Šta se radi...a ima veze sa....

Re: Šta se radi...a ima veze sa....

PostPostao/la ziki » Sub lip 21, 2014 3:44 pm

Slatke muke :D.
ziki

PostPostao/la Edison » Sub lip 21, 2014 4:20 pm

SaWa napisao:Ma znam...bit će vjerovatno trojkica,ali kad.. :?: :think:

Ja imam Aleph 3 monoblokove, moja prva samogradja. Trojka zaista svira odlicno. Ali radje idi na peticu, jer imas dovoljno hladnjaka. Petica je tek nesto malo skuplja od trojke, a dobijes gotovo dvostruku snagu. Na tvom mjestu, ja bih isao na peticu.

A kad ces... pomalo pa hoces... Za pocetak sastavis pojacala, to i nije tako skupo. Onda malo pristedis za trafo(e) i kondenzatore, i eto pojacala.
U biti trecinu troskova si vec izbjegao, jer imas hladnjake... ;)
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la pinco » Sub lip 21, 2014 4:45 pm

Problem je kad se projekt zasniva na nećemu šta imaš, pa kad se već ima da se radi....
Taj projekt obićno završi rastavljen vrlo brzo ili zaboravljen. Nemojte me krivo svatit, al meni su ta hladila ružna :) Ako se ide u projekt Alepha za dnevni boravak, onda bi bilo bolje malo štedit i kupit neka lipa hladila pa da se projekt zaokruži da može na izložbu, takvi radovi u pravilu traju najduže i najjisplativiji su. Na kraju krajeva sve dosta projekata lipo svira, ćovik se navikne na zvuk al slika bode, hihiihihi
pinco

PostPostao/la Edison » Sub lip 21, 2014 5:11 pm

Tu bih se slozio s pincom. Ali ni originalni Aleph 5 nije bas neki ukras za dnevni boravak. Sa svih strana rebra hladnjaka... ;)
Edison

PostPostao/la deleted user » Sub lip 21, 2014 5:39 pm

A zasto nebi te srednje hladnjake samo zakrenuo za 90 stupnjeva i dobio dva "kockasta" monobloka? To bi onda bili pravi Aleph ampovi!

PostPostao/la SaWa » Sub lip 21, 2014 5:50 pm

jel ovako....

Slika

Slika

da nemam trafo tako bi bilo...ali kad imam samo jedan... :snooty: :think:

a što se tiče ružnoće...ljudi,pa mi smo samograditelji....sve što mi napravimo je ružno(edisona ne brojimo).. :lol: :lol: :lol:
SaWa

PostPostao/la Khadgar2007 » Sub lip 21, 2014 5:58 pm

Ja rijetko kažem neku riječ ča se tiče izgleda ali da puno bi bolje izgledalo kao monoblokovi ili tako nešto. Da probaš iskoristiti samo neke od profila da se složi Aleph M pa da imaš koliko toliko lijepši izgled. Ja bi probao sastaviti pojačalo staviti ga na neki od ponuđenih hladnjaka te vidjeti koliko se to grije i od toga krenuti ča se tiče dizajna kutije.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la Edison » Sub lip 21, 2014 6:23 pm

SaWa napisao:jel ovako....

Slika

Tako, tako... ali ne trebaju ti ni ovi hladnjaci koji zatvaraju "U", ovi koji su blizu trafoa. U tom "U" hladis tranzistore, a drugo ne treba hladiti. Jednostavno to zatvoris nekom limenom plocom.

SaWa napisao:da nemam trafo tako bi bilo...ali kad imam samo jedan... :snooty: :think:

a što se tiče ružnoće...ljudi,pa mi smo samograditelji....sve što mi napravimo je ružno(edisona ne brojimo).. :lol: :lol: :lol:

No, no... :naughty:

Za monoblokove ti i tako trebaju dva trafoa. U ove monoblokove bi lijepo pristao Aleph 3. A sto se ruznoce tice, mogu se hladnjaci dati opjeskariti (ne dio gdje dodju tranzistori), ako treba malo "izgladiti" na glodalici i ponovo eloksirati. Bili bi kao novi...
Edison

PostPostao/la deleted user » Sub lip 21, 2014 6:54 pm

E to!!! Ako napravis ikako drugacije nece valjati. Neka ti "straznji" hladnjaci nista I ne hlade (osim mozda gretza), bez njih to nebu dobro izgledalo. Zamijeni taj trafo za dva manja I vozi misko. Kakvih je taj karakteristika a kakve trebas, mozda se nesto iskombinira...

PostPostao/la SaWa » Sub lip 21, 2014 7:45 pm

LesFaul napisao:E to!!! Ako napravis ikako drugacije nece valjati. Neka ti "straznji" hladnjaci nista I ne hlade (osim mozda gretza), bez njih to nebu dobro izgledalo. Zamijeni taj trafo za dva manja I vozi misko. Kakvih je taj karakteristika a kakve trebas, mozda se nesto iskombinira...

trafo je ogroman,ne znam snagu,ali ima 2x15V izvodi debeli više od 2,5*2...zato sam i spomenuo aleph M.
kad bih ga dao premotati da odgovara naponima za aleph 5,sigurno bih u petici odradio sa pola snage.
možda i zamjenim za dva manja pa napravim monoblokove....ali to je još daleko u planovima.

Edison napisao:
Za monoblokove ti i tako trebaju dva trafoa. U ove monoblokove bi lijepo pristao Aleph 3. A sto se ruznoce tice, mogu se hladnjaci dati opjeskariti (ne dio gdje dodju tranzistori), ako treba malo "izgladiti" na glodalici i ponovo eloksirati. Bili bi kao novi...

hladnjaci su u odličnom stanju,pogotovo ona četiri manja što zatvaraju stranicu ovih velikih,zato što su novi i ne korošteni.
ove velike treba samo oprati..

a što se tiče ružnoće i ulaganja,ja ovaj hoby shvaćam vrlo neobavezno...znači "zadnja rupa na svirali" u mom kućnom budžetu,ne samo iz razloga što mi to nije jedini hoby...tako da,bit će kako bude i kad bude.. :D
SaWa

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica