NOVOSTI S BUVLJAKA (tech :) )

Re: NOVOSTI S BUVLJAKA (tech :) )

PostPostao/la pamook » Sub srp 29, 2017 5:36 pm

thx za info Tubeman, upravo kopah po netu i naletih na

http://www.biennophone.ch/30er.htm

pa se sve nesto mislim, upravo za ukras bi i mogao biti... kad sam se vec isprsio i nosio ga 300ak metara do auta :D

sve su cijevi tu, ali ne znam im stanje (odn. stanje je vidljivo-prasnjavo), a sam radio i sasija je u bitno boljem stanju nego neke koje sam vidio (a bome i pokupio)... fali zadnja lesonit stranica, ostalo je sve na broju i nema vidljivih tragova padanja, bacanja, savijanja i slicno... drvenarija je cijela, nema pukotina... zato mi se i svidio :D
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la Master of disaster » Ned srp 30, 2017 8:27 am

pamook napisao:...i malo atmosfere...

:twisted: Ja više zbilja ne mogu gledat slike sa tog buvljaka! Instant me opere aritmija. :twisted: :twisted:

Mislim, nemogu ni ne gledat! :evil: :evil: :evil:

:doh: :lol: :lol: :lol:
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la pamook » Ned srp 30, 2017 8:51 am

:lol: :lol: :lol:

nazalost, tamo smo dosli tek oko 9.30 (mladje generacije imaju nekakav cendravi problem ustajanja subotom pa smo krenuli tek u 8 :snooty: ), pa bila guzva na granici (pola sata kreni-stani, podsjetilo me na nekadasnje standardne rute po sir i salamu u Madjarsku :lol: , ono - stanes u kolonu, a tamo negdje naprijed se nazire znak "Carina 1000m" :twisted: ), tako da je vise-manje sve sto "valja" bilo probrano, osim ako je negdje bilo zakopano pa nitko nije vidio... a bilo je i vruce za pop#..... tako da je to sve bilo ekvivalent dolaska na nedjeljni rucak u 5 popodne :lol:

ali sve se zaokruzi odlaskom na cevape/đulbastije i (neki za stolom) veliko Sarajevsko, i eto.... designated driver pije kavu i cedevitu, da bude fit za kolonu u povratku sa Svete misije "Vratimo EU smece natrag u EU - sa osmijehom", naravno osmijeh se ne racuna ako ima onu acetto balsamico podlogu na licu bolje polovice (kad vidi sto je gepek izrigao na stol za slikat) :lol: :lol: :lol:
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la cappucino » Uto kol 01, 2017 2:59 pm

Iako svima već poznato, evo i ja imam sada priručnik...za elektronke.
Doduše uz njega mi je isporučen i ovaj za tranzistore-prodavatelj s njuške mi ga "uvalio" bez da tražim :D
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
cappucino

PostPostao/la Vulkanizer » Sub kol 05, 2017 10:39 pm

Što ti je psihologija !
Tamo neke 70te ,imali samo u kući Grundig 3295 ph , fino je to sviralo ,dok nisam odlučio vidjet kako to radi , Fino sam ga otvorio i sa dobro izoliranim odvijačem (ko tehnički talent znao sam već tad da se struja ne dira neizoliranim ) uhvatio ispitivat što će se dogodit ako prespajam žice po slobodnoj volji . Normalno experiment je završio u dimu s mirisom rastoplenog bitumena . Što je bilo poslje s tim radiom nemam poima , al meni je uvijek bilo žal što sam ga sheba . I prije nekog vremena moj prijatelj , skupljač neplemenitm metalima me obavijesti da kod kontenjera ima jedno radio . I što ti je sudbina , baš isti model kakvog sam shebo , samo još više shebebn , valda mi ga bog posla za pokoru . Kutija izrazbijanaa , sve unutrara zapečeo ... jedino je skala u odličnom stanju , dugmad kompletna . Strava me hvata od pomisli na rastavljanje zapečene klavijature , al pokoru bi trebalo odradit . :(

Slika
Slika
Neznam zašto forum ponekad siječe fotografije , al vidim da se događa i drugim , pa koga interesira ,desni klik miša na View Image :)
Once there was a way to get back homeward
Vulkanizer

PostPostao/la Master of disaster » Ned kol 06, 2017 9:49 pm

Danas sam spasio ono što je ostalo od Ei Niš-eve Melodije E-71.
Rekoh, vidiš napajački transformator i ispravljačicu bi mogao iskoristiti za napajanje kakvog cijevnog izlaznog stupnja sa pojačanjem od par puta za onaj moj muzički server baziran na malini a koji pati od niskog izlaznog signala...

Onda sam skužio da su to bili relativno masovni radio aparati i da naći još jednog (derutnog) vjerojatno ne bi bilo nemoguća misija, tu su apetiti narasli, pa ovim putem molim svekoliko pučanstvo ako se negdje pošutava sa minimalmo šasijom ovog radia a da su na njoj barem napajački i izlazni transformator da se jave kako bi imao za stereo pojačalo.

Znam, kvaliteta takvog pojačala neće biti jako vrijedna spomena, ali za učenje, eksperimentiranje će biti dobro a neće puno koštati ako mi putem pobjegne bijeli dim.

Ako pak na mojoj šasiji netko vidi nešto što bi mogao iskoristiti (osim transformatora i lampi jel' :mrgreen:) neka se javi.

1.JPG

2.JPG
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la davorin » Pon kol 07, 2017 12:33 am

Feritna antena za mene!
davorin

PostPostao/la drago » Pet kol 11, 2017 8:29 pm

Master of disaster napisao:Danas sam spasio ono što je ostalo od Ei Niš-eve Melodije E-71.
Rekoh, vidiš napajački transformator i ispravljačicu bi mogao iskoristiti za napajanje kakvog cijevnog izlaznog stupnja sa pojačanjem od par puta za onaj moj muzički server baziran na malini a koji pati od niskog izlaznog signala...

Onda sam skužio da su to bili relativno masovni radio aparati i da naći još jednog (derutnog) vjerojatno ne bi bilo nemoguća misija, tu su apetiti narasli, pa ovim putem molim svekoliko pučanstvo ako se negdje pošutava sa minimalmo šasijom ovog radia a da su na njoj barem napajački i izlazni transformator da se jave kako bi imao za stereo pojačalo.

Znam, kvaliteta takvog pojačala neće biti jako vrijedna spomena, ali za učenje, eksperimentiranje će biti dobro a neće puno koštati ako mi putem pobjegne bijeli dim.

Ako pak na mojoj šasiji netko vidi nešto što bi mogao iskoristiti (osim transformatora i lampi jel' :mrgreen:) neka se javi.

1.JPG

2.JPG

Potražit ću u svojoj "furdi" jer sam nekad davno imao jednu takvu šasiju koja je služila za experimente,ali se ne sjećam više gdje je to završilo :cry:
Usput i ja molim svekoliko pučanstvo na forumu ako netko ima furdu od RIZ BU 357 nek se javi jer tražim variometar ili samo njegovu pogonsku osovinu.Svim dobronamjernima unaprijed zahvaljujem! :clap:
drago

PostPostao/la cappucino » Ned kol 13, 2017 4:34 pm

Susjed iz zgrade renovira stan.
Naleti na singlice i umjesto da ih baci,da ih meni. Zar mi na vratima piše "hrčak" :D
Ovaj "parni valjak" ne poznajem, u smislu nikad čuo te pjesme. A mogu reći da su ritmovi u skladu s omotom :dance: .
cappucino

PostPostao/la Master of disaster » Ned kol 13, 2017 5:57 pm

Fora! :D
Master of disaster

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica