Šta se radi...a ima veze sa....

Re: Šta se radi...a ima veze sa....

PostPostao/la harkonen » Pet lip 21, 2013 5:50 pm

A prednji dio podmornice je .....na katu?
Opus Diy
harkonen

PostPostao/la audio kutak » Pet lip 21, 2013 6:17 pm

harkonen napisao:A prednji dio podmornice je .....na katu?

a je me zekaš.... naravno da nije... na tavanu je! :mrgreen:

milina.....
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la sonny » Sub lip 22, 2013 8:15 pm

Nisam znao gdje napisati, ali sam se nekako odlucio napisati ovdje...
Da ne "prljam" teme o restauracijama starih uredjaja...
Dakle Tubemane, nisam htio prekidati razgovore na TFu, ali vec poduze vrijeme zelim priupitati gdje skladistis sve ove uredjaje koje restauriras ? Znam da neke restauriras za prijatelje, poznanike i slicno, a neke konzerviras za "nesto"... Znam da se negdje i spominjalo, znam i da mi je Dean nesto pricao o tome, ali postoji li ideja o otvaranju kakve izlozbe ili stalne postave/muzeja ? Zbirka je vjerujem prilicno impozantna... U biti me na pitanje potakao dokumentarac na Discoveryju gdje neka dva britanca slazu aute i bili su kod nekog starog RTV servisera koji u kuci ima i mali muzej prijenosnih radija...

EDIT : znam i da imas prilicnu zbirku raznih cijevi jer sam slao neke, pa je to uistinu razlog za otvaranje nekog izlozbenog prostora :D
Simple kind of man
sonny

PostPostao/la pamook » Sub lip 22, 2013 9:03 pm

sonny napisao:EDIT : znam i da imas prilicnu zbirku raznih cijevi jer sam slao neke, pa je to uistinu razlog za otvaranje nekog izlozbenog prostora :D

i posjetu istog, dapace :dance:
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la harkonen » Sub lip 22, 2013 9:30 pm

A onda i "noć u muzeju" nije neobična.
Uz cviček i jazz po izboru Predcednika......
Opus Diy
harkonen

PostPostao/la tom_hifi » Sub lip 22, 2013 9:43 pm

A gemišt? :) Tzv. zagorski Radler :D
tom_hifi

PostPostao/la davorin » Ned lip 23, 2013 12:45 pm

Zanimljiva elektronka iz prošlosti:
"6953"-"Gas-Phototube", RCA-proizvodnje (ostali su samo printali vlastite LOGO-e), vrlo, vrlo rijetka, jako (nekada!) skupa i tražena elektronka koja je radila u tonskim kino-projektorima za pretvaranje tonskog foto-zapisa sa filmske vrpce u električne impulse.
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
davorin

PostPostao/la audio kutak » Uto lip 25, 2013 7:09 pm

davorin napisao:Zanimljiva elektronka iz prošlosti:
"6953"-"Gas-Phototube", RCA-proizvodnje (ostali su samo printali vlastite LOGO-e), vrlo, vrlo rijetka, jako (nekada!) skupa i tražena elektronka koja je radila u tonskim kino-projektorima za pretvaranje tonskog foto-zapisa sa filmske vrpce u električne impulse.

te Toshibine cijevi su mi uvijek bile zanimljive.... Koliko je to otprilike "skupa"?
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la davorin » Uto lip 25, 2013 8:12 pm

audio kutak napisao:
davorin napisao:Zanimljiva elektronka iz prošlosti:

te Toshibine cijevi su mi uvijek bile zanimljive.... Koliko je to otprilike "skupa"?

Elektronka je zapravo proizvedena u USA, u firmi RCA, ali je samo brandirana ka TOSHIBA-ina. USA je zabranjivala (i dan danas!) izvoz vrhunske tehnologije i rijetkih metala, pa je tako do kraja tehnološke proizvodnje sve zadržala na vlastitom teritoriju. Pri konstrukciji se koristi CEZIJ (Cs), koji je izuzetno rijetki metal, zapravo možda i najrijeđi uopće na zemlji, barem od stabilnih (jako, jako malo ga treba za konstrukciju foto-elektronke, srećom!).
Elektronka je bila vrlo, vrlo trajna (~100000 radnih sati) i nije ju često trebalo mijenjati, ali je koštala ~50$, što je u ono vrijeme bilo izuzetno skupo (cijeli projektor je koštao stotinjak dolara!). Takav je bio i prosječni radni vijek prijenosnih 16mm-skih filmskih projektora, pa je cijela stvar zamišljena tako da skupa elektronka izdrži kompletan vijek uređaja u koji se ugrađivala.
Ipak, stacionirani projektori su imali duži radni vijek, pa se photo-elektronka proizvodila i za zamjenu.
Danas bi jako teško bilo odrediti cijenu i u stvari je predmet interesa samo sakupljača.
davorin

PostPostao/la sonny » Sri srp 03, 2013 9:38 pm

Reciklažno dvorište opet...
Jer uskoro dolazi Metis po sve PCB...
Pa treba na brzinu poskidati interesatno...
A ima tri palete toga :whistle:

IMG_1937.JPG

audio kutak napisao:imaš možda 4 hladnjaka kao onaj veći u sredini na drugoj slici? Naime, paše mi uz crvenu boju :mrgreen:

u zamjenu dajem srebrene boje

Svojedobno si me pitao za hladnjake...
Nisam naletio na takve kakve si tražio, ali ti mogu ponuditi ovakve :

IMG_1938.JPG

Ako si zainteresiran, sve što trebaš je reći koliko ti treba i na PM poslati adresu...
Znam da si mi je poslao i "tamo" ali mi ne pada na pamet uopće logirati se a kamoli tražiti bilo što ;)
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Simple kind of man
sonny

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica