Šta se radi...a ima veze sa....

Re: Šta se radi...a ima veze sa....

PostPostao/la pamook » Čet stu 28, 2013 11:21 pm

:snooty: profesionalci koriste "pekol" ;)
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la davorin » Pet stu 29, 2013 12:45 am

To što se s gornje strane (iznad GETER-a) vidi sloj na staklu kao "izmaglica" je znak da je novo-aktivirani ostatak preostale aktivne tvari GETER-a zapravo pokupio ostatke plinova iz balona (pa su se zalijepili na stakleni dio balona).
Kod prve aktivacije GETER-a (odmah nakon što je vakumirana i zataljeno staklo) se zbog velike količine aktivne tvari na staklo zalijepio intenzivni sloj produkta GETER-izacije (izgleda kao metalizirani dio stakla).
Svakako bi trebalo probati elektronke, barem jednu po jednu, baš zbog potvrde dijagnoze! :lol:
Zadnja izmjena: davorin; Pet stu 29, 2013 7:39 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.
davorin

PostPostao/la pamook » Pet stu 29, 2013 9:35 am

:handgestures-thumbup: isprobat cu ih, samo da rijesim driverski dio do kraja pa cu izmjerit napone na katodama, pa javim (copyright :ugeek: , nisam to sam smislio :lol: )

/edit -znaci sam getter su one plocice koje se vide kroz metalizirani dio, a doticni je produkt ciscenja pri zavrsetku proizvodnog procesa? Zasto se onda dogadja da metalizirani dio pomalo "nestaje", isparava, a kad je vakuum totalno kompromitiran taj vrsni dio lampe pobijeli?
pamook

PostPostao/la Master of disaster » Pet stu 29, 2013 9:46 am

Koliko sam ja do sada shvatio, getter je upravo taj metalizirani sloj koji kao da je izliven u balon lampe :think:
A kad cijeli izreagira usljed katastrofičnog :D gubitka vakuuma onda pobijeli.
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la Edison » Pet stu 29, 2013 9:55 am

Vidim da je Master of Disaster u blizini. Nadam se da ce mu se ovo svidjeti... ;)

http://www.youtube.com/watch?v=XqgQb0PaWwQ

Na snimci se vidi i oprema za pecenje lampi... :lol:
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la davorin » Pet stu 29, 2013 10:18 am

Master of disaster napisao:Koliko sam ja do sada shvatio, getter je upravo taj metalizirani sloj koji kao da je izliven u balon lampe :think:

Pod pojmom GETER se misli na aktivnu tvar koja svojim izgaranjem skuplja ostatke plinova u balonu (najviše kisika, ali i dušika, ugljičnog dioksida i vodene pare!) i ponekad i držač-nosač te tvari (obično izgleda kao metalni prsten ili tanjurić, a ponekad je i drugačijih oblika). Metalizirani (i sjajni i druge boje) dio na balonu koji pobijeli nakon ulaska zraka je samo produkt postupka GETER-izacije.
Zadnja izmjena: davorin; Pet stu 29, 2013 10:45 am; ukupno mijenjano 1 put/a.
davorin

PostPostao/la Master of disaster » Pet stu 29, 2013 10:22 am

:lol: i ne samo lampi, dalo bi se stošta zapeć sa tom opremom :lol:
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la Master of disaster » Pet stu 29, 2013 10:26 am

davorin napisao:
Master of disaster napisao:Koliko sam ja do sada shvatio, getter je upravo taj metalizirani sloj koji kao da je izliven u balon lampe :think:

Pod pojmom GETER se misli na aktivnu tvar koja svoji izgaranjem skuplja ostatke plinova u balonu (najviše kisika, ali i dušika, ugljičnog dioksida i vodene pare!) i ponekad i držač-nosač te tvari (obično izgleda kao metalni prsten ili tanjurić, a ponekad je i drugačijih oblika). Metalizirani (i sjajni i druge boje) dio na balonu koji pobijeli nakon ulaska zraka je samo produkt postupka GETER-izacije.

Znači krivo sam shvatio, hvala na pojašnjenju Davorin, pred nekoliko godina sam negdje pročitao da je onaj sloj koji izgleda kao da je živa razmazana po balonu iznutra getter...
Eto još jedan primjer kako treba paziti kada se sa interneta uči...
Master of disaster

PostPostao/la pamook » Pet stu 29, 2013 1:25 pm

Master of disaster napisao::lol: i ne samo lampi, dalo bi se stošta zapeć sa tom opremom :lol:

dusu dalo za rožatu :mrgreen:
pamook

PostPostao/la Master of disaster » Pet stu 29, 2013 2:07 pm

:lol: Već vidim....
Ona emisija, zaboravio sam joj ime, gdje se nekoliko kandidata natječe, svaku večer jedan sprema gozbu za ostale, pa tko će najbolje... e...
Nakon obilne gozbe se servira rožata, a na pitanje zašto nije zapečena, domaćin se samo osmjehne i kaže; "-pripremio sam vam iznenađenje" i tada nestane u susjednoj prostoriji...
Kroz nekoliko minuta domaćin upada u sobu nakon što je nogom razvalio vrata, obučen u onu opremu i viče IZNENAĐEEEENJEEE! Gosti koji su do tada koristili priliku da iz ogovaraju domaćina i njegovu kuhinju; :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: A tada: VUUUUUUUUŠŠŠŠŠŠŠŠŠ!!!rožata dobiva lijepu zapečenu bojicu, a uzvanici opekline, srčane udare i napadaje panike...

:lol:
Master of disaster

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica