Šta se radi...a nema blage veze sa....

Re: Šta se radi...a nema blage veze sa....

PostPostao/la pamook » Pon vel 15, 2021 6:44 pm

...svrbiguz :lol: :lol:
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la gilhooley » Pon vel 15, 2021 6:53 pm

Čmaročeš
Haba, haba, haba...
gilhooley

PostPostao/la SasaKC83 » Sri vel 24, 2021 11:10 pm

Ovo što izgleda ko balkanski R2D2 će biti home made kabina za pjeskarenje.

Još fale neki limovi po unutra i pleksi poklopac sa brtvama pa onda ide probni rad..

kabina.JPG
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
SasaKC83

PostPostao/la Bepone » Sri vel 24, 2021 11:15 pm

to to , bas to mi treba :P
Bepone

PostPostao/la Pao Pepeo » Čet vel 25, 2021 12:15 am

puno se stvari koristi kao " sacma " za pjeskarenje al evo nesto sto sam nedavno otkrio
jedan postupak za skidanje farbe i prljavstine sa raznih povrsina je pjeskarenje soda bikarbonom - sodom za kuhanje... nađe se je i po 14 kn / kg
njome se moze cistit i osjetljivije predmete , jer je manje abrazivna od pijeska kojeg se inace koristi , tako se ju se koristi kod restauracije drva , cisti se farba sa stakloplastike , a vjerujem da bi bila odlicna za ciscenje kucista starih radia - pojacala.
Za ciscenje dijelova motora ima jos jednu veliku prednost , a to je da se topi . Tako da kad se kasnije komad pere s vodom ne ostaju ostaci . Npr. imati sakrivenog pijeska koj kasnije zavrsi u kakvom lezaju nije zgodno...
Jedan nedostatak kod pjeskarenja sodom je da ju se moze koristit samo jednom , ona se lomi nakon prve upotrebe dođe previse fina za dalje.
Tako da sam i ja bio u iskusenju napraviti si mali box kao i ti sasa al sam odustao.
Pjeskario sam u dvoristu i izgorio 10 kvadrata trave :D
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Pao Pepeo

PostPostao/la SasaKC83 » Čet vel 25, 2021 9:35 am

Da, ima hrpe toga za kupit.

Ja inače rudarim i građevinarim službeno pa se nađe svakvih pijeskova i prahova...najjeftiniija verzija je uvijek pijesak. Što više silicija i veća abrazivnost to bolje....

Za meke metale može i pijesak za mačke... :D

Kad nema kabine, začas ti sačma pobjegne susjedu, a ni pluća nisu baš sretna s tim....ovako prikopčam usisavač dolje na dnu i vrti se sve lijepo u zatvorenom krugu...

Nije za velike predmete naravno...
SasaKC83

PostPostao/la Master of disaster » Čet vel 25, 2021 9:41 am

Pao Pepeo napisao:puno se stvari koristi kao " sacma " za pjeskarenje al evo nesto sto sam nedavno otkrio
jedan postupak za skidanje farbe i prljavstine sa raznih povrsina je pjeskarenje soda bikarbonom - sodom za kuhanje... nađe se je i po 14 kn / kg
njome se moze cistit i osjetljivije predmete , jer je manje abrazivna od pijeska kojeg se inace koristi , tako se ju se koristi kod restauracije drva , cisti se farba sa stakloplastike , a vjerujem da bi bila odlicna za ciscenje kucista starih radia - pojacala.
Za ciscenje dijelova motora ima jos jednu veliku prednost , a to je da se topi . Tako da kad se kasnije komad pere s vodom ne ostaju ostaci . Npr. imati sakrivenog pijeska koj kasnije zavrsi u kakvom lezaju nije zgodno...
Jedan nedostatak kod pjeskarenja sodom je da ju se moze koristit samo jednom , ona se lomi nakon prve upotrebe dođe previse fina za dalje.
Tako da sam i ja bio u iskusenju napraviti si mali box kao i ti sasa al sam odustao.
Pjeskario sam u dvoristu i izgorio 10 kvadrata trave :D

Gdje dijelove nabavljaš. Ima kod mene u uglu zatrpan jedan v35 pa...
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la Pao Pepeo » Čet vel 25, 2021 12:38 pm

Master of disaster napisao:Gdje dijelove nabavljaš. Ima kod mene u uglu zatrpan jedan v35 pa...

pa... ide lito mala :D

djelove sam narucivao sa ova dva mjesta , njemci imaju oznaceno sto imaju na skladistu a sto se ceka taljani ne.. pa neke pute ih cekas 2-3 tjedna da nabave djelove koje nemaju na lageru :roll:
inace cijenom su ok i jedni i drugi
https://www.officine08.com/
https://www.stein-dinse.biz/
i citajuci po forumima imas i 3 mjesto di dosta ljudi narucuje sa velikom ponudom
https://hmb-guzzi.de/Clip-Side-Panel-Emblem

sad samo gas :auto-biker:
Pao Pepeo

PostPostao/la Bepone » Čet vel 25, 2021 2:09 pm

sad cu ja dijelove za traktoric pjeskarit, nema vise rucno :P
Bepone

PostPostao/la grunf » Pet vel 26, 2021 9:40 pm

moga bi ja i ove svoje pacijente pjeskariti :D
Bolje nešto od nečega, nego ništa od ničega
grunf

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica