Šta se radi...a nema blage veze sa....

Re: Šta se radi...a nema blage veze sa....

PostPostao/la Edison » Sri vel 05, 2025 12:35 am

Islo se i po ove... ;)

Rifle.jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Edison

PostPostao/la grunf » Sri vel 05, 2025 12:43 am

ja imam susjeda u zgradi koji je dobia nadimak po rebatinkama Rifle , inače malo žešći neradnik , 50 i više bez radnog staža i bez side na glavi :lol: :lol: :lol:
Bolje nešto od nečega, nego ništa od ničega
grunf

PostPostao/la ziki » Sri vel 12, 2025 2:32 pm

Nas nekolicina se aktiviralo i pokrenilo novi forum sličnog imena kao stari. Nadamo se i radit ćemo na tome da bude i puno civiliziraniji. Napravili smo i DIY sekciju pa ste svi pozvani ak o imate volje i želje da se pridružite.

https://audiofil.org/
ziki

PostPostao/la grunf » Čet vel 13, 2025 11:22 pm

grunf napisao:danas po buri u Zd akcija čupanja kompresora :lol: , sva srića da brener dobro grije :lol:
a sutra me čeka jedan manji u hep-u u Ši , na tome san prvi put naša na 100A osiguračima doslovno zavarene brukve od prijašnjih majstora , normalno to je vodilo kompletnom izgaranju kompresora i njihovom samozapaljenju pa sad ti to popravljaj

upalia san ga prošli tjedan, skrpan sa tri kompresora , varia cjevi po buri na krovu u Zadru (tako je bilo i prošli put) i zaradia prihladu za vikend :lol:

Watch on youtube.com
grunf

PostPostao/la grunf » Čet vel 13, 2025 11:47 pm

kompresor je težak nekih 230kg pa se sad dodaji sa njima u ovo skučenom prostoru (inače ima puno gorih situacija)
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
grunf

PostPostao/la Khadgar2007 » Čet vel 13, 2025 11:54 pm

ziki napisao:Nas nekolicina se aktiviralo i pokrenilo novi forum sličnog imena kao stari. Nadamo se i radit ćemo na tome da bude i puno civiliziraniji. Napravili smo i DIY sekciju pa ste svi pozvani ak o imate volje i želje da se pridružite.

https://audiofil.org/" target="_blank

Hvala na informaciji Ziki. :)
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la Khadgar2007 » Pet vel 14, 2025 1:01 pm

Jel netko od vas koristio nekakav silikon baš za elektroniku(da ne nagriza i radi slične pizdarije na elektronici) i di bi ga se moglo kupiti?
Khadgar2007

PostPostao/la Fantocci » Pet vel 14, 2025 1:54 pm

Ja sam jednom upotrijebio neutralni (bezkiselinski) silikon, kojim sam na debelo premazao (zadihtao) zadnju stranu ploću pojačala od auto subvufera. Imao sam probleme sa propuštanjem zraka kroz konektore i potenciometre, pa se to čulo, veoma neprijatno.
Poslije 6 godina sub radi bez problema pa pretpostavljam, da to nije naštetilo elektronici.
P1090691.JPG

P1090694.JPG
Fantocci

PostPostao/la grunf » Sub vel 15, 2025 12:12 am

Khadgar2007 napisao:Jel netko od vas koristio nekakav silikon baš za elektroniku(da ne nagriza i radi slične pizdarije na elektronici) i di bi ga se moglo kupiti?

Imaš oni bili u Mousera ali nije jeftin , taj je 100% pouzdan za elektroniku , a ako želiš nešto iz domaćeg dućana uzmi Sikaflex-11 FC koji nije agresivan prema metalima a puno je bolji od klasičnog silikona
grunf

PostPostao/la Khadgar2007 » Sub vel 15, 2025 1:14 pm

Radim na napajanju od onog Tektronixa 7903 i on ima kondenzatore kojii maju montažu na čak četiri šarafa i pokazuju znakove da su se naradili. Tako da trebam te kondenzatore rastaviti, staviti nove unutra pa sam mislio sa tim kitom napraviti ovo kao što je Kale radio na ovalnim kondenzatorim u Sansuima. Danas sam vidio da zapravo neću trebati silikon jer ću uspjeti direktno zalemiti kondenzator sa izvodima na "poklopcu" uz pomoć lemnih stopica.

Kale.jpg

Ali krajem proljeća mi dolazi na red jedan Sansui G9000 koji ima ovalne kondenzatore koje mislim restaurirati po Kaletovim uputama koje je on okačio na audiofil.net,a za to bi bilo dobro da imam nekakav dobar silikon za elektroniku.
Khadgar2007

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica