Šta se radi...a ima veze sa....

Re: Šta se radi...a ima veze sa....

PostPostao/la Klokan » Čet ožu 27, 2014 4:49 pm

Jedno brzopotezno :)

Funkcionira li ova shema? Trebam izvor od 200tinjak volti i 15-20mA (da ne fali) za nixie. Ne zanimaju me gotovi moduli jer napajanje zelim implementirati na svoju plocicu :)

Ako netko ima prijedlog sheme da radi provjereno a da je jednako jednostavna, otvoren sam za prijedloge :)
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Klokan

PostPostao/la s@ki » Čet ožu 27, 2014 5:52 pm

imaš u nixi tube temi napajanje koje provjereno funkcionira i po njemu je rađena pločica i "kit"
i šut u dupe je korak prema naprijed
s@ki

PostPostao/la Klokan » Čet ožu 27, 2014 6:24 pm

Zasto ja uvijek iz nekog razloga zaboravim na tu temu.... A i taj sat slazem kao da je nuklearna elektrana xD
Klokan

PostPostao/la Dean » Čet ožu 27, 2014 6:54 pm

Šljaka to. Ak ti što treba od dijelova, javi!
...pipl mast trast as....
Dean

PostPostao/la Edison » Čet ožu 27, 2014 9:26 pm

Klokan napisao:Jedno brzopotezno :)

Funkcionira li ova shema? Trebam izvor od 200tinjak volti i 15-20mA (da ne fali) za nixie. Ne zanimaju me gotovi moduli jer napajanje zelim implementirati na svoju plocicu :)

Ovo radi. S 12V DC na ulazu, moze se dobiti oko 210V na izlazu, i nekih 15mA. Malo vise od toga, i pregorit ce zavojnica, isprobano... :).
No, ovo mini napajanje stvara shum u uredjajima oko sebe. Mozda bi ga trebalo oklopiti, ali to nisam probao...
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la davorin » Čet ožu 27, 2014 9:36 pm

Takva vrsta "generatora" je izvor vrlo širokog spektra smetnji, a koje je jako teško spriječiti da se ne čuju u audio uređajima. Samo oklapanje nije dovoljno, a često niti blokada izvora napajanja, bez obzira na filtriranje. Čak i nakon oklapanja i višestrukog filtriranja napona napajanja generatora, čuje se u zvučnicima šum, naročito ako je u sistemu uključen i gramofon sa svojim predpojačalom.
Zavojnica i nije neki problem jer se uvijek može namotati i sa dovoljno debelom žicom da izdrži potrebnu struju.
davorin

PostPostao/la Dean » Čet ožu 27, 2014 10:53 pm

Napravio sam nekoliko (istih/sličnih) napajanja za nixie IN 13. Nisam primjetio a mi utječe na pojačalo. Udaljenost je oko 10-tak cm od preamp lampi. :violin:
Dean

PostPostao/la davorin » Čet ožu 27, 2014 11:15 pm

Dean napisao:Napravio sam nekoliko (istih/sličnih) napajanja za nixie IN 13. Nisam primjetio a mi utječe na pojačalo. Udaljenost je oko 10-tak cm od preamp lampi. :violin:

Zaključak: ili ne čuješ (kao i ja!) iznad 12kHz, ili su zvučnici slabi u tom opsegu! :lol: :lol:
davorin

PostPostao/la Edison » Čet ožu 27, 2014 11:59 pm

Dean napisao:Napravio sam nekoliko (istih/sličnih) napajanja za nixie IN 13. Nisam primjetio a mi utječe na pojačalo. Udaljenost je oko 10-tak cm od preamp lampi. :violin:

Kod mene ga hvata tuner na metar udaljenosti od radnog stola. Cim ukljucim to cudo, tuner pocne sumiti. I tuner i taj konverter ukljuceni su u istu strujnu letvu/uticnicu. Koliko ide "zrakom", a koliko kroz mrezu, nisam ispitivao, a vjerojatno smeta na oba nacina. Steta, jer bio bi fini nacin za napajanje manjeg pretpojacala...
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la Dean » Pet ožu 28, 2014 12:23 am

A da sam ti ja rekao da ti pojačala "šušte", naljutio bi se na mene ! :mrgreen:
Dean

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica