Postao/la Khadgar2007 » Pet sij 24, 2025 9:48 pm
Bilo je kod nas na ribarnici i divljih, barem je tako pisalo i cijena im je bila otprilike 30% veća od ovih iz uzgoja pa ih nisam kupovao,ali evo ako sljedeći puta naletim kupim jednu divlju jednu iz uzgoja pa mogu iz prve ruke reći razliku. E sada usporedba,teško da mogu usporediti jer kada dođem u Split jako rijetko pojedem oradu pa nemam sa čime usporediti. Ova naša ribarnica dobije par puta na tjedan frišku ribu i orade,brancini,srdele i takve stvari su baš svježe i meso im je čvrsto tako da se ne mogu žaliti niti na okus niti na kvalitetu. Šteta je što više ne naručuju nešto ove sitne ribe od kamena jer sam si od nje baš znao napraviti nekakav brudet da nije sve samo pečena riba.
Također su mi rekli da imaju i dagnje ali to nažalost naručuju samo na "veliko" ako ima zainteresiranih inače nemaju na lageru. Čuo sam da ima o ovih koji kupuju dagnje po šoping centrima ali prođe me jeza kada to čujem. Kada vidim te dagnje u interšparu i već sa par metara udaljenosti mogu vidjeti da se hrpa njih već otvorila tako da to zaobilazim u širokom luku i ne mogu vjerovati da to netko kupuje.
E sada pitanje za tebe, jel se orade i brancini mogu i na lešo? Mislim kako bi se reklo sve se može,ali jel se inače to radi?
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!