Šta se radi...a nema blage veze sa....

Re: Šta se radi...a nema blage veze sa....

PostPostao/la Edison » Pon srp 29, 2024 12:34 pm

davorin napisao:Trajekt OLIVER je u Grčkoj (pod drugim imenom) odradio teških 26 godina u Egejskom i Sredozemnom moru i trebao je u rezalište, ali je kupljen pod sumnjivim okolnostima (i nerealno visokoj cijeni!) jer su se svi nezavisni stručnjaci izjasnili protiv kupnje i da nema dobre motore, te da mu nedostaje mu jedan motor (upravo za ovakve slučajeve)!

Nisu nesto bitni uvjeti za kupovinu trajekta kod nas. :snooty:
Vjerojatno je ispunjen glavni uvjet: "Di sam ja tute?"... :?
Edison

PostPostao/la Bepone » Pon srp 29, 2024 12:47 pm

ima detalja za komentirat koliko cete, tko prati sve mu je jasno i ca se tu izvodi,

a od svih spomenutih ovaj je top - ovega su kupili a ne sme ni plovit po nasem moru i drziju ga va skveru! :lol: :lol:

https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/jed ... 58615.html
Bepone

PostPostao/la Bepone » Pon srp 29, 2024 12:48 pm

"Sveti Duje je plaćen 7,7 milijuna eura i pitanje je koliko će u njega dodatno uložiti da bi mogao zaploviti jer je brod apsolutno neadekvatan za plovidbu Jadranom.

On ima svjedodžbe za plovidbu samo unutar zaštićenog i lučkog područja. Znači po direktivi EU, on ne smije izaći van luke“, rekao je Antun Aljinović, sindikat pomoraca RH i bivši zapovjednik na Jadroliniji.
Bepone

PostPostao/la dredder » Pon srp 29, 2024 4:34 pm

Trajekt Dubrovnik Bari isto ako ste upoznati. U prošlom stoljeću plovio Skandinavijom mislim a cijena tek.Tuga i očaj.
dredder

PostPostao/la davorin » Pon srp 29, 2024 7:33 pm

"Jadrolinija" trenutno pregovara o kupnji jednog Finskog trajekta (starost preko ~20 godina) koji je za plovidbu u Finskoj otpisan. Bio je na 3 aukciji, a početna cijena je padala sa startnih 15 miliona Eura na prvoj na 10 miliona Eura na trećoj aukciji, ali nije prodan jer nije stigla niti jedna ponuda.
U našim se elektroničkim "tiskovinama" počela provlačiti vijest da će ga "Jadrolinija" kupiti za 22 miliona Eura, ali kupnja je "zapela" jer je tako velika suma upala u vidokrug Finskih pravosudnih organa, naročito nakon što su vijesti "procurile" u Hrvatskoj.
Takve kupnje se ne mogu obavljati bez znanja vlade, i/ili nadležnih ministarstava, pogotovo kada se uzme u obzir da je kupac u vlasništvu države.
davorin

PostPostao/la grunf » Pon srp 29, 2024 8:59 pm

ne znate vi ni pola priče, nekad san radia za njih ko koperant i nešto direktno , brodovi koji su rađeni u Yu su još i dobri prema ovim 'novima' a sve skupa je jedna velika žalost za naciju koja se voli faliti da ima tisuću otoka

bit ću iskren, ona država je uništila otoke a ova in je zabila posljednu brukvu u kasu
Bolje nešto od nečega, nego ništa od ničega
grunf

PostPostao/la grunf » Pon srp 29, 2024 9:32 pm

početkom 6 miseca smo imali protest sa našin kaićima da se makne neadekvatni brod za šibenski arhipelag , katamaran OLEA , pratila su nas tri policijska broda i brod lučke kapatanije ko da smo najveći krimnalci
jadrolnija je učinila sve da do prosvjeda ne dođe ali nisu uspili
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Bolje nešto od nečega, nego ništa od ničega
grunf

PostPostao/la Khadgar2007 » Ned kol 18, 2024 7:51 pm

Prijatelj me ugostio na jedno 5 dana u svojoj vikendici na Uni.

Una 8-2024-1.jpg

Una 8-2024-2.jpg

Una 8-2024-3.jpg

Evo jedne di smo se pobrali sa kupanja taman prije nego što su stigli jahači na oluji. :lol:
Una 8-2024-4.jpg

Uglavnom svaki put kada sam tamo zaključim da seoski život nije za mene(barem ne u ovakvom obliku). Susjed zove oko 14-15h da mu pomogneš da iskobelja traktor koji je zapeo ili se strmopizdio niz obalu Une ili mu crkao akumulator. Pa onda ostaneš do ponoći i sljedeći dan vidiš(po ostacima flaša) da je ekipa strusila tko zna koliko gemišta čija se količina broji u desecima litara. :lol:
Sve u svemu, niti se trudim pratiti njihov tempo,niti mi odgovara, ali svejedno malo previše "živosti" za mene. :lol:
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la Khadgar2007 » Ned kol 18, 2024 7:55 pm

Čak su i psi počeli piti...

točkica.jpg
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la Edison » Ned kol 18, 2024 10:53 pm

Khadgar2007 napisao:Prijatelj me ugostio na jedno 5 dana u svojoj vikendici na Uni.
...
Sve u svemu, niti se trudim pratiti njihov tempo,niti mi odgovara, ali svejedno malo previše "živosti" za mene. :lol:

Idi na izvor Une, tamo ti je mirno... :mrgreen:
Edison

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica