Šta se radi...a ima veze sa....

Re: Šta se radi...a ima veze sa....

PostPostao/la zika » Ned pro 07, 2014 7:33 pm

ilimzn napisao:Prethodni modeli VFET-ova imaju kompletno drugaciju topologiju. Pri tome 4650 i 5650 drugaciju od svih ostalih (8650 integrirac, 5550 i 8550 izlazi).
Znam, zato i zavidim novom vlasniku.
zika

PostPostao/la tom_hifi » Ned pro 07, 2014 8:02 pm

Da previše ne quotam, nisam stavio navedeno pojačalo ovdje da govorim oko cijene, nego jer sam ekstra ponosan što sam ga kupio. Jedini uvjet te kupovine je bio da prodam Sony TA-4650 kojim sam bio više nego zadovoljan i nisam ga imao nikakve namjere mijenjati bilo kojim drugim konfekcijskim pojačalom, osim navedenog TA-F7B kojeg sam i dočekao. U principu, da imam malo više novaca, TA-4650 ne bih ni prodavao.

A što se tiče prodaje TA-F7B, Danko, ne moraš se bojati, nisam ga zato nabavio. Čuvat ću ga kao oko u glavi, svakog dana! :)

ilimzn napisao:Postoje bijele verzije (bez B na kraju), rijetke medju rijetkima - na svakih 30 titan-sivih, 1 bijeli.

Hehe, ja znam tko ga ima :mrgreen: :)
tom_hifi

PostPostao/la sonny » Ned pro 07, 2014 8:04 pm

Da bi ti povjerovali u gornje navode, moraš nam obećati da ga nikad nećeš otvoriti :D
Simple kind of man
sonny

PostPostao/la tom_hifi » Ned pro 07, 2014 8:05 pm

sonny napisao:Da bi ti povjerovali u gornje navode, moraš nam obećati da ga nikad nećeš otvoriti :D

Hoću. :D Moram zvučničke terminale promjeniti (staviti banane!) :)
tom_hifi

PostPostao/la Khadgar2007 » Sri pro 10, 2014 1:02 pm

Neki dan me poznanik koji radi u RTV servisu zamolio da mu napravim jedan PCB za ispravljač koji je sastavio prije više od 25 godina ali je u međuvremenu izgubio šemu i neki dan je slučajno nabasao na tu istu na internetu. Uglavnom simpatičan ispravljač koji ga služi sve ove godine bez ikakvog problema. Sve sa tranzistorima bez iti jednog integrirca. Sve mi se nekako čini da ću otkantati onaj ispravljač iz Majstora i napraviti si ovaj. :roll:

Lab ispravljač.jpg

Evo i kompletnog članka u pdfu.
labor-netzgerät 0-30V 3A.pdf

Postoji neka greška u šemi vezano ako se ne varam za spoj C3 i C8(na šemi ga nema ali na tiskanoj ga ima) ali tiskana pločica koja je u članku je ispravna.
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la davorin » Sri pro 10, 2014 4:33 pm

Danas pristigle (zapravo sam morao po njih na poštu! :angry-banghead: :angry-cussingblack: ) elektronke 6JC5 sa opteritivosti anode od 19W, a sa tonskim karakteristikama elektronke 6V6G, predstavljaju u pozitivnom smislu sam kraj evolucijsko-tehnološkog razvoja "beam-pentode"("beam-tetrode") uopće!
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
davorin

PostPostao/la Zmajz » Sri pro 10, 2014 11:37 pm

Vidim da nisu skupe, ali ta podnožja....
Nadam se da to neće biti samo neko gitarsko pojačalo!?
Zmajz - Z na kraju se ne čita i ne izgovara bez potrebe, to je nepostojano Z!
Zmajz

PostPostao/la davorin » Čet pro 11, 2014 12:07 am

Zmajz napisao:Vidim da nisu skupe, ali ta podnožja....
Nadam se da to neće biti samo neko gitarsko pojačalo!?

Ove elektronke neće u gitarsko pojačalo, već ću ih isprobati u HI-FI vodama! :D
Napravio sam svojevremeno sa jednakim elektronkama seriju od 11 combo-pojačala za gitaru u SE-Class-A topologiji (~6-7W izlazne snage), sa ili bez ispravljačice, sa različitim zvučnicima (svi 12") i različitim (triode i pentode) ulaznim elektronkama za potrebe vježbanja, snimanja u studijima i probama benda te sviranju gitare doma. Pojedini gitaristu su čak i nastupali s njima (uz pomoć ozvučenja). Pojačala su tonski bila vrlo slična onima sa 6V6 u izlazu (nemoguće ih je razlikovati u "slijepom" testu), ali je izlazna snaga bila približno dvostruka.
davorin

PostPostao/la audio kutak » Čet pro 11, 2014 11:41 pm

nešto kemijam sa trafoima.... imam ih pa da ne stoje... imaju 1 manu, za 115V su :(

pitanje: dali mogu spojiti primare 2 trafa u seriju (da glume namot za 230V)? Ako mogu, koliko bih
dobio onda napona i struje u sekundarima? Sekundari bi bili svaki za sebe, ne bi se spajali medjusobno!

Nešto kao na slici, CRNO su original vrijednosti za 115V i vrijednosti na sekundaru
CRVENO je kako sam zamislio ako uopće tako može ići... :roll:

Slika
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la joe dalton » Pet pro 12, 2014 12:16 am

audio kutak napisao:nešto kemijam sa trafoima.... imam ih pa da ne stoje... imaju 1 manu, za 115V su :(

pitanje: dali mogu spojiti primare 2 trafa u seriju (da glume namot za 230V)? Ako mogu, koliko bih
dobio onda napona i struje u sekundarima? Sekundari bi bili svaki za sebe, ne bi se spajali medjusobno!

Nešto kao na slici, CRNO su original vrijednosti za 115V i vrijednosti na sekundaru
CRVENO je kako sam zamislio ako uopće tako može ići... :roll:

Slika

Nagradno pitanje: koliki je napon na svakom od primara u nacrtanom slučaju?
Kada odgovoriš znat ćeš i odgovor na svoje pitanje.
joe dalton

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica