NOVOSTI S BUVLJAKA (tech :) )

Re: NOVOSTI S BUVLJAKA (tech :) )

PostPostao/la Master of disaster » Pon ožu 12, 2018 12:24 am

Mislim da je vjerojatnost da ćeš naći Hammond orgulje sa pripadajućim leslijem a pogotovo lampaškim na buvljaku, zapravo nevjerovatnost. :lol:
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la davorin » Pon ožu 12, 2018 9:02 am

Ispravne orgulje je jako teško naći na "buvljacima", pogotovo u Hrvatskoj jer je takve stare modele teško naći i preko oglasa. U Njemačkoj sam nekoliko puta vidio da se prodaju, uglavnom neispravne, ali nikada nisam vidio neki bolji model. Za orgulje "Hammond" su čuli svi pa ih nema na "buvljacima" jer ih vlasnici restauriraju i prodaju poznavateljima po vrlo visokim cijenama.
Ove orgulje sam dobio (još ćemo vidjeti kako ću se revanširati i zahvaliti!) od Vulkanizer -a koji je uložio ogroman trud da ih propisno spakuje i pošalje. Spakovani sanduk je bio težak 90kg i siguran sam da niti cijena slanja nije bila mala.
Model je "Godwin CD50" (firma iz Kanade) koji je zapravo najmanji koncertni model koji su svojevremeno nudili, ali ima vrlo lijep topli ton karakterističan za slične instrumente iz '60-ih i '70-ih godina prošlog stoljeća. Ima 2 manualne klavijature od po 4 oktave (+ po jedan ton) i jednu pedijalnu (jedna oktava +1 ton), rudimentalni generator ritmova, tremolo, manji broj nezavisnih registara i ručne regulacije "volumen"-a i "sustain"-a za svaki manual/pedial te zajednički nožni-regulator glasnoće.
Prekidači i potenciometri kao i nekoliko prekidača samih tipki odaju tragove starosti ("krče", prekidaju i/ili generiraju šum), ali to su očekivani problemi koje ću popraviti.
Ugrađeno je i pojačalo sa zvučnikom od 10" koje se sasvim zadovoljavajuće čuje za potrebe sobne svirke ili eventualnih proba orkestra.
Kad ih obnovim imam u planu napraviti i dodatno koncertno pojačalo veće snage po ugledu na čuvena "Leslie" pojačala
davorin

PostPostao/la DrFireBottle » Pon ožu 12, 2018 3:26 pm

Za kolko bi ih prodali u ovakvom stanju?
DrFireBottle

PostPostao/la davorin » Pon ožu 12, 2018 6:52 pm

Svakako nisu na prodaju, barem dok ne budem sam sa sobom na čistu koliko sam dužan za njih. Postoji i nemali izazov da čujem zvuk kad ih potpuno obnovim i napravim primjereno pojačalo pa svakako o prodaji uopće još ne razmišljam.
Nemam niti elementarnog iskustva i saznanja o tome kako se kreću cijene sličnih instrumenata, a cijene sličnih uređaja u Njemačkoj nisu za naše prilike uopće relevantne.
davorin

PostPostao/la Vulkanizer » Uto ožu 13, 2018 10:12 pm

davorin napisao:Svakako nisu na prodaju, barem dok ne budem sam sa sobom na čistu koliko sam dužan za njih. .

Daj nemoj te se ni šaliti .Ja presretan što sam ih se konačno riješio. :D
Once there was a way to get back homeward
Vulkanizer

PostPostao/la Khadgar2007 » Uto ožu 13, 2018 10:23 pm

Jel netko ima di Vox continental da bi ga se riješio na isti način? :lol:
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la Vulkanizer » Uto ožu 13, 2018 10:31 pm

Evo kako izgleda kad Vulkanizer pođe na pregled u bolnicu :D
Dok sam čekao na red , kupio Grundiga. E Zagreb je to . Nije mint stanje , al sasvim pristojna mašina za malo para . E Zagreb je to :D Namjera mi je koristiti ga za preslušavanje ploča nabavljenih kojekuda da ne riskiram iglu od tehniksa . :D
gram grundig.jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Vulkanizer

PostPostao/la drazenK » Uto ožu 13, 2018 10:52 pm

Vulkanizer napisao:Evo kako izgleda kad Vulkanizer pođe na pregled u bolnicu :D
Dok sam čekao na red , kupio Grundiga. E Zagreb je to . Nije mint stanje , al sasvim pristojna mašina za malo para . E Zagreb je to :D N

čekaj, čekaj..
čovjek bio u zagrebu?
ili sam krivo pročitao? :think:
drazenK

PostPostao/la Vulkanizer » Uto ožu 13, 2018 11:08 pm

drazenK napisao:
Vulkanizer napisao:Evo kako izgleda kad Vulkanizer pođe na pregled u bolnicu :D
Dok sam čekao na red , kupio Grundiga. E Zagreb je to . Nije mint stanje , al sasvim pristojna mašina za malo para . E Zagreb je to :D N

čekaj, čekaj..
čovjek bio u zagrebu?
ili sam krivo pročitao? :think:

Ne čvijek , nego ja. :lol:
Kako nisam znao oče li me samo ''promatrat , ili odam istranžirat , otišao sam autobusom . 12sati u prepunom busu , doživljaj za pamčenje .Dok sam čekao na red za pregled našo grmofon . Kako je konzilij zaključio da je da je na mene šteta trošit sredstva HZOO-a uz diagnozu , vjerovali ili ne ''MANJE RADIT ,A VIŠE ŠETAT '' poslali me doma . Do sljedečeg autobusa , prošetao po gram i to ti je to :D
Sreča pa pregledi nisu nedeljoom ,ko zna što bi sve sa Hrelića dovuka :lol:
Vulkanizer

PostPostao/la pamook » Uto ožu 13, 2018 11:17 pm

:?

ko ih ne bi volio.... "manje se nervirat i prestat pušit" je glavna mantra za liječenje više - manje svega (osim zanoktica, to nikako) ovdje :P

al bar si gramofon uhvatio, eeeeeee :D
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica