Šta se radi...a nema blage veze sa....

Re: Šta se radi...a nema blage veze sa....

PostPostao/la Khadgar2007 » Uto stu 24, 2020 12:19 am

Tako i treba Shultz, ne znam koji će đavo u današnje vrijeme dizeli kada ima benzinaca sa dobrim motorima koji troše jako malo. Ne govorim o onim 1.0 igračkama već o pristojnim motorima.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la grunf » Uto stu 24, 2020 3:27 am

ja ću uvik glasati za dizelaša, možda zato šta san s otoka ,a tamo je svak ima jednog u brodu, takoreći znam ih napamet rastaviti i popraviti ,to su bili jedostavi motori ,koji te u neveri nikad nisu iznevjerili dok u pentu(benzin) nikad nisi bia siguran
nisu auti problem kao zagađivaći ,ali je to najlakše prominit ,pa sad dizel ne valja , a iza benzinaca raste cviće ,a ni jedno nije zdravo, još će dugo proći dok se nešto drugo smisli, nedavno san u jednom škveru vidija nove električne pogonske motore,nema ga šta vidit, ali zato brod krcat akumulatorima i elektronikom,nema di ih nema, šta me podsjeća na jednu probnu vožnju na jednoj skupocjenoj jahti kad je par kapljica mora palo na elektroniku frekventnih pretvarača i izazvalo kompletno gašenje broda ili ti ga black out ,tako da smo jedno par sati gledali blitvenicu i bespomoćno plutali , jednotavno previše elektronike u makini
isto tako i u autu se najprije kvari elektronika pa tek onda mehanika tako da je svjedno šta ti vozia benzin ili dizel, ja sam zadnjih godina preša na dizel i mogu reći da san zadovoljniji ,šta se tiče potrošnje i troška na održavanje bolje prođeš
Bolje nešto od nečega, nego ništa od ničega
grunf

PostPostao/la Schultz » Uto stu 24, 2020 7:59 am

Jedno je more a drugo je kopno...

Meni se naime, ne sviđa novi trend automobila bez rezervne gume....

Kaže, imaš besplatan assistance pa ti borac dođe i zamijeni gumu ako si je rasjekao kompletnu....
Je. I u Bosni, na Vlašiću, ti dođe asistencija.... Samo je ta asistencija zamaskirana i dolazi na konjima..... :-D
Malvazijski tigar
Schultz

PostPostao/la SasaKC83 » Uto stu 24, 2020 8:39 am

Za ić u BiH nabaviš golf zwei.

Ako rikne tamo odma ga prodaš za dobre pare i tak se vratiš doma. Najbolja asistencija ikad... :lol:
SasaKC83

PostPostao/la audio kutak » Sri stu 25, 2020 3:23 pm

Samo da se nadodam.... Napraviš tehnički sa DPF i svim ostalim, prođeš tehnički.... poslije samo kod automehaničara, DPF dole, napraviti otvor sa gornje strane i izvaditi "saću" te vratiti otpiljeni dio i tako nazad... I voziš se do drugog tehničkog...
Naravno, daš isključiti DPF u programu... (Može se, tako sam ja pitao u ovlaštenom servisu jel meni mogu isključiti, rekli su, nema problema, sve što želiš...)
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la Zmajz » Sri stu 25, 2020 3:38 pm

ja mislim da je ipak najjeftinija opcija vozikati se obilaznicom 20 minuta, neš ti troška... jedan štamprlek nafte i pobegneš od doma, nemoraš lemiti ni gledati one po doma, naročito neke... slušaš cajke a da te nitko poznat ne čuje i ne vidi...
Zmajz - Z na kraju se ne čita i ne izgovara bez potrebe, to je nepostojano Z!
Zmajz

PostPostao/la audio kutak » Sri stu 25, 2020 3:57 pm

Zmajz napisao:ja mislim da je ipak najjeftinija opcija vozikati se obilaznicom 20 minuta, neš ti troška... jedan štamprlek nafte i pobegneš od doma, nemoraš lemiti ni gledati one po doma, naročito neke... slušaš cajke a da te nitko poznat ne čuje i ne vidi...

Kaj ti auto nema opciju da sam ubrizga veću količinu goriva u DPF i tako zapali i izgori ono što ostane??

Moj to radi nakon nekih 700 do 1000 km... potrošnja poraste duplo i to traje nekih 10-tak minuta.... kod mene je bitno da onda vozim 70 kmh ili više...
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la audio kutak » Sri stu 25, 2020 4:09 pm

Eh, da... zamijenio sam i senzor koji ide na DPF.... bio je pokvaren...

Najradije bih opet vozio fićeka, neš ti ove moderne elektronike koja se svako malo kvari....

Meni recimo javi samo lampicom da nisam vezan... Ponekad samo ton, a ponekad oboje.... Neki dan mi pri 0° javio da imam smetnje na servo upravljaču..?? WTF?? Stisnem menu pa poruke... nema ništa.... bez komentara...
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la pamook » Sri stu 25, 2020 4:10 pm

Zmajz napisao:ja mislim da je ipak najjeftinija opcija vozikati se obilaznicom 20 minuta, neš ti troška... jedan štamprlek nafte i pobegneš od doma, nemoraš lemiti ni gledati one po doma, naročito neke... slušaš cajke a da te nitko poznat ne čuje i ne vidi...

...nije stvar troška goriva nego vremena i živaca, a u konačnici i začađenog EGR ventila spremnog za zamjenu (cca 500€).... a često se dogodi da se lampica upali, pa ne stigneš otići na tu krematorij vožnju pa komp u autu nakon 5 ili 6 "neuspješnih" pokušaja regeneracije upali i "check engine" i uštroji motor, prebaci ga u onaj "limp mode", da se možeš dovući do mehaničara.... zaeebancija u svakom slučaju....

audio kutak napisao:Samo da se nadodam.... Napraviš tehnički sa DPF i svim ostalim, prođeš tehnički.... poslije samo kod automehaničara, DPF dole, napraviti otvor sa gornje strane i izvaditi "saću" te vratiti otpiljeni dio i tako nazad... I voziš se do drugog tehničkog...
Naravno, daš isključiti DPF u programu... (Može se, tako sam ja pitao u ovlaštenom servisu jel meni mogu isključiti, rekli su, nema problema, sve što želiš...)

...i onda prođe godina dana a ti što :lol: :lol: ... opet kod mehe da uključi sve nazad i nabaci drugi DPF samo za tehnički, pa onda opet kod njega da skine DPF i isključi? Meni je tlaka gume ić mjenjat dva puta godišnje (pa se vozim na zimskima cijelo vrijeme :lol: :lol: )....
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la Zmajz » Sri stu 25, 2020 5:15 pm

A kad onda slušate cajke???
Zmajz - Z na kraju se ne čita i ne izgovara bez potrebe, to je nepostojano Z!
Zmajz

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica