Khadgar2007 napisao:Jel te to Pamook navukao na ljute papričice?
Khadgar2007 napisao:Zato kod mene nema zime bez zimnice.
Ove godine su mi nekako promakle jagode da napravim od njih pekmez ali su obilno rodile šljive bistrice(jer po meni same te valjaju za pekmez) pa sam skuhao jedno 16 tegli da imam za dvije godine i nešto pekmeza od marelica. Ove godine sam se odvažio napraviti i kompot pa ima od šljiva i krušaka i nije loše ispao za prvi puta. Ima ajvara(materijal došao na 20kn/tegli majku im...ali svejedno je bolji od kupovnoga) i uvijek napravim par tegli feferona.
Ove godine sam se i ogrebao za jedno 10tak kila aronije pa sam napravio sirup i čaj(da se ništa ne baci), prijatelj od kojega znam kupiti tu i tamo sok od aronije mi kaže da imaju hrpu i ne znaju kuda će sa njome pa neka dođem i naberem si. Još bi trebao napraviti i sirup od jabuke. Ove godine sam kupio jednu malu prešu za voće/čvarke i sl. i sok mi je baš dobro ispao, nemam nimalo taloga. Lozovača još stoji da se napravi liker od šipka i ananasa, a to će biti gotovo tek tamo poslije nove godine.
Što se tiče opuštanja, pitanje što se radi. Ajvar je čisti sado-mazo diy.Ove godine mi se nije dalo da ga radim dva dana jer sam kupio manje materijala pa sam u jednom danu sve napravio, od jutra pa do rane večeri dok nije bio gotov.
Nema registriranih korisnika pregledava forum i 7 gostiju