak da vakum unutar balona oslabio ulaskom zraka i/ili onečišćenjem vakuma plinovima izvučenim iz metala elektroda. Tome u prilog govori da do toga dođe kad je elektronka već dobro ugrijana! PUK je ustvari zvuk izbijanja kroz ionizirani plin i to najvjerojatnije između katode i rešetke. Zbog velike strmine je udaljenost rešetke od katode izuzetno mala, katoda se raširi zbog topline (vrlo malo, ali se ipak raširi!), a pod utjecajem visoke temperature u blizini katode i polarizacije naponom dođe do tinjavog izbijanja kroz nakupine ioniziranog plina tamo gdje je udaljenost najmanja. Do spektakularne iskre (FLASH-a) unutar elektronke ne dolazi zbog toga što radi pod niskim (relativno) naponom. Svakako je to signal za promjenu elektronke, prije no što dođe do pada žice rešetke i interelektrodnog kratkog spoja u balonu (a time i potencijalno do puno veće štete). Takva pojava je uobičajena kod jakih, strmih i prostorno velikih elektronki pred kraj njihovog radnog vijeka(česta pojava kod Ruskih elektronki koje u većini slučaja imaju nešto lošiji vakum u startu).
Probaj elektronku "ispeći" u pećnici el.štednjaka na temperaturi 150-175°C u trajanju od 2-3 sata (postupno dizati i spuštati temperaturu). Ponekad je takvim postupkom moguće aktivirati ostatke aktivne tvari koja je korištena prilikom startnog vakumiranja elektronke (GETER). Prilikom takvog postupka ponekad pukne staklo, ali elektronka je i tako već za zamjenu pa se u slučaju uspjeha može samo profitirati.
davorin

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica