Na mojem u lo-fi buvljaku u petak samo neke zvučne kutije od Kenwood linije. Kako sam neizlječivi hrčak, izvadio drivere a plastično-drvene kutije vratio nazad u hrpu za reciklažu. Mislim da ti driveri nisu totalno smeće, i da bi mogli pristojnije raditi u bolje ugođenim kutijama.
Nažalost google nezna T/S parametre. Toliko o bolje ugođenim kutijama.

DSCN4706.JPG
DSCN4707.JPG
DSCN4708.JPG
Dakle, problem je u kutiji, a nema t/s parametara da nešto iskemijam.

Najbolje problem kutije riješiti tako da ju elimiram.

Znači OB.

Komad krutog kartona i 10 minuta kasnije svira. Zvuk nije loš ali ni nešto spektakularno. Zvučnici ne sviraju osobito preko 10 kHz. Ipak će im trebati neka kutija.
DSCN4709.JPG
Kad je već bafla tu, sjetih se ovalnih zvučnika od televizija par stranica ranije.
Prvo manji; radi odlično! Dobar bas, super srednjetonsko područje, dobri visoki, pregršt detalja.

Pitanje gdje nabaviti još jednog...
Impedancija mu je 90 Ohma!
DSCN4711.JPG
Onda veći zvučnik, Ovome je inpedancija 150 Ohma! Ali, veće nije uvijek bolje. bas je masivniji ali zvuk je dosta neujednačen sa pikovima, razočaranje... uvijek navijam za veći zvučnik.

DSCN4713.JPG
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.