NOVOSTI S BUVLJAKA (tech :) )

Re: NOVOSTI S BUVLJAKA (tech :) )

PostPostao/la Master of disaster » Sub ožu 11, 2017 7:57 pm

Ajme provokatoru, ajmeeeee!!

:dance: :dance:

Zato ja ne volim ić na buvljake. Jer moram otić sa buvljaka. Bez večine stvari koju bih rado ponio. :lol: :lol:
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la Khadgar2007 » Sub ožu 11, 2017 8:04 pm

Koliko sam skužio to je generator sinusoide. Do koliko kHz ne mogu vidjeti sa slike.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la pamook » Sub ožu 11, 2017 8:06 pm

Master of disaster napisao:Ajme provokatoru, ajmeeeee!!

:dance: :dance:

Zato ja ne volim ić na buvljake. Jer moram otić sa buvljaka. Bez večine stvari koju bih rado ponio. :lol: :lol:

:evil: kad sam dosao kuci sam skuzio da mi je ostalo jos 15€ u drugom pretincu novcanika :angry-cussingblack:
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la Dean » Sub ožu 11, 2017 8:15 pm

pamook napisao:
:evil: kad sam dosao kuci sam skuzio da mi je ostalo jos 15€ u drugom pretincu novcanika :angry-cussingblack:

Ajmeee sranja.... a mogao si i to potrošit u kramu !! a joooojjjj... :doh:
...pipl mast trast as....
Dean

PostPostao/la davidbraco » Sub ožu 11, 2017 9:23 pm

Pretvori u kune i daj djeci đeparac za školu!
davidbraco

PostPostao/la flega » Ned ožu 12, 2017 12:22 am

pamook napisao:...nadalje, uz cekrekajucu publiku u vidu one spomenute dvojice (koji jos tada nisu kupili NISTA, samo da se zna) - nabasah-smo na ovo :mrgreen:

Samo da se zna, dok je on kupovao Siemens radio ja sam mu skrenuo pažnju na HK...izgledao mi je zanimljivo ispod par sličnih uređaja. Da nije bilo mene ko zna dal bi on sad uživao u tom pojačalcetu... :dance:
Doduše nikada nisam vidio da netko tako brzo locira nešto zanimljivo u hrpi nezanimljivih stvari...zvučnike nisam ni vidio da je kupio :D Najjače je bilo kad smo po ko zna koji put obišli sve i onda on nađe neki motorić i kaže da će ga kupiti ako je 5km...nama dvojici je bio veliki upitnik iznad glava dok nam nije objasnio da je to starter motor za modele aviona na nitro ili neki takav pogon..
Naravno, nit on ima avion niti ima viziju za što bi mu to moglo koristiti ali je želja ipak bila prisutna...prodavač mu je tražio 20km pa je odustao.
Ponovilo se...
flega

PostPostao/la tom_hifi » Ned ožu 12, 2017 9:10 am

Pamook, dobar ulov. Ovi zvučnici su peerless koliko sam uspio viditi na slike, dosta poznata firma, ne znam jedino kako je kotirala tada.

Što se tiče HKa, dobra vijest je da su izlazni tranzistori skoro sigurno original. :D Dal su ispravni, tko zna. :lol:
tom_hifi

PostPostao/la pamook » Ned ožu 12, 2017 11:21 am

ooo da, ponovilo se :D

Istina, HK ste skuzili vas dvojica dok sam ja rjesavao radio.... steta sto "smo" ostavili onaj Jamo 300 sub oko kojeg je bilo pregovora, drvenarija bi se sredila a original staklo je bilo citavo i bez ogrebotina :think: ... grrrrrrrr :lol: :lol:

ja nisam (i ne mogu biti, jebiga :lol: ) preprodavac, ali recimo da imas nekoga tko se "bavi" RC nitro modelima, onaj starter bi mu sigurno dobro dosao, makar i kao backup:

http://www.ebay.com/itm/TOC-Roto-Termin ... SwvzRXzSjr

ovo gore je kineska i "nova" verzija, mali motor i prijenos.... ono je bila punokrvna komadina motora s promjerom skoro 10cm....

a cjenovno nemos otic na jumbo pizzu i 2 piva

a sto se tice lociranja krame u gomili krame, to trazi malo vjezbe :lol: :lol: :lol: .... ali najbolje je malo se zadrzati u pravo kod takvih "štandova" koji imaju gomile stvari u relativno losem stanju, jer i one koje uocis (kao sto su ovi Peerless driveri za 10€ :lol: ) cjenovno budu "u rangu" s ostatkom ponude na štandu, ili budu "extra class" pa su "skuplji" od ostatka kramalogije.... zato, dva - tri prolaza i svaki put nesto novo "iskoci" u prednji plan :P

H/K nisam ni skuzio da pise PM665, vec sam mislio da se radi o PM655 (kojeg sam vidio na njurgalu).... tim je moj cerek na faci bio veci :D

Peerless su izgleda proizvodnja do `65. godine, made in Denmark, a time mi je njihovo stanje ovjesa, membrane i spider-a jos vece iznenadjenje :shock:
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
pamook

PostPostao/la pamook » Ned ožu 12, 2017 12:45 pm

tom_hifi napisao:Što se tiče HKa, dobra vijest je da su izlazni tranzistori skoro sigurno original. :D Dal su ispravni, tko zna. :lol:

...ispravni su :mrgreen:

DC offset na oba kanala je oko 0,002 - 0,003 V, problem je izgleda u ulaznom dijelu - odn. koliko citam, losi i vremenom degradirali kontakti onih sitnih prekidaca.... slijedi ciscenje istih, kada je selektor ulaza na svom polozaju, nemam zvuka, ali ako ukljucim tape monitor, cujem preslusavanje na oba zvucnika kada dovoljno pojacam.... jedan od prekidaca je selektor PRE OUT/MAIN IN i taj ide prvi na ciscenje, a u istom rangu je i ulaz za slusalice, da ne bi bilo banalno, pa jos banalnije :lol: :think:

srecom je vani kisa i ne moze se glumatat da se nesto radi po dvoristu, pa ....

izgleda da amp nikada nije otvaran (barem ne donja strana) jer su svi vijci "na osjet" bili jednako jako zategnuti, nema razlokanih rupa i ogrebotina od pobjeglih odvijaca oko samih vijaka.... iznutra izgleda vrlo uredno, odozgo prasnjav, ali odozdol i u skrivenim dijelovima sasvim uredan...

ja prezadovoljan :D
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
pamook

PostPostao/la ziki » Ned ožu 12, 2017 1:31 pm

Taman tražim tako nešto...
ziki

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica