Šta se radi...a ima veze sa....

Re: Šta se radi...a ima veze sa....

PostPostao/la davorin » Čet vel 27, 2014 8:07 am

Master of disaster napisao:...Na boldani model mislim, zapravo na combo verziju sa 4x10" Jensen alnico zvučnicima, na puno mjesta sam pročitao hvalospjeve o tom pojačalu, zapravo osim hvalospjeva nisam ništa ni našao o tom pojačalu. :)

Nemam slika, ali ton mu je različit od svih fenderovih pojačala iz kasnijeg perioda, odnosno naglašeni su srednji tonovi (middle) kao kod kasnijih MARSHALL pojačala, ali pojačanje (gain) mu je manje od JTM45-MARSHALL-a. Unatoč većoj sličnosti u tonu sa Britanskim pojačalima (VOX, MARSHALL, HIWATT) nego sa ostalim FENDER-ovim pojačalima ("Blackface", "Silverface" i kasnija), dinamički dio mekog ravnanja vrhova amplituda signala (crunch) mu nije kao kod njih.
davorin

PostPostao/la stressman » Čet vel 27, 2014 4:57 pm

2014-02-27 15.51.25.jpg

iznenadili me u elmatisu... 48kn :) .

sad idemo popravljati jedno staro sony pojacalo ;)
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
as vintage as it gets

Slika
stressman

PostPostao/la audio kutak » Čet vel 27, 2014 6:31 pm

zgodno, zgodno.... imam ja jednog Denona sa sličnim čipcem... nisam siguran jel švicnuo izlaz ili ne...
čuje se muzika ali samo piskutavo.... nema basa.... kaj bi to moglo biti?

pa gdje nađeš sve te uređaje za popravljati? meni u ova 2, 3 mjeseca došla samo 2 laptopa
da ih malo počistim.... oču reći, svi kukaju da nemaju para...
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la stressman » Čet vel 27, 2014 6:39 pm

ovaj sony je, konkretno, moj. kupio sam ga sa spaljenim izlazima, koristio kao predpojacalo za aktivne zvucnike jedno vrijeme. sad je vrijeme da ga slozim ;)
as vintage as it gets

Slika
stressman

PostPostao/la audio kutak » Čet vel 27, 2014 6:44 pm

jel znaš kaj bi mojem moglo biti? (po onome kaj sam opisao...)
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la stressman » Čet vel 27, 2014 7:08 pm

u stk cipovima ima dosta razlicitosti. uglavnom zahtjevaju dosta komponenata izvana. izmjeri napone, skini service manual i provjeri... pogledaj u elmatisu je li imaju tvoj stk ;)
as vintage as it gets

Slika
stressman

PostPostao/la ilimzn » Čet vel 27, 2014 8:19 pm

Moratg cu te razocarati ali vecina STK izlaza na GR trzistu danas su fake. U dosta slucajeva to cak i moze proci, u nekima na zalost ni najmanje - primjerice, unutra fali cijeli dio za podesavanje struje mirovanja, i ona iznosi nula, dakle pojacalo izoblicava. Zadnji STK sam kupio prije par godina u Elmatisu i dva puta dolazio nazad dok mi nisu dali ladicu u kojoj ih je bilo 15-ak njih - svi sa istim serijskim brojem (hmh... da, uopce nije sumnjivo :( ). Na kraju sam ga razbio cekicem da vidim sto je unutra. Savrseno izradjeni sklop u SMD-u s originalnim izlazima, ono - apoteka, samo fali bias servo, i izlaz ima struju mirovanja 0. Cak se ni ne moze dodati sklop kako je izradjen. U prevodu, kinezi su od savrsenih dijelova savrseno napravili smece.
ilimzn

PostPostao/la sonny » Čet vel 27, 2014 9:32 pm

Jos gore je sto sam pred par godina u razmaku od 2 mjeseca mijenjao STK u jedoj od mini-linija iz birca.
Mislim da je svima jasno u kakvim uvjetima i kako rade te mini linije...
Prvi koji sam kupio je potrajao 2 mjeseca... Drugi cca 2 sata koliko je linija radila kod mene doma... Cim se malo jace opteretila u bircu, STK je otisao u dim... Prvi je kostao 100tinjak kuna, drugi iznenadjujucih 40ak... Nije ni cudo sto je potrajao koliko je...
Simple kind of man
sonny

PostPostao/la tom_hifi » Pet vel 28, 2014 8:50 am

audio kutak napisao:pa gdje nađeš sve te uređaje za popravljati? meni u ova 2, 3 mjeseca došla samo 2 laptopa
da ih malo počistim.... oču reći, svi kukaju da nemaju para...

Oni bi trebali naći tebe, a ne ti njih. :D Ja ne znam kud da se pomaknem koliko ih imam u servisu. :mrgreen:
tom_hifi

PostPostao/la audio kutak » Pet vel 28, 2014 9:18 am

pošalji meni :mrgreen:
We Are DIY-erz...
audio kutak

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica