Šta se radi...a nema blage veze sa....

Re: Šta se radi...a nema blage veze sa....

PostPostao/la Fantocci » Sri srp 19, 2023 8:50 am

Nazorno si to opisao... i koliko zarađuju ti mučenici?
Fantocci

PostPostao/la Topolino » Sri srp 19, 2023 9:46 am

Sada nemam pojma jer nisam vise duze vremena u toj branši. Znam kako izgleda iz prve ruke jer sam radio u uljaniku, dokle je tada jos licilo na nesto.
Topolino

PostPostao/la grunf » Čet srp 20, 2023 12:58 pm

Khadgar2007 napisao:Pih,6 metara...Ja jučer ujutro bio na nekih 15 metara.Na svu sreću nisam visio na skeli ili nekim ljestvama već ravan krov jedne peterokatnice. :mrgreen: Samo da usmjerim neku tv antenu prema Sljemenu i malo bolje pričvrstim stupić na kojemu antena stoji. Kako je pričvršćeno to bolje da ne ulazim, tipa ono drž vodu dok majstori ne odu,ali nema druge. Uglavnom veoma zanimljvo iskustvo, došao kući da ižmičem majicu i da se presvučem,a bio sam gore samo nekih 5 minuta. :lol:

Sve u svemu radnici koji rade energetsku obnovu na toj zgradi njima je baš lijepo... :doh:

pih , 15 metara i to samo 5 minuta :lol:

ja na 25 , dva radna dana, jedan dan varenje Cu cjevovoda fi42mm i novih holendera na usisu i el spajanje, drugi dan vakumiranje i puštanje u rad , s tim da na krov moraš digniti jedno 40-50kg alata i 80kg materijala a trebalo je digniti i kompresore od 180kg x dva i tako skoro svaki drugi treći dan , jučer isto na jedno 15-20 metara na poluotoku u ZD oko 16:00 taman kad je sunce najslabije :lol:

novi kompresori.jpg

ili ovo ,isto ZD,poluotok ,5kat, mislin četri radna dana a najbolje je kad prođe podne
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Bolje nešto od nečega, nego ništa od ničega
grunf

PostPostao/la Topolino » Čet srp 20, 2023 2:35 pm

Cime ste to dizali? Neka dizalica? ili ono udri misko ili ces gore ili ce moja leda dolje
Topolino

PostPostao/la grunf » Čet srp 20, 2023 8:12 pm

Topolino napisao:Cime ste to dizali? Neka dizalica? ili ono udri misko ili ces gore ili ce moja leda dolje

nema kičmatransa, ko bi to :D

dizalica ili paranak , zavisi , ovu veliku klimu-chiller smo dizali preko skele na koju je bila montiarana šinska dizalica , tako smo i spustili staru
Bolje nešto od nečega, nego ništa od ničega
grunf

PostPostao/la micro » Čet srp 20, 2023 11:36 pm

grunf napisao:pih , 15 metara i to samo 5 minuta :lol:

ja na 25 , dva radna dana, jedan dan varenje Cu cjevovoda fi42mm i novih holendera na usisu i el spajanje, drugi dan vakumiranje i puštanje u rad , s tim da na krov moraš digniti jedno 40-50kg alata i 80kg materijala a trebalo je digniti i kompresore od 180kg x dva i tako skoro svaki drugi treći dan , jučer isto na jedno 15-20 metara na poluotoku u ZD oko 16:00 taman kad je sunce najslabije :lol:

novi kompresori.jpg

ili ovo ,isto ZD,poluotok ,5kat, mislin četri radna dana a najbolje je kad prođe podne

Prije nekoliko dana slusao raspravu , kakav snazan vjetar puse u dalmaciji,a ovdje u slavoniji najjaci sto puse dodje kao povjetarac u dalmaciji.

A kako sam jos pod uticajem audio efekta sinocnjeg vetra a i svetlosnim efektom praznjenja 50-60 munja u minuti , sto stete na kuci iako sam bio jedno 4km od epicentra.

Pa pitanje kako ce taj "ormar" na toj visini da prezivi vjetar.
micro

PostPostao/la Topolino » Pet srp 21, 2023 5:50 am

Jedina elementarna opasnost po taj chiller je pijavica. Grunfe koliko struje vuku ti manji chilleri, na sjeveru kod nas nisu cesti prizor? I koliko im je COP?
Topolino

PostPostao/la Fantocci » Pet srp 21, 2023 11:12 am

... i koliko im šteti sol u zraku?
Fantocci

PostPostao/la micro » Pet srp 21, 2023 12:50 pm

Topolino napisao:Jedina elementarna opasnost po taj chiller je pijavica. Grunfe koliko struje vuku ti manji chilleri, na sjeveru kod nas nisu cesti prizor? I koliko im je COP?

Mislis , nisam neki ekspert za vjetrove ali kazu ovdje da je zadnje mjerenje koje je poslala automatska metereoloska stanica 180km/h a onda ju je vjetar srusio.
micro

PostPostao/la Topolino » Pet srp 21, 2023 9:42 pm

Sve klima jedinice koje nisu na prvom redu do mora nemaju nekih problema sa korozijom kucista. Na upravnu zgradu calucem pula (ravan krov) smo postavili hrpu duala i triala. Postavili ih na bjele plasticne module ( ne sjećam se kako smo ih fixirali za krov), u glavnom ni jedna nije dobila neodbiv poriv da sleti da krova.
Topolino

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica