NOVOSTI S BUVLJAKA (tech :) )

Re: NOVOSTI S BUVLJAKA (tech :) )

PostPostao/la Khadgar2007 » Uto stu 17, 2020 10:59 am

Ja mislim da će biti jedno lampiziranje.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la davorin » Uto stu 17, 2020 11:38 am

Khadgar2007 napisao:Ja mislim da će biti jedno lampiziranje.

Taj JVC je skoro kao novi i potpuno je ispravan, a čak niti jedan preklopnik i potencemiometar ne krcka i ne šuska pa mislim da ga ne treba dirati. Mrežni elektroliti imaju nazivni kapacitet od 8700uF/56V, a izmjereni im na oba iznad 10000uF uz iznimno nizak ESR (inače su ELNA CERAFINE) pa ih neću mijenjati. Svi poluvodiči su originalni HITACHI ili FUJI, potenciometri ALPS, a mrežni trafo je namotan na praškastoj jezgri s iznimno malim rasipnim magnetskim poljem. U samom pojačalu nikadaa nitko nije ništa lemio, a i mirna struja izlaznih pojačala podešena prilikom finalizacije pojačala u tvornici stoji stabilno kao da je jučer podešena. Zvuk je iznenađujuće ugodan za jedno poluvodičko pojačalo napravljeno po klasičnoj topologiji, iako, mora priznati, od kvalitetnih materijala.
Mislim da ću nakon pregleda i mjerenja još samo očistiti ostatke prašine u njemu i vjerojatnost da ga vratim vlasnici da joj služi kao pojačalo za slušanje radija u trpezariji-kuhinji ukoliko bude izrazila želju za tim je velika.
davorin

PostPostao/la ilimzn » Uto stu 17, 2020 3:04 pm

davorin napisao:

Taj JVC je skoro kao novi i potpuno je ispravan, a čak niti jedan preklopnik i potencemiometar ne krcka i ne šuska pa mislim da ga ne treba dirati. Mrežni elektroliti imaju nazivni kapacitet od 8700uF/56V, a izmjereni im na oba iznad 10000uF uz iznimno nizak ESR (inače su ELNA CERAFINE) pa ih neću mijenjati. Svi poluvodiči su originalni HITACHI ili FUJI, potenciometri ALPS, a mrežni trafo je namotan na praškastoj jezgri s iznimno malim rasipnim magnetskim poljem. U samom pojačalu nikadaa nitko nije ništa lemio, a i mirna struja izlaznih pojačala podešena prilikom finalizacije pojačala u tvornici stoji stabilno kao da je jučer podešena. Zvuk je iznenađujuće ugodan za jedno poluvodičko pojačalo napravljeno po klasičnoj topologiji, iako, mora priznati, od kvalitetnih materijala.
Mislim da ću nakon pregleda i mjerenja još samo očistiti ostatke prašine u njemu i vjerojatnost da ga vratim vlasnici da joj služi kao pojačalo za slušanje radija u trpezariji-kuhinji ukoliko bude izrazila želju za tim je velika.

Topologija nije baš sasvim klasična, ima korekciju greške u izlaznom stupnju (tj. varijabilni bias) što oni nazivaju nekim svojim imenom baziranim na klasi A (exsperimenti s time su bili prilično polularni kod većeg broja proizvođača tih godina).
ilimzn

PostPostao/la davorin » Uto stu 17, 2020 5:46 pm

ilimzn napisao:
davorin napisao:

Topologija nije baš sasvim klasična, ima korekciju greške u izlaznom stupnju (tj. varijabilni bias) što oni nazivaju nekim svojim imenom baziranim na klasi A (exsperimenti s time su bili prilično polularni kod većeg broja proizvođača tih godina).

Točno, iako se u biti radi klasi AB1 sa pomičnom radnom točkom o čemu se brine za to posebno razvijen integrirac (VC5022), a dodali su i zaštitu od prekomjernog ulaznog signala. Karakteristike na papiru su impresivne, ali takve su kod većine klasičnih pojačala te klase pa je utisak koji pojačalo ostavlja pri slušanju važniji, a on je dobar.
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
davorin

PostPostao/la audio kutak » Sub pro 05, 2020 7:25 pm

Bio sam u zadnje vrijeme zauzet selidbom u novi stan... sad će potrajati dok nađem gdje je što u koju kutiju pospremljena da bih mogao polako nastaviti sa dovršavanjem započetih projekata....

U međuvremenu sam vidio oglas, lik prodaje nešto pločica, kitova,dijelova.... zainteresirao me je mali digitalni osciloskop i pločica nekog pretpojačala.... mislio sam, to je samo par dijelova a stigla ogromna kutija puna raznih drugih poklona.. :-) između njih i preko 60 komada originalnih izmjerenih 2sk170 BL tranzistora . :o :o
tomu se nisam nadao....
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la Bepone » Sub pro 05, 2020 8:41 pm

ni slabo! :dance:
Bepone

PostPostao/la Edison » Sub pro 05, 2020 9:40 pm

Kutak, ti si sad bogat covjek... :)
Edison

PostPostao/la gilhooley » Sub pro 05, 2020 9:45 pm

Ja pak ne vjerujem da je Kutak financijski motiviran.

On svim srcem obožava audio pa će ovo zadržat za sebe i nešto sagradit...
Haba, haba, haba...
gilhooley

PostPostao/la audio kutak » Ned pro 06, 2020 1:21 am

gilhooley napisao:Ja pak ne vjerujem da je Kutak financijski motiviran.

On svim srcem obožava audio pa će ovo zadržat za sebe i nešto sagradit...

necu sve zadrzati za sebe (nisam kao bepo ili grunf, da proizvodim kao na pokretnoj traci) nego cu i drugima staviti na raspolaganje....
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la Master of disaster » Pon pro 07, 2020 10:12 pm

Lo-fi buvljak, nekakvo napajanj od... nečega :lol:
Četiri 10000 mF 200V kondića, na kineskom lrc metru mjere preko 10 tisuče mF i malog esr-a...

20201207_184558.jpg

20201207_190246.jpg
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica