Ovih dana Dacho mi donio da polemim jedan kineski kit kompletić koji se sastoji od selektora ulaza,motor pota, sve to upravljano preko daljinca i ima prikaz na LCDu. Dokumentacija za slaganje je recimo zadovoljavajuća iako ne super, električna šema postoji za selektor ulaza te IR dio sa motor potom dok za LCD display je nema,dok su montažne šeme slike polemljenih pločica e nemaju oznake vrijednosti elemenata, znači za LCD display igramo se pogađanja gdje koji element ide...

IR komplet.jpg
IR komplet (1).jpg
Evo slika dok je sve radilo,dan kasnije idem to ponovo upaliti a ono na displayu se pojavi samo gornji red,a donji koji grafički prikazuje glasnoću je netragom nestao,sve funkcije rade(glasnoća,selektiranje ulaza) ali ne radi taj donji red da ga hebeš... Možda se potkrao neki hladni lem jer display bi trebao da radi. Našao sam na netu par vodiča kako isprobati da li display radi(recimo ovako
http://www.edaboard.com/thread216958.html ) i kada se spoji kaže da treba svijetliti samo jedan red te je tako kod mene. Istina da sam to isprobavao dok je LCD spojen na pločicu(PIC je izvađen) ali valjda ne bi trebalo smetati.
Po meni greška negdje na pločici sa LCDom i to možda baš između PICa te LCDa, da je greška na glavnoj upravljačkoj pločici onda ne bi radilo možda još nešto a sve radi ko urica,osim te donje linije LCDa.
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.