Ja sam bio u (zadnjoj) generaciji koja je učila šiber na faksu (gle upravo iste te 1975.)

Negdje imam još svoj (generacijama nasljeđivan) FABER-CASTELL, ali nisam siguran bih li štogod znao izračunati s njim
Nego, ja nisam bio nigdje, ali je buvljak počeo pohoditi mene, i to kada ne gledam.
Zove danas netko telefonom i kaže da pogledam ispod "štengi" ???
Prolazio, kaže, jučer i ostavio nešto.
Uuuuh rekoh zgrožen svojom teškom mukom vezanom uz skladištenje.
Ali, nije tako strašno, jes' da je kilavo (puno kila), ali nije preveliko

Primopredajnik bivše JNA: ČAJAVEC RB-9
Takvi se ne nalaze baš previše često.
Budući da nisam baš "ekspert" za tu tehnologiju, svaka informacija bi dobro došla.
Kaže da je ispravan, ali trebalo bi pronaći nekakav odgovarajući ispravljač za provjeru.
Samo sam ga na brzinu očetkao jer je bio neprepoznatljiv pod slojem paučine, prašine i još koječega

To je dobra stvar takvih uređaja, jer nema šanse da išta uđe unutra.

Tehnologija je vrlo nova, ima sintetizator frekvencija i vrlo ozbilljnu gradnju.
Nisam još išao u dublju sekciju, ali ovo što sam na prvi pogled vidio obećava

Ima još "kutijica" i s druge strane.
Ovo je kanalski preklopnik za fiksne kanale gdje se bilo koja frekvencija može podesti sa ovim mesinganim štiftovima.

Sama gradnja je gnjusno masivna. Uređaj ima cca 30 kila i previđen je za mobilno korištenje.
Na otpadu bi sigurno dobio kakvih 90-100 kuna samo za aluminij

Inače, skrećem pažnju na mjerni instrument koji (kakvi) su se generalno ugrađivali u JNA vojnu tehniku.
Talijanska proizvodnja (ICE) koja razne šminkerske YAKOHUME i KUKUJUME čini smiješnima u svakom pogledu (trajnost, izdržljivost, točnost...)
Ništa ne bacam. Sve mi treba.......