Zagorci za ovo kažu "Vrag v sili i muhe koše"

Ajd, mlad je, ima vremena.
Ali doći će trenutak kada će se zapitati "koj kufer mi je sve to trebalo. mogao sam tu lovu zapiti i imati prijatelje (bar za to vrijeme dok sam plaćao)"

No, štono se kaže "Rugala se sova sjenici...." došao danas s "placa" s dvije nove bedastoće.
Srećom, nisam ih ništa platio jer su se moji dobavljači toliko razveselili što me vide pa su pokloni samo pljuštali

Ovaj prvi sam uzeo zato jer je ipak RIZ-ov proizvod, iako se ne palim na "militariju". Doduše, radi se o benignijoj stvari koja se koristila po razno raznim sekretarijatima NO, policiji, Elektri, itd....
Znaju ljudi da se bavim "HI-FI"jem, pa sam odmah dobio "stereo" verziju, dva komada

RIZ 8000 UKV FM radio-stanica s dva kanala (može više, ali toliko kristala je napikano) i sa mogućnošću selektivnog poziva.

S jednom je bio i ovaj lijepi Peikerov mikrofon.

Jednu ću zadržati, a druga ide najvjerojatnije u rezalište jer u njoj ima predobrih dijelova (za koje doduše ne znam hoću li ih ikada potrošiti

".
Ako ništa drugo, gumbi su OK, pa kutija, pa high end preklopnici, ........
Drugi poklon sam uzeo sa zločestom namjerom činjenja svetogrđa : rasturanja, čupanja lampi i transformatora.
To ne bih činio da je radio kompletan, ali dobio sam samo šasiju.
TONFUNK Violeta, jedan od ranih EU UKV radija (1952.)

Šasija je prljava, izgleda kompletna, ali nema emocija

Ako je EM4 ispravna, pada fešta, ali čisto sumnjam.
Tu ima još nešto rijetkih i upotrebljivih cijevi iz serije 40 (EF42, EF43 itd...)
Takvog jednog (malo starijeg - 1950. - isto ukv) već imam u zbirci:

Ništa ne bacam. Sve mi treba.......